Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλαβε πολιτική έγκριση από Ισραήλ για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο ο Κόμπος

Published

on

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ τον οποίο ευχαρίστησε για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα. 

Ο κ. Κόμπος, έγραψε στην πλατφόρμα ‘Χ’ ότι έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, “έναν πραγματικό φίλο της Κύπρου” με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα και την επιτακτική ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Τον ευχαρίστησε επίσης για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου έγραψε στο ‘Χ’ ότι ο κ. Χέρτσογκ είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιρλανδίας και της Κύπρου για να συζητήσουν για την σύγκρουση “κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και την σημασία της άμεσης απελευθέρωσης όλων των ομήρων, ένα ξεκάθαρο ανθρωπιστικό αίτημα για όλο τον κόσμο”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Avatar photo

Published

on

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε την Κυριακή στο Κάιρο την πρώτη διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι. Μεταξύ άλλων, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δύο κρατών στον τομέα της ενέργειας καθώς και τις σχέσεις ΕΕ–Αιγύπτου.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο κ. Κόμπος σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη στο Κάιρο το 2026.

«Ευχαριστώ τον αγαπητό μου συνάδελφο, Δρ Μπαντρ Αμπντελάτι, Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία», έγραψε.

Όπως ανέφερε, τα βασικά σημεία των διμερών τους διαβουλεύσεων περιλάμβαναν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών στρατηγικών σχέσεων και της συνεργασίας, τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ–Αιγύπτου.

Πρόσθεσε επίσης ότι συζήτησαν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2026, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις περιφερειακές εξελίξεις.

 

Continue Reading

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Στο τραπέζι κοινή συνάντηση με Ερχιουρμάν παρουσία Ολγκίν – «Οι εξελίξεις τρέχουν»

Avatar photo

Published

on

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Απαντώντας σε δημοσιογράφος στο Επισκοπειό, όπου εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη, ο Πρόεδρος είπε ότι “η κ. Ολγκίν θα είναι στην Κύπρο πριν το τέλος Ιανουαρίου. Είμαστε σε επαφή μαζί της”.

Πρόσθεσε ότι πριν την κάθοδο της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν θα επισκεφτεί και κάποιες άλλες χώρες, ειδικά σε σχέση με την προεργασία που γίνεται “για να συγκληθεί μια άτυπη διευρυμένη διάσκεψη, όπως έχει συμφωνηθεί, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δεν παρατηρείται “καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις”, σημειώνοντας ότι θα ανακοινώσει η ίδια η κ. Ολγκίν το πρόγραμμά της και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

“Πριν το τέλος του μήνα θα είναι στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της παρουσίας της θα πρέπει να γίνει και μία κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη”, υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

Podcast Therapy

«Οι Πυλώνες της Διεκδίκησης μου» | Podcast Therapy S2 E11

Avatar photo

Published

on

Στο Podcast Therapy, ο υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας με το κίνημα Οικολόγψν – Συνεργασία Πολιτών Οζ Καραχάν, παρουσιάζει τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του διεκδίκησης. Μέσα από θεσμικό διάλογο, αναλύονται προτεραιότητες και προτάσεις πολιτικής με στόχο την ενημέρωση και τον δημόσιο διάλογο.
📺 Δες το αποκλειστικά στο Podcast Therapy.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia