ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποσύρονται κανονισμοί για λιμουζίνες μετά απο τις αντιδράσεις της κοινωνίας!
Την απόσυρση των κανονισμών που κατατέθηκαν στη Βουλή για παραχώρηση υπηρεσιακών οχημάτων για αποκλειστική χρήση σε σειρά αξιωματούχων του κράτους αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην κοινωνία.
Μιλώντας στο Insider o γενικός διευθυντής του ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Παντελή, δήλωσε ότι μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το θέμα και «για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος» έγιναν δεύτερες σκέψεις και με οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών οι εν λόγω κανονισμοί θα αποσυρθούν εντός της ημέρας.
Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας
Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, αναφέρεται ότι:
“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνει ότι η απόφαση για κατάθεση των Kανονισμών για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων λήφθηκε στα πλαίσια συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών.
Στο πλαίσιο λήψης της απόφασης, λήφθηκε υπόψη, ότι το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου ωφελήματος θα ήταν περιορισμένο εφόσον δεν θα απαιτείτο η απόκτηση οποιουδήποτε οχήματος.
Σημειώνεται ότι, η πρόθεση για επαναφορά του συγκεκριμένου ωφελήματος έτυχε διαβούλευσης από το συνδικαλιστικό όργανο των Γενικών Διευθυντών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Παρόλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς”.
Πηγή: philenews
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σε κατάσταση συναγερμού ενόψει ενδεχόμενης σύγκρουσης ΗΠΑ–Ιράν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διορίστηκε ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής – Στο μικροσκόπιο το επίμαχο βίντεο
Η ανάκριση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και, σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.
Η Νομική Υπηρεσία γνωστοποίησε τον διορισμό του Ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή, κ. Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος θα συνδράμει στις έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ» στις 8/1/2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αβέρωφ για το επίμαχο βίντεο: «Τους δώσαμε τα πυρομαχικά για να μας πλήξουν»
«Κάποιοι ήθελαν να μας χτυπήσουν και εμείς τους παραδώσαμε τα πυρομαχικά», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας τον απόηχο του βίντεο που αφορά το Προεδρικό και προβάλλει το αφήγημα περί ύπαρξης μηχανισμού διαφθοράς. Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Omega, τοποθετούμενος για πρώτη φορά μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, καθώς τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν εκτός Κύπρου.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισήμανε ότι η χώρα διέρχεται κρίσιμη περίοδο και απαιτείται ψυχραιμία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται «να πάρει το πολυβόλο και να αρχίσει να πυροβολεί». Όπως είπε, χρειάζεται μια σοβαρή εθνική αποτίμηση για τους λόγους που κάποιοι έθεσαν την Κύπρο στο στόχαστρο. «Αν ο Πρόεδρος επιθυμεί την ταπεινή μου άποψη, μπορώ να την καταθέσω, αλλά όχι δημόσια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θεωρεί εθνικά ορθό να δημοσιοποιούνται ονόματα χωρών που ενδεχομένως βρίσκονται πίσω από την ενέργεια σε βάρος της χώρας. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο οι κυπριακές υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας αιφνιδιάστηκαν από την υβριδική επίθεση. «Πώς μπορούν να θεωρούνται αξιόπιστες όταν δεν αντιλήφθηκαν μήνες πριν ότι προετοιμαζόταν; Πού ήταν οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας για να ανακόψουν αυτόν τον υβριδικό πόλεμο; Μας έπιασαν στον ύπνο; Αυτό παραδεχόμαστε…», διερωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από την Κυβέρνηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου διαφώνησε με την πρακτική της «εργαλειοποίησης της εθνικής συνείδησης και της επίκλησης του πατριωτισμού ως ασπίδα για ανομίες, λάθη ή παραλείψεις». Κατά την άποψή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το επίμαχο βίντεο να προχωρήσει στα εξής:
Να παύσει τον Διευθυντή του Γραφείου του, Χαράλαμπο Χαραλάμπους
Να δώσει στη δημοσιότητα τις εισφορές προς το ταμείο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Να καταργήσει τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ώστε όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει να το πράττει μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ή με εταιρικές υποτροφίες
Να διατάξει έρευνα για όσους βρίσκονταν μπροστά και πίσω από τις κάμερες
Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκτιμά ότι, αν η Κυβέρνηση προχωρούσε σε αυτές τις κινήσεις, θα μπορούσε με τις πράξεις της να αποτρέψει την τοξικότητα.
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 week agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Think Tank2 weeks agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα
-
#exAformis4 weeks ago#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
-
#exAformis4 weeks ago#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣτάθμευση Κυπριακών μαχητικών αεροσκαφών στο σύμμαχο μας Ισραήλ
-
Off the Record2 weeks agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…

