Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άντρος Κυπριανού :«Αντί να ζητήσετε συγνώμη έχετε το θράσος να κατηγορείτε το ΑΚΕΛ»

Avatar photo

Published

on

Δριμύ κατηγορώ κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και της κρατικής τηλεόρασης, εξαπέλυσε ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με αφορμή την κάλυψη του θέματος για τον αγωγό EastMed.  

«Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο Συναγερμός, με τη βοήθεια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επιχείρησε να περάσει το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ συμφωνούσε με την κατασκευή του EAST MED διαστρεβλώνοντας μια παλαιότερη δήλωση μου σε συζήτηση με τον Αβ. Νεοφύτου, τον Φλεβάρη του 2020», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Κυπριανού.

Την ίδια ώρα ο Άντρος Κυπριανού παραπέμπει σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ τον Απρίλη του 2021 με την οποία προέβλεπα ότι ο αγωγός δεν θα κατασκευαζόταν. Επίσης υπενθυμίζει ότι το 2015 το ΑΚΕΛ είχε καταθέσει πρόταση στον Πρόεδρο για εναλλακτικές οδεύσεις, με προϋποθέσεις. «Όλοι γνωρίζουν εξάλλου ότι Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ μας κατηγορούσαν ότι διαφωνούσαμε με τον EAST-MED γιατί θεωρούσαμε ανέφικτη την κατασκευή του και γιατί υπήρχαν προσφορότερες επιλογές. Η ουσία του θέματος, και σε αυτά πρέπει να απαντήσουν Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης, είναι ότι η εξωτερική τους πολιτική αποδείχτηκε φιάσκο», τονίζει ο κ. Κυπριανού.

«Ας απαντήσουν λοιπόν και «ας μην κλωτσούν την μάππα έξω».

1. Παρουσίαζαν τον EAST MED ως μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής τους πολιτικής. Προειδοποιούσαμε ότι δεν θα γινόταν. Καταρρέει ως χάρτινος πύργος. Τι έχουν να πουν;

2. Έλεγαν ότι θωράκισαν την ΑΟΖ και η Τουρκία δεν θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Η Τουρκία αλώνισε και θα αλωνίζει δυστυχώς στην ΑΟΖ μας. Τι έχουν να πουν;

3. Έλεγαν ότι οι απειλές της Τουρκίας για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα. Η πόλη ανοίγει βαθαίνοντας τη διχοτόμηση. Τι έχουν να πουν;

4. Προανάγγελλαν από τον Αύγουστο του 2019 κυρώσεις από την Ε.Ε., που θα πονούσαν την Τουρκία. Μπήκαμε στο 2022 και κυρώσεις δεν είδαμε ακόμα. Τι έχουν να πουν;

«Δεν επιχαίρουμε κ.κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. Λυπούμαστε γιατί οδηγείτε με τους χειρισμούς σας την Κύπρο σε κακοτόπια. Λυπούμαστε γιατί θεωρείτε ότι μπορείτε να μας κοροϊδεύετε όλους. Λυπούμαστε γιατί αντί να ζητάτε συγνώμη από τον Κυπριακό λαό για τα παραμύθια σας, έχετε και το θράσος να μας κατηγορείτε για στείρα αντιπολίτευση», καταλήγει ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Πηγή : reporter.com.cy

Βουλευτικές Εκλογές 2026

Ekloges2026 – Η αμυντική θωράκιση της Κύπρου | Παρασκευή 30/01 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, η εκπομπή φιλοξένησε μια ουσιαστική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με θέμα «Η αμυντική θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

🎙️ Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν:

Γιώργος Κάρουλλας, Βουλευτής Αμμοχώστου ΔΗΣΥ και Υπ. Βουλευτής Αμμοχώστου

Πέτρος Ζαρούνας, Διεθνολόγος και Υπ. Βουλευτής Λάρνακας ΑΛΜΑ

Χαράλαμπος Πετρίδης, Πρώην Υπουργός Άμυνας και Υπ. Βουλευτής Λευκωσίας ΔΗΣΥ

Στέλιος Ξιουρής, Δημοσιογράφος

🛡️ Άμυνα & Ασφάλεια Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημερινή κατάσταση της κυπριακής άμυνας, στην αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον.

