Connect with us

Off the Record

Τα κλεμμένα λεφτά της άμυνας και του Τ. Κοινωνικών ασφαλίσεων

Avatar photo

Published

on

Σε διαφορετική περίπτωση ο δράστης θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα και θα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης. Στην προκειμένη περίπτωση  δράστης είναι το κράτος και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, οπόταν και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αφού πρόκειται για την υφαρπαγή χρημάτων των πολιτών που τα καρπούνται απροκάλυπτα.

Το σκάνδαλο που συντελείται με την ανοχή και συνενοχή όλων των κομμάτων, εστιάζεται στην εκμετάλλευση των χρημάτων που καταθέτουν οι πολίτες , στο ταμείο της άμυνας που στοχεύει στην θωράκιση του τόπου. Δηλαδή οι πολίτες καταθέτουν τα χρήματα για να αγοραστούν όπλα για την άμυνα του τόπου και η Κυβέρνηση τα υφαρπάζει, για να καλύψει τις τρύπες, από άλλες παρασπονδίες. Το πλιάτσικο με τα χρήματα της άμυνας,  αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των σκανδάλων με την εκμετάλλευση των εισφορών των πολιτών που δίνονται για άλλους σκοπούς, όπως στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, εξ ου και οι μειωμένες συντάξεις, που αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης για ορισμένους ανθρώπους.

Αν όμως για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων άρχισε δημόσια συζήτηση, χωρίς φυσικά να υπάρχει φως στο τούνελ αφού το χρέος του κράτους προς το Ταμείο, ύψους 7.6 δισεκατομμύρια Ευρώ παραμένει κάπου κατατεθειμένο κατά τους ειδήμονες  και οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται με τις χαμηλές συντάξεις. Και κανείς δεν τους λέει τίποτε. Ένοχη σιωπή γιατί μάλλον το χρέος διαγράφηκε επί εποχής μνημονίων και τώρα μας κοροϊδεύουν.

Διαφορετικά ποια εξήγηση μπορεί να δώσει κάποιος σε κράτος που έχει τόσα χρήματα και ταλαιπωρεί πολίτες του. Μάλλον ανάλγητο.

Κι όμως τηρείται περίεργη σιωπή απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, εκτός από κάποιες μεμονωμένες φωνές που χάνονται στον  κυκεώνα της πολιτικής φασαρίας. Αξιοπερίεργο είναι ότι και οι εκάστοτε υπουργοί οικονομικών υπολογίζουν στα έσοδα τους και τις εισφορές των πολιτών για το ταμείο της άμυνας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια πλαστή εικόνα για τους προϋπολογισμούς του κράτους. Αυτονόητο φυσικά είναι ότι οι προϋπολογισμοί του κράτους περί των εσόδων του στηρίζονται σε πλασματικά στοιχεία και αν σε οποιαδήποτε περίπτωση π.χ η προσφυγή κάποιου πολίτη σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο, τερματίσει την εν λόγω πρακτική, τότε θα υπάρξει κατάρρευση της οικονομίας και θα συμπαρασύρει το κράτος σε απίστευτες περιπέτειες.

ΚΛΕΨΙΑ

Off the Record

Οι άριστοι Αναστασιάδη ήταν ο Μακάριος και η κλίκα του

Avatar photo

Published

on

Αναφερόμαστε πιο κάτω στην εποχή ΝΙΚΑΡΟΥ, όπου οι πάντες προσκυνούσαν – ανάμεσα τους και ο Μακάριος Δρουσιώτης- αλλά εμείς επισημαίναμε τις παθογένειες, αλλά οι σημερινοί εχθροί του Ανασατασιάδη τότε ήταν εταίροι, συνεργάτες και φίλοι. Λοιπόν διαβάστε : «Ουφ δεν αντέχουμε πια τόση αριστεία από την διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Με όλους αυτούς των άριστους των αρίστων θα πρέπει να εξεύρουμε νέα έκφραση για να καθορίσουμε τους κορυφαίους.

Κι εμείς που νομίζαμε ότι οι άριστοι καθοδηγούν την κοινωνία και ανοίγουν νέους δρόμους, χωρίς να ακολουθούν την πεπατημένη πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας; Να κατεβάσουμε τον πήχη, αφού ζούμε στο Κυπριστάν όπου η κατάταξη – θεώρηση των αρίστων, γίνεται βάσει των προσβάσεων στο Προεδρικό, του πορτοφολιού, των συμφερόντων , των γνωριμιών με το περιβάλλον του Προέδρου μας αλλά και της ιδιότητας του κομματόσκυλου.

Α, μην ξεχάσουμε. Και τις προσβάσεις με τους καναλάρχες. Ε, τους χρειάζονται στο Προεδρικό να ωραιοποιούν την εικόνα τους , οπόταν και κάποιοι εκ των συγγενών τους πρέπει να διορίζονται.

