Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έτοιμος να συναντήσει Τατάρ ο Χριστοδουλίδης, τέλος της εβδομάδας οι τελικές αποφάσεις για Υπουργικό

Avatar photo

Published

on

Έτοιμος να συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, είτε παρουσία του Κόλιν Στιούαρτ ή και χωρίς, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο που φέρουν τους δύο ηγέτες να προγραμματίζουν συνάντηση και χωρίς τον κ. Στιούαρτ.

Ο νεοεκλεγής Πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο επιτελείο του στη Λευκωσία για να ευχαριστήσει τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προεκλογική του εκστρατεία, ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Εγώ είμαι έτοιμος να συναντήσω τον κ. Τατάρ και οι δύο μόνοι μας και με την παρουσία του κ. Στιούαρτ και με την παρουσία των διαπραγματευτών. Δεν έχω κανένα απολύτως κόλλημα για οποιασδήποτε μορφής συνάντηση αποφασίσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι από τη σημερινή ενημέρωση που είχε από τον κ. Στιούαρτ θα γίνει μια συνάντηση των τριών και στη συνάντηση μια πιο διευρυμένη συνάντηση στην παρουσία και των διαπραγματευτών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε επίσης για «ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο, με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους», με κριτήριο, όπως είπε, την ικανότητα. Ανακοίνωσε ότι περί το τέλος της βδομάδας, αρχές της άλλης βδομάδας «θα γίνουν και οι ανακοινώσεις όπως πρέπει». Ερωτηθείς αν έχουν περιοριστεί τα ονόματα των υποψηφίων, είπε ότι «έχει μεγαλώσει ο κατάλογος με τα ονόματα. Σύντομα, πολύ σύντομα, θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις και να είστε σίγουροι ότι μόλις τις πάρω θα τις δημοσιοποιήσω».

«Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τούτης της χώρας είναι το ανθρώπινο της δυναμικό», συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. «Με απόλυτο σεβασμό στα κόμματα, στα στελέχη των κομμάτων. Τα κόμματα είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, τα στελέχη των κομμάτων είναι αυτά τα οποία καθημερινά δίνουν μάχες. Συζητώντας όμως με την κυπριακή κοινωνία πήρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στο οποίο οφείλω να ανταποκριθώ. Κι αυτό είναι μέρος του κοινωνικού συμβολαίου που έχω υπογράψει με τον κυπριακό λαό», ανέφερε.

Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι η αποψινή ήταν η τελευταία εορταστική εκδήλωση. «Μέσω εσάς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές ανά το παγκύπριο που ήσαστε οι πρωταγωνιστές της προσπάθειάς μας. Όταν ξεκινούσαμε σε αυτό το επιτελείο και ήμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στην αρχή, και σήμερα γίναμε τόσοι πολλοί, σας είχα πει ότι το κλειδί για να κερδίσουμε τις εκλογές είναι η Λευκωσία. Εσείς είστε αυτοί που κερδίσατε τις εκλογές», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί, ο κυπριακός λαός τοποθετήθηκε και η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή από όλους. «Για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, για ‘μας οι αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του κυπριακού λαού. Είναι οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Προσδοκίες, όλα αυτά που εσείς μου αναφέρατε μέσα από τον διάλογο που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Αυτά τα θέματα που έχουμε ήδη προχωρήσει και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είχαμε ξεκινήσει την προεργασία πριν τις εκλογές και είμαστε πανέτοιμοι από την 1η Μαρτίου, με ένα ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο, με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι όλες αυτές τις μέρες η προσοχή του επικεντρώνεται στα πρώτα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί από την πρώτη Μαρτίου, γιατί, όπως είπε, «εκεί θα κριθούμε από τον κυπριακό λαό και θέλουμε ο κυπριακός λαός να είναι αυστηρός μαζί μας. Θα κριθούμε από την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, θα κριθούμε να όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό θα τα εφαρμόσουμε».

«Όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, αυτά που περιγράφονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, όλα αυτά που εσείς μας αναδείξατε μέσα από τον διάλογο που έχουμε, θα τα υλοποιήσουμε, θα τα εφαρμόσουμε. Για ‘μένα, όλα αυτά είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει με τον κοινωνικό λαό, ένα συμβόλαιο το οποίο θα τηρήσω. Ένα συμβόλαιο το οποίο θεωρώ ότι μπορούμε σαφώς καλύτερα να υλοποιήσουμε, αν συνεργαστούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι το μήνυμα της συνεργασίας δεν ήταν ένα προεκλογικό σύνθημα, είπε ότι είχε συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εξηγώντας το πρόγραμμά του και προσβλέποντας στη συνεργασία τους. «Μια συνεργασία που δεν είναι λευκή επιταγή. Είναι μια συνεργασία που εκεί και όπου διαφωνούν και θεωρούν ότι πρέπει να μας ασκούν κριτική, εμείς επιδιώκουμε την κριτική. Είχαμε πει πολλές φορές στην προεκλογική εκστρατεία ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου Μεσσία, ούτε έχω το μαγικό ραβδί, αλλά πιστεύω ότι, σαφώς, αν εργαστούμε συλλογικά, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κατέληξε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο, λέγοντας ότι «με μάθατε τόσα πολλά πράγματα και τώρα είναι η δική μου σειρά να ανταποκριθώ σε όλα αυτά που σας έχω υποσχεθεί. Και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, για να ανταποκριθώ σε όλα αυτά που έχουμε συζητήσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ

Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:

🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο

Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.

⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ

📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

 

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ», Πέμπτη 23/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η οικονομία δεν είναι αριθμοί. Είναι η καθημερινότητά μας.

Στο νέο επεισόδιο του The Duel, η πολιτική σύγκρουση περνά στο πιο κρίσιμο πεδίο:
ακρίβεια, μισθοί, φορολογία, εκποιήσεις και το μέλλον των νέων.

Στο στούντιο:
▪️ Μάριος Ηλία, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Χάρης Πολυκάρπου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ

Πέντε θεματικές.
Καθαρές ερωτήσεις.
Χωρίς υπεκφυγές.

👉 Η οικονομία πάει καλά ή όχι;
👉 Γιατί ο μισθός δεν φτάνει;
👉 Ποιος πληρώνει την ακρίβεια;
👉 Εκποιήσεις: τράπεζες ή κοινωνία;
👉 Υπάρχει μέλλον για τους νέους στην Κύπρο;

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μία πραγματικότητα που πιέζει.

⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ

📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πρέπει να είναι: άμεση, ουσιαστική και χωρίς «ναι μεν αλλά».

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 20/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι σύγχρονες προκλήσεις της Λευκωσίας και τα ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών τέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, ο οποίος συντόνισε μια ουσιαστική και ζωντανή πολιτική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της πρωτεύουσας.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λευκωσίας, εκπροσωπώντας διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις:
Θεόδωρος Τσάτσος (ΔΗΣΥ), Ελένη Ευαγόρου (ΑΚΕΛ), Κατερίνα Χατζηστυλλή (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών) και Γιούλα Πιτσιάλη (ΑΛΜΑ).
• Η στεγαστική κρίση κυριάρχησε στη συζήτηση, με τους υποψηφίους να αναλύουν τις αιτίες της αύξησης των ενοικίων και της περιορισμένης διαθεσιμότητας κατοικιών, παρουσιάζοντας προτάσεις για ενίσχυση της προσιτής στέγασης και στήριξη των νέων ζευγαριών.
• Η εγκατάλειψη του κέντρου της πόλης αποτέλεσε βασικό σημείο προβληματισμού, με αναφορές στην εμπορική και κοινωνική υποβάθμιση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και εισηγήσεις για αναζωογόνηση του αστικού πυρήνα μέσα από επενδύσεις και πολεοδομικά κίνητρα.
• Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις ελλείψεις σε υποδομές και στη δυσκολία πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια πόλη πραγματικά συμπεριληπτική και λειτουργική για όλους.
Η συζήτηση ανέδειξε τη σύνθετη φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λευκωσία, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement
EKLOGES20268 hours ago

EKLOGES2026 – Επομένη μέρα για τις Εκποιήσεις | Κυριακή 26/04 στις 6μμ

EKLOGES20261 day ago

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Σάββατο 25/04 στις 7μμ

EKLOGES20261 day ago

EKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ

Off the Record2 days ago

Τα περδίκια του σκοπευτή Φούλη που δεν ανησυχεί για παρασπονδία του Πρίγκιπα με τον Άντρο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Αυτοδιαλύθηκε η Βουλή – Συγκινημένη η Αννίτα Δημητρίου στην αποχαιρετιστήρια ομιλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Όραμα για την Κύπρο, την πατρίδα μας: Συζήτηση για την επόμενη μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ξεκινά το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Αγία Νάπα

Off the Record3 days ago

Το ΑΛΜΑ, η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ψυχιατρική…

Off the Record3 days ago

Τα κλεμμένα λεφτά της άμυνας και του Τ. Κοινωνικών ασφαλίσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 days ago

Ψάχνουν ημερομηνία για το νέο τετ α τετ Χριστοδουλίδη με Ερχιουρμάν-Συνεχίζουν την προεργασία οι διαπραγματευτές

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia