Ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης να απαντά σε αυτά που τον επικρίνει το ΑΚΕΛ κι όχι να παραπλανεί, απαντά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «X» ο κ. Στεφάνου αναφέρει «αυτό που του είπαμε και θα συνεχίσουμε να του λέμε, είναι ότι η σύγκρουση με τον ΟΗΕ ποτέ δεν μας έβγαλε σε καλό. Σ’ αυτό να απαντήσει. Ανοικτά και ξεκάθαρα!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση του Invest Cyprus, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τη στάση της έναντι του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ και ότι θα πρέπει να πείθουμε και όχι να συγκρουόμαστε, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «εγώ δεν παίζω με κρυφά χαρτιά, παίζω με ανοικτά χαρτιά. Και είχα πει ότι εγώ ανέφερα το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Στιούαρτ (κατά την πρόσφατη συνάντηση μας) σε συνέχεια των δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου (της ειρηνευτικής δύναμης). Αν το ΑΚΕΛ συμφωνεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χειρίζεται σωστά το μεταναστευτικό, μπορεί να βγει δημόσια να το πει. Θα απαντήσουμε. Ενδεχομένως διαφωνούμε. Εγώ δεν συμφωνώ με την προσέγγιση του κ. Στιούαρτ, που φαίνεται ότι την υιοθετεί το ΑΚΕΛ, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προσεγγίζει ανθρωπιστικά το συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε μια διαφορετική άποψη και με τον κ. Στιούαρτ και με το ΑΚΕΛ. Δεν είναι σύγκρουση να μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου, ειδικότερα όταν ξέρεις ότι οι απόψεις σου είναι σωστές. Άρα, αν συμφωνεί το ΑΚΕΛ με τον κ. Στιούαρτ και θέλει να κάνει κριτική στο πρόσωπο μου πολύ ευχαρίστως, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.