⚙️ Εξοπλιστικά προγράμματα & στρατηγικός σχεδιασμός Οι καλεσμένοι ανέλυσαν τα δεδομένα γύρω από τους εξοπλισμούς, τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των αμυντικών μέσων και τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας με εταίρους και συμμάχους.

🌍 Γεωπολιτικές εξελίξεις & προοπτικές Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις, στον ρόλο της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και στο πώς η ενίσχυση της άμυνας συνδέεται άμεσα με τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη διπλωματική ισχύ της χώρας.

📌 Μια εκπομπή με τεκμηριωμένες απόψεις, διαφορετικές προσεγγίσεις και καθαρό πολιτικό λόγο, γύρω από ένα ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας.

Continue Reading

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 29/01 στις 9μμ

Avatar photo

Published

on

Ο Πέτρος Φανάρης υποδέχεται στο στούντιο καλεσμένους με ουσιαστικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο:

Παναγιώτης Σαββίδης – Οικονομικός Αναλυτής
Φάνος Καραντώνης – Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών ΑΠΕ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το έργο GSI και οι κρίσιμες οικονομικές, ενεργειακές και στρατηγικές του προεκτάσεις.

🔎 Θέμα εκπομπής:
Το έργο GSI – Σωτήριο ή καταστροφικό;

Μια ουσιαστική ανάλυση γύρω από το πραγματικό κόστος και όφελος του έργου, τις επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη βιωσιμότητα και τη μακροπρόθεσμη σημασία του.

📡 Απλή Πραγματικότητα
Ανάλυση χωρίς φίλτρα. Ερωτήματα χωρίς εύκολες απαντήσεις.

 

Continue Reading

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΕΟΑ  | Πέμπτη 29/01 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην πολιτική εκπομπή Ekloges2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, καλεσμένος ήταν ο Θεόδωρος Τσάτσος, Κοινοτάρχης Μαθιάτη για τέταρτη συνεχόμενη θητεία, πρόεδρος του Α’ Συμπλέγματος Κοινοτήτων Λευκωσίας, ταμίας της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου και εκπρόσωπος σε συμβούλια του ΕΟΑ, ο οποίος διεκδικεί έδρα στη Βουλή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό στη Λευκωσία.
🏛️ Τοπική Αυτοδιοίκηση & ΕΟΑ
Ο καλεσμένος εξήγησε τον ρόλο και τη λειτουργία του ΕΟΑ, αναφέρθηκε στα προβλήματα της μεταβατικής περιόδου και τόνισε πως μέσα στους επόμενους μήνες τα ζητήματα θα επιλυθούν, ώστε το σύστημα να λειτουργεί ομαλά.
🔥 Κοινωνικές προκλήσεις
Η συζήτηση επεκτάθηκε στο μεταναστευτικό, την υπογεννητικότητα, τη δημογραφική αλλαγή και τη φυγή των νέων από την επαρχία. . Ο καλεσμένος προειδοποίησε ότι, αν δεν υπάρξει άμεση και ουσιαστική δράση, «κινδυνεύουμε να γίνουμε μειονότητα στον τόπο μας», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

🌱 Όραμα και πολιτική ταυτότητα
Ο Θεόδωρος Τσάτσος μίλησε για το τι θα πράξει από την πρώτη ημέρα εκλογής του, τα σχέδια που έχει θέσει και το όραμά του για τη Λευκωσία και την Κύπρο γενικότερα. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε τόσο το πρόσωπο όσο και ο πολιτικός και ιδεολογικός του χαρακτήρας, ο οποίος, όπως ο ίδιος ανέφερε, συνοψίζεται σε δύο φράσεις: «να είσαι πρώτα άνθρωπος» και «όλοι μαζί μπορούμε».
📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος με καθαρές θέσεις και ουσία.

Continue Reading

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia