Τη διάθεση επιπλέον 350 χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες προετοιμασίας των Κύπριων αθλητών και αθλητριών που διεκδικούν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην αποψινή 51η Γιορτή των Αρίστων, η οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1973, από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2023.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων, δεν ήταν εφικτό, παρά την επιθυμία του, να βρίσκεται στην αποψινή εκδήλωση, είπε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα βραβεία απονέμονται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, «αφού οι αθλητικογράφοι μας είναι εκείνοι που παρακολουθούν καθημερινώς την προσπάθεια, τον μόχθο, τα αποτελέσματα των αθλητών μας και τις διακρίσεις τους».

«Την ίδια στιγμή, Κυρίες και Κύριοι, το γεγονός ότι η αποψινή εκδήλωση και τα βραβεία αριστείας που απονέμονται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, τίθενται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με τη στήριξη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναδεικνύει τη σημασία που ως Πολιτεία αποδίδουμε στην κορυφαία γιορτή των αρίστων αθλητών μας, που εδώ και πέντε δεκαετίες έχει καταστεί θεσμός», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη όσους ψηφίστηκαν ως κορυφαίοι αλλά και όλους τους υποψήφιους στην κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

«Ως Κυβέρνηση και ως Πολιτεία θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί, με πράξεις και όχι με λόγια, στην προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, ως Πολιτεία αλλά και εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αντιμετωπίσουμε επιτέλους, αποτελεσματικά και ολιστικά το φαινόμενο του χουλιγκανισμού, της βίας στα γήπεδα και στον αθλητισμό γενικότερα. Τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν κανένα μας», σημείωσε.

Είπε, επίσης, ότι βρισκόμαστε μόνο λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Όλοι μας αναμένουμε με αγωνία αλλά και υπερηφάνεια να δούμε όσους περισσότερους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αλλά και ως ένδειξη της ξεκάθαρής μας βούλησης να στηρίξουμε ουσιαστικά τον αθλητισμό στη χώρα μας, ανακοινώνω απόψε τη διάθεση επιπλέον 350 χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών μας που διεκδικούν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με την ευχή και την ελπίδα ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει θα μας κάνει ακόμη πιο περήφανους», επεσήμανε.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη για άλλη μια φορά όλους τους βραβευθέντες, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου για το υψηλό επίπεδο με το οποίο τα μέλη της ασκούν το λειτούργημά τους.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.