Είμαστε ενάντια στα τετράμηνα, φορτώνει, πίεση και άγχος σε μαθητές και οικογένειες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Επιστολή στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για το θέμα των τετραμήνων, αποστέλλει σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως η θέση του κόμματος είναι η κατάργηση του θεσμού και η ρύθμιση των φετινών αποτελεσμάτων. Ο κ. Στεφάνου είχε την Δευτέρα συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου είπε πως το θέμα των τετραμήνων προκαλεί μεγάλο άγχος σε χιλιάδες μαθητές και στους γονιούς τους. «Με τη συνομοσπονδία Γονέων είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και συμμεριζόμαστε τόσο την αγωνία των γονιών και της συνομοσπονδία ασφαλώς, όσο και στην ανάγκη το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο», είπε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση Νόμου αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο ζήτημα των τετραμήνων αλλά και αναφορικά με τις εξετάσεις αυτής της χρονιάς. Σημείωσε πως θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι ο θεσμός των τετραμήνων πρέπει να καταργηθεί, καθώς από την πρώτη στιγμή το κόμμα του ήταν ενάντια στην λογική των τετραμήνων, το οποίο οδηγεί το σύστημα σε μια εξετασιοκεντρική λογική που φορτώνει, όπως είπε, πίεση και άγχος σε μαθητές και οικογένειες.

«Σε αυτή τη θέση το ΑΚΕΛ, διαχρονικά στη συζήτηση του θέματος, πάντοτε τόνιζε αυτό το γεγονός», είπε και πρόσθεσε πως ήρθε η ώρα να καταργηθεί το σύστημα των τετραμήνων.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε στη συνέχεια πως οι εξετάσεις που έχουν γίνει θα πρέπει να έχουν ένα διαμορφωτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε περιλαμβάνεται και στο Νόμο. Είπε πως βρισκόμαστε σε μια ιδιόμορφη κατάσταση καθώς η παρούσα Κυβέρνηση φεύγει και αναλαμβάνει η νέα από την 1η Μαρτίου. Θα πρέπει να δοθούν, είπε, κάποιες μέρες στη νέα Κυβέρνηση να τοποθετηθεί, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί σύντομα διότι μαθητές και γονιοί βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία.

Η πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ περιλαμβάνει και το θέμα των εξετάσεων και της διευθέτησης των φετινών εξετάσεων, είπε ο κ. Στεφάνου και σημείωσε πως θα αποστείλει σήμερα επιστολή στον Νίκο Χριστοδουλίδη σε σχέση με το θέμα, καθώς θα πρέπει να το διαχειριστεί με την μεγαλύτερη δυνατή προτεραιότητα.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα ζητήματα της παιδείας που συζήτησαν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Λοΐζος Κωνσταντίνου ευχαρίστησε αρχικά τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη διαχρονική θέση του κόμματος σε θέματα Παιδείας, ειδικότερα για τα θέματα Μέσης Εκπαίδευσης που τους απασχολούν άμεσα.

Επίσης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη θέση και τη στάση του ΑΚΕΛ σε ότι αφορά τον χειρισμό της τρέχουσας χρονιάς με την αναγκαιότητα να ρυθμιστεί το θέμα με τη αξιολόγηση των μαθητών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τελευταίων τετραμήνων. Όπως είπε, θα είναι καταστροφικά για το μέλλον των παιδιών αν παραμείνουν ως έχουν, την στιγμή που δεν ευθύνονται τα ίδια τα παιδιά για την όλη κατάσταση.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου χαιρέτισε επίσης τη θέση του ΑΚΕΛ για νομοθετική ρύθμιση για το θεσμό αξιολόγησης των τετραμήνων με την κατάργηση του θεσμού ως έχει και τις σημαντικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν προς όφελος των παιδιών.

Vouli TV