Ξέρετε τι κοινό έχουν το NEXT TOP MODEL, VOICE και όλες αυτές οι σαχλαμαρίτσες που τα κάναλια μεταδίδουν, εκμεταλλευόμενοι τις ψυχικές ισορροπίες νεαρών ατόμων που ψάχνουν απατηλά όνειρα και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη;

Ε, δεν είναι και δύσκολο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει και αποχώρηση από το παιχνίδι. Με κάτι τέτοια που κάνετε δίνετε την εντύπωση ότι στο Προεδρικό είσαστε καφενείο και συναγωνίζεστε την εμποροπανήγυρη στην Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα( Μεγάλη η Χάρη Της).

ΟΛΙΒΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Αυτούς τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ θέλουμε

Avatar photo

Published

on

Προσωπική νίκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί η πολύ θετική εικόνα του τουρισμού μας για τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή ο οποίος παρέλαβε μια πολύ νευραλγική πολιτική θέση.

Το Υφυπουργείο του αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της οικονομίας της Κύπρου, αφού η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Πρόκειται για έναν τομέα όπου κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα συνεχίσει να «καλπάζει» προσφέροντας στην οικονομία μας (οι «αντίζηλοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι ήδη πολλοί), όμως, με τις πολιτικές του κ. Κούμη φτάσαμε σε ένα σημείο να ατενίζουμε το τουριστικό και οικονομικό μας μέλλον με θετικό πρόσημο.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είναι από τους πιο πετυχημένους της μέχρι τώρα θητείας του ΠτΔ Νίκου Χριστοδουλίδη και πιστεύουμε ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει από τη θέση του.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ δεν είναι μια απλή υπόθεση για την ΚΥΠΡΟ. Το προϊόν που παρέχουμε (θάλασσα, ήλιο, ιστορία, αρχαία, παράδοση) μπορούν πολύ εύκολα να τα προσφέρουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Κι εδώ έγκειται η διαφορά του κ. Κουμή. Πήρε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και το απογείωσε σε εποχές, μάλιστα, πολύ δύσκολες λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή. Κατόρθωσε να βρει νέες αγορές και να διατηρήσει, παράλληλα, τους παραδοσιακούς μας «πελάτες»…

Αυτούς τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ θέλουμε…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Το τέλος του παλαιοκομματικού συστήματος;

Avatar photo

Published

on

Πέσαμε για ακόμα μια φορά από τα σύννεφα… Το παλαιοκομματικό σύστημα διεφθαρμένο; Το παλαιοκομματικό σύστημα κάνει όλα αυτά τα πράγματα;

Υπάρχει, αλήθεια, έστω και ένα ΝΟΥΣΙΜΟΣ πολίτης αυτής της ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ που να εξεπλάγη με το πόρισμα για το «ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ»; Σίγουρα οι δικαστικές διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αλλά – ας μην γελιόμαστε- ΟΛΟΙ μας ξέραμε και εξακολουθούμε να ξέρουμε ότι κάτι το σάπιο υπάρχει στο ΒΑΣΙΛΕΙΟ του τόπου μας.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δεν ξέρουμε ποιοι θα τιμωρηθούν αλλά ξέρουμε ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερος κόσμος θα γυρνάει την πλάτη στο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ σύστημα.

Ειδικά όταν οι νέοι άνθρωποι βλέπουν ή ακούν ή διαβάζουν την κόντρα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για το ποιος είναι ο πιο διεφθαρμένος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορούν να έχουν καμία μα καμία εμπιστοσύνη σε ένα φαιδρό πολιτικό σύστημα…

Πιάσαμε πάτο; Δεν θα υπάρξει άλλο σκάνδαλο; Για τίποτα να μην είστε σίγουροι… Ο βούρκος έχει ακόμα αρκετά σκαλιά και θα τον κατεβούμε μέχρι τέλους…

Γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε βέβαιοι…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading
Advertisement
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 week ago

Πόρισμα καταπέλτης για το “Κράτος-Μαφία” για 15 φυσικά και νομικά πρόσωπα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week ago

Πόρισμα «Κράτος Μαφία»: Πρώτα ενημερώνεται ο Αναστασιάδης, μετά η δημοσιοποίηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week ago

Μήνυμα ΔΗΠΑ προς Παπαδόπουλο: «Αναμένουμε την πρόσκληση» – Ανοικτοί σε συνεργασία αλλά με όρους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks ago

Κατέρρευσε το αφήγημα της «Σάντη» – Εκτεθειμένος ο Δρουσιώτης, ανοίγει ο κύκλος των ευθυνών

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ1 week ago

Τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «ισραηλινή κατάληψη» στην Κύπρο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks ago

Αννίτα Δημητρίου: Επανεκλογή στην Προεδρία της Βουλής με 29 ψήφους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Πρώτη εφαρμογή του νέου μοντέλου εκλογής Προέδρου της Βουλής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 week ago

Στο φως νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση Χαμάς σε Ελλάδα και Κύπρο

50 +1 χρόνια μετά2 weeks ago

Στο καλό αγαπητέ Πάνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 days ago

«Κράτος Μαφία»: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia