ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ερχιουρμάν: Η απόκτηση υπηκοότητας της ΚΔ είναι δικαίωμα, όχι χάρη
Η απόκτηση της υπηκοότητας της ΚΔ από τα παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων είναι «δικαίωμα και όχι χάρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν καλώντας τον Πρόεδρος Χριστοδουλίδη να αποκαταστήσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των παιδιών και να εξαλείψει τις διακρίσεις εις βάρος τους.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του το απόγευμα της Κυριακής για τα ανακοινωθέντα μονομερή μέτρα προς τους Τ/κ από την Κυβέρνηση της ΚΔ που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, ο αρχηγός της τ/κ αντιπολίτευσης σημείωσε ότι λίγο πριν την άφιξη στην Κύπρο της Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για την παραχώρηση υπηκοότητας θα εξεταστούν και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλούσε γι’ αυτό το πακέτο εδώ και μήνες.
Αναφερόμενος μόνο στο θέμα της υπηκοότητας ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι αυτό δεν είναι ούτε «διαπραγμάτευση», ούτε «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ούτε «άνοιγμα». «Το ζήτημα συνίσταται στην εξάλειψη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην εξάλειψη των διακρίσεων» είπε.
«Μιλάμε για τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, κ. Χριστοδουλίδη. Δεν είναι χάρη, είναι δικαίωμα! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εξαλείψετε τις διακρίσεις και να αναγνωρίσετε τα δικαιώματα το συντομότερο δυνατό! Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες!» Και η κ. Κουεγιάρ πρέπει να το λάβει υπόψη της αυτό, κατέληξε ο κ. Ερχιουρμάν.
Η δήλωση του προέδρου του ΡΤΚ προβάλλεται σήμερα και σε μερίδα του τ/κ Τύπου, καθώς το θέμα συνεχίζει ν’ απασχολεί.
Η Ντιαλόγκ το έχει σήμερα κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της και με τίτλο «Οι φανατικοί αντιδρούν» κυρίως αναφέρεται στις αντιδράσεις των ε/κ πολιτικών κομμάτων. Γράφει ότι στο πακέτο μέτρων «με άδειο περιεχόμενο» αντέδρασε το ΔΗΚΟ θεωρώντας ότι δεν πρέπει να δίδεται διαβατήριο της ΚΔ σε όσους μένουν στις κατεχόμενες περιοχές. Το φασιστικό – όπως αναφέρει – ΕΛΑΜ δήλωσε ότι το πακέτο είναι ανεπίτρεπτο και θα αποτελέσει ντροπή, ενώ το ΑΚΕΛ επέκρινε το ότι δεν περιλαμβάνονται μέτρα που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων.
Η Ντιαλόγκ γράφει επίσης ότι η επιστολή της Μεντίχα Πίρο Αζέρ (Mediha Piro Azer), εκ των εκπροσώπων της «ένωσης των ατόμων Χωρίς Ταυτότητα», με 675 υπογραφές, που έγινε αποδεκτή ως θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει θορυβήσει την Κυβέρνηση της ΚΔ.
Η Βολκάν σήμερα προβάλλει την ανακοίνωση των 14 μέτρων από την ΚΔ και σε δίστηλο στο πρωτοσέλιδό της υποστηρίζει ότι το πακέτο είναι «άνευ περιεχομένου» και η ανακοίνωση έγινε με στόχο να επηρεάσει την κ. Κουεγιάρ που ήρθε στην Κύπρο.
Πηγή: Dialogos
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
Off the Record1 week agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record2 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 week agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE2 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ


