Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή Στεφάνου σε Χριστοδουλίδη-«Ώρα για κατάργηση τετραμήνων»

Avatar photo

Published

on

Είμαστε ενάντια στα τετράμηνα, φορτώνει, πίεση και άγχος σε μαθητές και οικογένειες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Επιστολή στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για το θέμα των τετραμήνων, αποστέλλει σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως η θέση του κόμματος είναι η κατάργηση του θεσμού και η ρύθμιση των φετινών αποτελεσμάτων. Ο κ. Στεφάνου είχε την Δευτέρα συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου είπε πως το θέμα των τετραμήνων προκαλεί μεγάλο άγχος σε χιλιάδες μαθητές και στους γονιούς τους. «Με τη συνομοσπονδία Γονέων είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και συμμεριζόμαστε τόσο την αγωνία των γονιών και της συνομοσπονδία ασφαλώς, όσο και στην ανάγκη το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο», είπε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση Νόμου αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο ζήτημα των τετραμήνων αλλά και αναφορικά με τις εξετάσεις αυτής της χρονιάς. Σημείωσε πως θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι ο θεσμός των τετραμήνων πρέπει να καταργηθεί, καθώς από την πρώτη στιγμή το κόμμα του ήταν ενάντια στην λογική των τετραμήνων, το οποίο οδηγεί το σύστημα σε μια εξετασιοκεντρική λογική που φορτώνει, όπως είπε, πίεση και άγχος σε μαθητές και οικογένειες.

«Σε αυτή τη θέση το ΑΚΕΛ, διαχρονικά στη συζήτηση του θέματος, πάντοτε τόνιζε αυτό το γεγονός», είπε και πρόσθεσε πως ήρθε η ώρα να καταργηθεί το σύστημα των τετραμήνων.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε στη συνέχεια πως οι εξετάσεις που έχουν γίνει θα πρέπει να έχουν ένα διαμορφωτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε περιλαμβάνεται και στο Νόμο. Είπε πως βρισκόμαστε σε μια ιδιόμορφη κατάσταση καθώς η παρούσα Κυβέρνηση φεύγει και αναλαμβάνει η νέα από την 1η Μαρτίου. Θα πρέπει να δοθούν, είπε, κάποιες μέρες στη νέα Κυβέρνηση να τοποθετηθεί, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί σύντομα διότι μαθητές και γονιοί βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία.

Η πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ περιλαμβάνει και το θέμα των εξετάσεων και της διευθέτησης των φετινών εξετάσεων, είπε ο κ. Στεφάνου και σημείωσε πως θα αποστείλει σήμερα επιστολή στον Νίκο Χριστοδουλίδη σε σχέση με το θέμα, καθώς θα πρέπει να το διαχειριστεί με την μεγαλύτερη δυνατή προτεραιότητα.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα ζητήματα της παιδείας που συζήτησαν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Λοΐζος Κωνσταντίνου ευχαρίστησε αρχικά τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη διαχρονική θέση του κόμματος σε θέματα Παιδείας, ειδικότερα για τα θέματα Μέσης Εκπαίδευσης που τους απασχολούν άμεσα.

Επίσης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη θέση και τη στάση του ΑΚΕΛ σε ότι αφορά τον χειρισμό της τρέχουσας χρονιάς με την αναγκαιότητα να ρυθμιστεί το θέμα με τη αξιολόγηση των μαθητών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τελευταίων τετραμήνων. Όπως είπε, θα είναι καταστροφικά για το μέλλον των παιδιών αν παραμείνουν ως έχουν, την στιγμή που δεν ευθύνονται τα ίδια τα παιδιά για την όλη κατάσταση.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου χαιρέτισε επίσης τη θέση του ΑΚΕΛ για νομοθετική ρύθμιση για το θεσμό αξιολόγησης των τετραμήνων με την κατάργηση του θεσμού ως έχει και τις σημαντικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν προς όφελος των παιδιών.

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli.TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» για τον μήνα Απρίλιο, που αποτυπώνει με σαφήνεια τις τάσεις της κοινής γνώμης ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Η ανάλυση βασίζεται σε συνολικό δείγμα που προσεγγίζει τα 9.000 άτομα, συγκεντρώνοντας και σταθμίζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της περιόδου. Το εύρος του δείγματος την καθιστά ένα ισχυρότατο εργαλείο καταγραφής του πολιτικού σκηνικού, με αυξημένο βαθμό αξιοπιστίας και δυνατότητα βαθύτερης ερμηνείας των τάσεων.

Στην εκπομπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ξιουρής και παρουσιάζει ο διευθυντής του καναλιού Χάρης Θεραπής, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν:
• την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή
• τις μετακινήσεις ψηφοφόρων
• τα σενάρια κατανομής εδρών
• τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου

🔴 Συντονιστείτε στο Vouli.TV για την πλήρη παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Continue Reading

LIVE

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Avatar photo

Published

on

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.

Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia