Την έντονη κριτική της βουλευτή του ΔΗΣΥ, Σάβιας Ορφανίδου, άκουσε την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, διότι, ενώ η ομάδα των βουλευτών του ΔΗΣΥ ζήτησε στις 14 Ιουνίου να γίνει άμεσα έκτακτη ή τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής με την παρουσία της υπουργού, ώστε να συζητηθεί το θέμα των παράνομων σκυβαλότοπων, όπως εκείνος από τον οποίο προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγία στην Πάφο στις 11 Ιουνίου, και άλλα θέματα πυρόσβεσης, η συνεδρίαση με αυτό το θέμα δεν έγινε μέχρι σήμερα, 3 Ιουλίου, διότι, όπως είπε η κα Ορφανίδου, αντιλήφθηκε ότι η κα Παναγιώτου δεν είχε χρόνο για να παρευρεθεί στην Επιτροπή.

«Η απαρέσκειά μας είναι εκεί και θεωρούμε ότι θα μπορούσατε να χειριστείτε καλύτερα το θέμα, όσον αφορά την ανάγκη που έχουμε εμείς, με βάση το Σύνταγμα και τις αρμοδιότητες, να ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο», είπε η κα Ορφανίδου.

Σε απάντησή της η κα Παναγιώτου ανάφερε ότι από το γραφείο της δεν την ενημέρωσαν ότι κλήθηκε να παραστεί στη Βουλή και ότι η ίδια προχώρησε με αλλαγή του ατόμου με το οποίο επικοινωνούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές με το Γραφείο της.

«Δυστυχώς στο γραφείο μου δεν με είχαν ενημερώσει, χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι, αλλά είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια με την οποία έχω συνηθίσει να πορεύομαι και να μιλώ», είπε η υπουργός. Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, πλέον με οδηγίες της έχει αλλάξει το άτομο με το οποίο επικοινωνούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές με το Γραφείο της. «Ακριβώς για να διορθωθεί αυτό το οποίο ελέχθη, το οποίο πρώτα και πάνω απ’ όλους δυσαρεστεί εμένα, διότι με πρόσβαλε. Και δε θα το επέτρεπα ποτέ ξανά να συμβεί αυτό το πράγμα. Έχω αλλάξει τη διαδικασία», συμπλήρωσε, δηλώνοντας ότι ντρέπεται και νιώθει πάρα πολύ άσχημα για ό,τι έγινε.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.