ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έτοιμος να συναντήσει Τατάρ ο Χριστοδουλίδης, τέλος της εβδομάδας οι τελικές αποφάσεις για Υπουργικό
Έτοιμος να συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, είτε παρουσία του Κόλιν Στιούαρτ ή και χωρίς, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο που φέρουν τους δύο ηγέτες να προγραμματίζουν συνάντηση και χωρίς τον κ. Στιούαρτ.
Ο νεοεκλεγής Πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο επιτελείο του στη Λευκωσία για να ευχαριστήσει τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προεκλογική του εκστρατεία, ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε επίσης για «ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο, με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους», με κριτήριο, όπως είπε, την ικανότητα. Ανακοίνωσε ότι περί το τέλος της βδομάδας, αρχές της άλλης βδομάδας «θα γίνουν και οι ανακοινώσεις όπως πρέπει». Ερωτηθείς αν έχουν περιοριστεί τα ονόματα των υποψηφίων, είπε ότι «έχει μεγαλώσει ο κατάλογος με τα ονόματα. Σύντομα, πολύ σύντομα, θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις και να είστε σίγουροι ότι μόλις τις πάρω θα τις δημοσιοποιήσω».
«Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τούτης της χώρας είναι το ανθρώπινο της δυναμικό», συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. «Με απόλυτο σεβασμό στα κόμματα, στα στελέχη των κομμάτων. Τα κόμματα είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, τα στελέχη των κομμάτων είναι αυτά τα οποία καθημερινά δίνουν μάχες. Συζητώντας όμως με την κυπριακή κοινωνία πήρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στο οποίο οφείλω να ανταποκριθώ. Κι αυτό είναι μέρος του κοινωνικού συμβολαίου που έχω υπογράψει με τον κυπριακό λαό», ανέφερε.
Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι η αποψινή ήταν η τελευταία εορταστική εκδήλωση. «Μέσω εσάς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές ανά το παγκύπριο που ήσαστε οι πρωταγωνιστές της προσπάθειάς μας. Όταν ξεκινούσαμε σε αυτό το επιτελείο και ήμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στην αρχή, και σήμερα γίναμε τόσοι πολλοί, σας είχα πει ότι το κλειδί για να κερδίσουμε τις εκλογές είναι η Λευκωσία. Εσείς είστε αυτοί που κερδίσατε τις εκλογές», σημείωσε.
Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί, ο κυπριακός λαός τοποθετήθηκε και η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή από όλους. «Για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, για ‘μας οι αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του κυπριακού λαού. Είναι οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Προσδοκίες, όλα αυτά που εσείς μου αναφέρατε μέσα από τον διάλογο που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Αυτά τα θέματα που έχουμε ήδη προχωρήσει και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είχαμε ξεκινήσει την προεργασία πριν τις εκλογές και είμαστε πανέτοιμοι από την 1η Μαρτίου, με ένα ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο, με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους».
Συνέχισε προσθέτοντας ότι όλες αυτές τις μέρες η προσοχή του επικεντρώνεται στα πρώτα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί από την πρώτη Μαρτίου, γιατί, όπως είπε, «εκεί θα κριθούμε από τον κυπριακό λαό και θέλουμε ο κυπριακός λαός να είναι αυστηρός μαζί μας. Θα κριθούμε από την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, θα κριθούμε να όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό θα τα εφαρμόσουμε».
«Όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, αυτά που περιγράφονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, όλα αυτά που εσείς μας αναδείξατε μέσα από τον διάλογο που έχουμε, θα τα υλοποιήσουμε, θα τα εφαρμόσουμε. Για ‘μένα, όλα αυτά είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει με τον κοινωνικό λαό, ένα συμβόλαιο το οποίο θα τηρήσω. Ένα συμβόλαιο το οποίο θεωρώ ότι μπορούμε σαφώς καλύτερα να υλοποιήσουμε, αν συνεργαστούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.
Αναφέροντας ότι το μήνυμα της συνεργασίας δεν ήταν ένα προεκλογικό σύνθημα, είπε ότι είχε συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εξηγώντας το πρόγραμμά του και προσβλέποντας στη συνεργασία τους. «Μια συνεργασία που δεν είναι λευκή επιταγή. Είναι μια συνεργασία που εκεί και όπου διαφωνούν και θεωρούν ότι πρέπει να μας ασκούν κριτική, εμείς επιδιώκουμε την κριτική. Είχαμε πει πολλές φορές στην προεκλογική εκστρατεία ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου Μεσσία, ούτε έχω το μαγικό ραβδί, αλλά πιστεύω ότι, σαφώς, αν εργαστούμε συλλογικά, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», είπε.
Ο κ. Χριστοδουλίδης κατέληξε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο, λέγοντας ότι «με μάθατε τόσα πολλά πράγματα και τώρα είναι η δική μου σειρά να ανταποκριθώ σε όλα αυτά που σας έχω υποσχεθεί. Και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, για να ανταποκριθώ σε όλα αυτά που έχουμε συζητήσει».
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΣΕΑΔ: Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο Στροβόλου, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), στο πλαίσιο του επικείμενου Ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και η θεματολογία του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ με τίτλο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – Διαμορφώνοντας το Αύριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, στις 8:45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.
Το φετινό συνέδριο εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό τομέα, με έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της, στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και σε καινοτόμες πρακτικές που επανακαθορίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στη διάσκεψη τοποθετήθηκαν:
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
-
Off the Record1 week agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record3 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE3 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

