Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη, τη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Η επίσκεψη αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Πέμπτη (17 Απριλίου), ωστόσο, παρά τις σχετικές προετοιμασίες, δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα και τελικά αναβλήθηκε. Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη αφορούν τόσο τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις όσο και την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην 4η Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας-Ιταλίας, Τούρκοι και Ιταλοί επιχειρηματίες θα επικεντρωθούν στην προώθηση συμφωνιών σε τομείς όπως η άμυνα, η κυβερνοασφάλεια, η ενέργεια και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Παράλληλα με τη Σύνοδο, θα διεξαχθεί και το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ιταλίας–Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