Connect with us

Off the Record

Αλχημείες κομμουνιστικού παρελθόντος – εκτός Κώστα και Χαραλαμπίδου;

Avatar photo

Published

on

Η αυριανή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, αντί για ένα πανηγυρικό εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής εκστρατείας, προμηνύεται ως σκληρή εσωκομματική αναμέτρηση. Οι πέντε βουλευτές που έπιασαν το όριο θητειών γίνονται πιόνια σε ένα σκάκι εκκαθαρίσεων, ενώ το κόμμα παλεύει να διασώσει την εικόνα του.

Ο Ανδρέας Καυκαλιάς αποχωρεί «αναίμακτα» για κομματικό πόστο. Οι Λουκαΐδης και Δαμιανού περιμένουν με κομμένη την ανάσα τη μυστική ψηφοφορία για εξαίρεση, γνωρίζοντας ότι η παραμικρή εσωτερική δυσαρέσκεια μπορεί να τους τελειώσει.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όμως, δεν έχει καμία πρόθεση να βολευτεί με ένα «Παρατηρητήριο κατά της Διαφθοράς». Αν δεν της δοθεί επέκταση θητείας, όλα δείχνουν ότι θα κουνήσει μαντήλι – και μάλιστα θεαματικά – ετοιμάζοντας ΑΛΜΑ για νέες πολιτικές μάχες εκτός ΑΚΕΛ.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η ηγεσία προχωρά στην «θυσία» του ανυπάκουου Κώστα Κώστα, τον οποίο κόβει πριν καν φτάσει στην Κεντρική Επιτροπή, επικαλούμενη το θολό καταστατικό περί «πολιτικού πυρήνα». Ο άνθρωπος που πρώτος προειδοποίησε για το Βασιλικό, τότε που οι σύντροφοί του τον ειρωνεύονταν, τώρα γίνεται το εξιλαστήριο θύμα – ένα μήνυμα πειθαρχίας προς όλους.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το πραγματικό στοίχημα για το ΑΚΕΛ δεν είναι ποιος θα μείνει ή θα φύγει, αλλά αν θα καταφέρει καν να κρατήσει διψήφια ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές του 2026. Με το εσωτερικό μέτωπο να φλέγεται και τις διαρροές να καραδοκούν, το κόμμα μοιάζει περισσότερο απασχολημένο με το πώς θα «φάει τα παιδιά του» παρά με το πώς θα πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί ακόμη να σταθεί ως ισχυρή δύναμη.

Μακιαβέλι

Off the Record

O αντι-ομοσπονδιακός Οδυσσέας μετατράπηκε σε φουλ Ομοσπονδιακό

Avatar photo

Published

on

Ο κάργα ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ και δηλωμένος ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ Οδυσσέας ή Σάκης όπως του αποδίδουμε το προσωνύμιο, σε συνέντευξη του  στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, παρουσιάστηκε υπέρ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ( ΔΔΟ) και μάλιστα θέλει και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Προχωρημένος ο Οδυσσεύς, παρασύρθηκε από τις σειρήνες του κονκλαβίου του, που έχουν αντίστοιχες απόψεις. Έτσι στο μέτωπο των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ, ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ- ΒΟΛΤ προστίθεται και το ΑΛΜΑ. Οπόταν και μπορεί το επόμενο διάστημα και στην νέα σύνθεση της Βουλής, να δούμε μια συμμαχία ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ- ΒΟΛΤ και Πρόεδρο του σώματος τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ. Έτσι και η θανούσα ΔΔΟ, να δέχεται στα μνημόσυνα της τόσους πολλούς και να μοιράζουν κόλλυβα μαζί, ΑΝΝΙΤΑ Δ.- ΣΤΕΦΑΝΟΣ Σ- ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και ο συνοδοιπόρος Οδυσσέας.

Η πρώτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ είναι πλέον ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΗ και εμφανίστηκε με σαφή τρόπο στο μέγιστο – υποτίθεται- θέμα, που θα έπρεπε να απασχολεί τους Ε/Κ, το Κυπριακό πρόβλημα. Αν και ΘΑΦΤΗΚΕ από τα ΜΜΕ η μεταστροφή του τέως Γενικού Ελεγκτή είναι ορατή, αφού η συγκυρία φαίνεται στην προκειμένη να ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ κοινή γραμμή των μελών της ηγεσίας του, αν και ερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις .

Εντούτοις η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ή ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ  διαφαίνεται ξεκάθαρα, από την ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ στο υπό εκκόλαψη κόμμα Οδυσσέα, που παρατηρείται από σημαίνοντες φίλους του, οι οποίοι τον ΣΤΗΡΙΞΑΝ, τον ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ και τον ΥΠΟΒΗΘΗΣΑΝ στις δύσκολες στιγμές του.

