Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στο Προεδρικό.

Η κα Ολγκίν έφτασε στην Κύπρο την Κυριακή το βράδυ και χθες το πρωί είχε συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ. Σύμφωνα με ανάρτηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο στην πλατφόρμα Χ, η κα Ολγκίν έφθασε στην προστατευόμενη περιοχή του ΟΗΕ, όπου την καλωσόρισε ο κ. Στιούαρτ, επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Επίσης, χθες το απόγευμα είχε διαβουλεύσεις με την ομάδα των καλών υπηρεσιών, προετοιμάζοντας τις σημερινές συναντήσεις της με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της η κ. Ολγκίν θα έχει συναντήσεις με ομάδες της κοινωνίας των πολιτών καθώς και με τους πρεσβευτές της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Θα έχει επίσης συνάντηση και με τον διαπραγματευτή της ε/κυπριακής πλευράς, Μενέλαο Μενελάου.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.