Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της παρούσας διακυβέρνησης και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών. Γίνονται προσπάθειες πέραν των 10 χρόνων, με ζητούμενο πιο αποδοτική και τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημιουργία «τοπικών κυβερνήσεων» με αυτονομία οικονομική και διοικητική.

Στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής εσωτερικών υπήρξε θέμα με την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σήμερα έχει αποσταλεί επιστολή την οποία συνυπογράφουν 9 δήμοι με έντονες ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι, πρόσφατα ο δήμαρχος Πέγειας έχει αποστείλει γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα της μεταρρύθμισης.

Για να δούμε όλα τα θέματα, φιλοξενούμε σήμερα τον βουλευτή του ΔΗΚΟ κον Πανίκο Λεωνίδου, τον βουλευτή της ΔΗΠΑ κον Μαρίνο Μουσιούττα, τον δήμαρχο Πέγειας κον Μαρίνο Λάμπρου και τον τεως εκτελεστικό γραμματέα της ένωσης κοινοτήτων, κον Παναγιώτη Δαμιανού.

Ζωντανά από την τηλεόραση του Vouli.TV, το Citychannel.live,  την συνδρομητική τηλεόραση του Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και Youtube.

Vouli TV