Κάτι σημαίνει κι αυτό, για τον τρόπο που θα πολιτεύεται ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, αφού ακόμη και οι πολιτικοί του συνεργάτες- φίλοι που όλοι ανέμεναν ότι αυτοί θα είναι στην πρώτη γραμμή με τις σημαίες του, τον εγκατέλειψαν ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ έως και ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ, από την αλλαγή κατά 180 μοίρες των θέσεων του στο Κυπριακό.

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Continue Reading

Off the Record

Το πλυντήριο και η ττενέκκα…

Avatar photo

Published

on

Το έλα να δεις γίνεται τους τελευταίους μήνες με τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα που όπως φαίνεται κάποια εξ αυτών θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερα.

Λες και τα βάλανε στο πλυντήριο και δεν άντεξαν τις υψηλές θερμοκρασίες…

Η ΕΔΕΚ ας πούμε αντί να πλυθεί σε θερμοκρασία για μάλλινα μπήκε στο «πλύμμα» χωρίς, όμως, κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη μετά τη ΣΙΖΟΠΟΥΛΕΙΑ εποχή που ακρωτηρίασε το άλλοτε κραταιό κόμμα της γροθιάς.

Από την άλλη στο ΔΗΚΟ δεν φαίνεται να πέτυχε η «τσάκιση» στο σιδέρωμα και το ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ κυκλοφορεί ασιδέρωτο και τσαλακωμένο με τα ποσοστά του να συρρικνώνονται  και να χωλαίνουν σε πρωτόγνωρες εκλογικές εποχές…

Και όχι μόνο βλέπουν τα νούμερα τους να συρρικνώνονται αλλά ακούν και τους καλπασμούς των νεοϊδρυθέντων κινημάτων – κομμάτων που τους κατεδαφίζουν ακόμα πιο χαμηλά!!!

Από τη μια το «ΑΛΜΑ» που πετσοκόβει το ΔΗΚΟ και από την άλλη ο ΦΕΙΔΙΑΣ που όσο και να μην το ομολογούν εξακολουθούν να τον φοβούνται μετά τις ΕΥΡΩΚΛΟΓΕΣ και το πατατράκ που έπαθαν.

ΚΑΙ μέσα σε όλο αυτό το προεκλογικό χάος, το μόνο κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του δεν είναι άλλο από το ΕΛΑΜ το οποίο και χρόνο με το χρόνο ενισχύει την εκλογική του δύναμη και εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τρίτη θέση.

Σίγουρα ττενέκκα είναι αυτή και μπορεί να έχει και εκπλήξεις…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

 

Continue Reading

Off the Record

Πανικόβλητο το ΑΚΕΛ και το πένθος των δημοσκοπήσεων

Avatar photo

Published

on

Το ΠΕΝΘΟΣ των ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ οδήγησε σε αλλαγή πολιτικής και στάσης με την ηγεσία του ΑΚΕΛ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ να κάνει στροφή ( μάλλον την πήρε απότομα, κατά οδηγητικούς όρους) προς ατζέντα που παραπέμπει σε ακρο- αριστερά κόμματα, με ψήγματα των πάλαι ποτέ κομμουνιστικών σχημάτων.

Ο προσδιορισμός είναι πασιφανής και προήλθε λόγω της ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ των ποσοστών του κόμματος σε σημείο που να τίθεται εν αμφιβόλω, όπως προσδιορίσαμε ( στοιχήματα σε λίγο …) ακόμη και η 2η θέση στον πίνακα κατάταξης των κομμάτων.

Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ άνθρωπος και δη ο πολιτικός είναι ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ σε διαφόρων ειδών ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, με τους τσαρλατάνους ( στην προκειμένη, ονομάζονται δήθεν επικοινωνιολόγοι) να σε οδηγούν στο βάραθρο της ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ.

Αν και οι γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας και λοιποί ένοικοι της κόκκινης πολυκατοικίας, δεν διερωτούνται γιατί η ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΩΝΗ δεν φθάνει στην βάση του κόμματος και τα όποια μηνύματα εκπέμπονται  δεν ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ οι σύντροφοι, εν τη σοφία τους ανακάλυψαν ότι το φάρμακο, «δια πάσαν νόσον και πάσα μαλακίαν¨» ( κατά την ευαγγελική ρήση) είναι η ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ του κόμματος στις ράγες του κόκκινου σιδηροδρόμου άλλων εποχών.

Με ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ τα ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ που καλλιεργήθηκαν για χρόνια( μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας) επιχειρείται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ του κλίματος. Αποφασίστηκε σε σειρά συνεδριών της Γραμματείας, του Πολιτικού Γραφείου και με παρότρυνση των επικοινωνιολόγων να γίνει στροφή του κόμματος σε θέματα   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ – εξ ου και οι πορείες για ακρίβεια- πράσινη φορολογία- φωνασκίες για κάμερες κ.οκ.- αλλά πρωτίστως όλοι να κλίνουν προς ΑΚΡΟ- ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia