Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευθύνες στον δήμαρχο Αραδίππου για τους εικονικούς γάμους

Published

on

Ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ως πολιτικός προϊστάμενος του δήμου, έχει την ευθύνη για τον διοικητικό έλεγχο και την προστασία των διαδικασιών εντός του Δήμου Αραδίππου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ Αραδίππου, απαντώντας στην ανακοίνωση του δήμου για τους εικονικούς γάμους.

Ο δήμος επιρρίπτει την ευθύνη στο κράτος. Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι από τον δήμο δεν απαντάται το εύλογο ερώτημα της κοινής γνώμης, γιατί τα εγκληματικά κυκλώματα προτιμούν διαχρονικά από τους 39 δήμους που έχει η Κύπρος τον Δήμο Αραδίππου για να τελούν τις παράνομες τους ενέργειες. «Υπενθυμίζουμε ότι από τους 133 εικονικούς γάμους που εξάρθρωσαν οι Αρχές, οι 107 έγιναν στο δήμο μας. Είναι τυχαίο;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εξόφθαλμα γαμπροί έγιναν μάρτυρες και μάρτυρες έγιναν γαμπροί ανταλλάσσοντας ρόλους. Η αναφορά στο γράμμα του νόμου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την ελαστικότητα των διαδικασιών».

Το ΑΚΕΛ Αραδίππου συνεχίζει αναφέροντας ότι οι επιστολές προς διάφορα τμήματα και συναντήσεις με σχετικούς φορείς αποτελούν απλά πολιτικό χειρισμό του ζητήματος. Η ουσία, σημειώνεται, είναι ότι διασύρεται και πάλι ο δήμος «και ο κ. Ευαγγελίδης, ως πολιτικός προϊστάμενος του δήμου, αν μη τι άλλο έπρεπε να απολογηθεί».

Πηγή: Dialogos

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:

– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Θέσεις των υποψηφίων

– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.

Θέμα Βρετανικών Βάσεων

Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.

Continue Reading
Advertisement
Βουλευτικές Εκλογές 202615 minutes ago

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση – Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Απρίλιος 2026

Podcast Therapy54 minutes ago

«Μαρία Κρίδη: Από την Παιδεία στην Πολιτική» | Podcast Therapy S2 E18

EKLOGES20262 hours ago

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

EKLOGES20269 hours ago

EKLOGES2026 – Πάφος 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 03/04 στις 7μμ

Off the Record10 hours ago

ΕΛΑΜ: Ο μεγάλος νικητής των εκλογών…

Off the Record11 hours ago

Ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί και οι σπόνσορες της πολιτικής

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ1 day ago

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 02/04 στις 9μμ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Ανησυχία για «δραματική κατάσταση» στο Λίβανο εκφράζουν ΥΠΕΞ 17 ευρωπαϊκών κρατών περιλαμβανομένης της Κύπρου

ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 day ago

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά – Anka Moraru, Πέμπτη 02/04 στις 7μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Βουλή: Πέρασε η μείωση φόρου στα καύσιμα – Έλεγχοι για αποτροπή αισχροκέρδειας

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia