Η στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά και τα θέματα των εργασιακών σχέσεων απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ υπό τον Γεν. Γραμματέα, Στέφανο Στεφάνου και τις συντεχνίες των επαγγελματιών υγείας.

Συγκεκριμένα, τη θέση του ΑΚΕΛ υπέρ της ρύθμισης των σχέσεων εργασίας στο χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων εξέφρασε στους εκπροσώπους της ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ ο Στέφανος Στεφάνου. Όπως τόνισε, το ΑΚΕΛ είναι υπέρ της ύπαρξης ρυθμισμένων σχέσεων εργασίας στο χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων. «Είναι ένα ζήτημα, το οποίο συζητείται. Θα υπάρχει και συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον ΟΚΥπΥ, άρα και από πλευράς χρόνου βρισκόμαστε σε ένα πολύ επίκαιρο σημείο. Χρειάζεται να υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις, χρειάζεται να υπάρχει ρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις για να διασφαλίζεται, όπως έχουμε πει, η εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτηρίων και την ίδια ώρα να διαμορφώνεται προοπτική και ασφαλώς οι επαγγελματίες υγείας να αμείβονται σύμφωνα και με την ευθύνη που έχουν στο χώρο δουλειάς τους και το τι επιβάλλει η προσφορά της εργασίας που παρέχουν».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο Στέφανος Στεφάνου, το ΑΚΕΛ πιέζει και πάντα τοποθετείται υπέρ της ύπαρξης επαρκούς στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων για να μπορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια να διαδραματίζουν το ρόλο της ραχοκοκαλιάς του ΓεΣΥ. «Ένα Σύστημα το οποίο πρέπει να διασφαλίζει καθολική, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, έτσι όπως θα πρέπει να είναι το ΓεΣΥ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή. Άλλωστε, όταν εμείς συζητούμε για την υγεία πάντοτε συζητούμε με τους πρωταγωνιστές. Είναι κάτι που πρέπει να κάνει και ο ΟΚΥπΥ και όλοι όσοι διαχειρίζονται τα ζητήματα του ΓεΣΥ, και το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΑΥ.

Χρειάζεται να υπάρχει διαβούλευση και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους και τους πρωταγωνιστές για να λαμβάνονται συλλογικά οι καλύτερες αποφάσεις για να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία και το ΓεΣΥ».

Ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα

Να σημειώσουμε ότι και αυτή η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συζήτησης και των επαφών που έχει το ΑΚΕΛ με τους πρωταγωνιστές της Δημόσιας Υγείας, με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να κάνει λόγο για μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων, για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχουν στα νοσηλευτήρια, καθώς επίσης και την προοπτική έτσι όπως πρέπει πάντοτε να διαμορφώνεται για να μπορεί ένα σύστημα, όπως το ΓεΣΥ, να λειτουργήσει με ποιότητα και με εύρυθμο τρόπο.

Από την πλευρά των συντεχνιών, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, έκανε λόγο για μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ για τα θέματα της Υγείας και ιδίως αυτά που αφορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, προσθέτοντας πως υπήρξε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.