#exAformis
Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΄΄Καμία σύνδεση βουλευτικών με τις προεδρικές εκλογές΄΄
Καλεσμένος στο Εξ Αφορμής ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, συζητά με τον διευθυντή του καναλιού, Χάρη Θεραπή, για την Πενταμερή, την επόμενη μέρα για το ΔΗΚΟ και για τις εκλογές.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως πρέπει να διατηρηθεί ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στα πολιτικά δρώμενα και ένας ρυθμιστικός ρόλος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που θα επιτρέψουν να περαστούν οι ορθές πολιτικές για τον τόπο.
Η οργή του κόσμου φαίνεται στις δημοσκοπήσεις και το ΔΗΚΟ ως παραδοσιακό κόμμα κρίνεται υπεύθυνο για τη διαφθορά που παρατηρείται. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αυτές οι κατηγορίες είναι μια προσπάθεια απενοχοποίησης των πραγματικών υπαιτίων για τη διαφθορά. Δεν είναι το ίδιο μια κυβέρνηση που αρνείται τον έλεγχο και έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του το νησί σε αυτή τη θέση, με ένα κόμμα που απαιτεί τον έλεγχο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το βασικό πρόβλημα στην κυβέρνηση είναι ότι δεν εφάρμοσε τους νόμους και απέφυγε τις ευθύνες της αλλά το σύνταγμα της Κύπρου ευνοεί τέτοιες καταστάσεις.
Στη συνέχεια, αναφέρει πως οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές δεν είναι συνδεδεμένες. Το ΔΗΚΟ δίνει μεγάλη βάση στις επερχόμενες εκλογές και θέλει να έχει τη στήριξη του κόσμου για να μπορεί να επηρεάζει τα πράγματα στη Βουλή και να υπάρχει η προοπτική της αλλαγής.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τις προτάσεις του ΔΗΚΟ για επανεκκίνηση τις οικονομίας μετά την πανδημία, όπως επιδότηση ενοικίων, λειτουργικών δαπανών, δάνεια με κρατικές εγγυήσεις. Η κυβέρνηση δεν δέχτηκε αυτά τα μέτρα και τα ήδη υπάρχοντα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά. Το ΔΗΚΟ χρειάζεται τη στήριξη των ψηφοφόρων για να μπορεί να απαιτήσει να εφαρμοστούν τα καλύτερα μέτρα που έχουν προγραμματισμένα.
Τέλος, όσον αφορά την Πενταμερή, το ΔΗΚΟ διατηρεί ξεκάθαρη θέση πιστεύοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, δηλαδή ένα κράτος χωρίς συνομοσπονδία με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς επεμβάσεις άλλων κρατών και χωρίς παρουσία στρατού στην Κύπρο.
#exAformis
#exaformis – ΤΔΒΚ: Μια Ανακήρυξη χωρίς Αναγνώριση | Σάββατο 15/11 στις 7μμ
Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένος είναι ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης, διεθνολόγος με διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις.,
Μια αποκαλυπτική συζήτηση για το Κυπριακό, με αφορμή την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τους κινδύνους από τη δημιουργία δύο συνιστωσών κρατών, και το πώς ο κλασικός ρεαλισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις στο νησί τα τελευταία 50+1 χρόνια.
🔹 «Ο κίνδυνος για δύο συνιδρυτικά κράτη
🔹 «Η Ομοσπονδία είναι αποδοχή της εισβολής του 1974»
🔹 «Η στρατηγική μετατόπιση της Κύπρου προς τις ΗΠΑ και η ανάγκη ένταξης στο ΝΑΤΟ»
📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Σάββατο 15/11/2025 στις 19:00.
#exAformis
#exAformis- The end of the illusion | 15/11, 15:00
Haris Therapis and Oz Karahan delve into the latest developments surrounding Tufan Erhürman’s visit to Turkey and what this move could mean for the trajectory of his upcoming “election” in the occupied areas.
👉 What messages did Ankara send?
👉 How is Erhürman’s political dynamic shifting?
👉 What scenarios lie ahead for the next phase?
A discussion packed with insight, context, and clear political analysis.
📺 Watch the new episode of “Ex Aformis” on Saturday, 15/11 at 3 PM exclusively on Vouli.TV
#exAformis
#exaformis – Γιώργος Κουκουμάς εφ΄όλης της ύλης | Παρασκευή 14/11 στις 7μμ
Στην εκπομπή #exaformis, ο Χάρης Θεραπή και ο Στέλιος Ξιουρής φιλοξενούν τον Γιώργο Κουκουμά, Βουλευτή Αμμοχώστου και Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ.
Μια ουσιαστική και αποκαλυπτική συζήτηση για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα, την προεκλογική περίοδο που ξεκινά, αλλά και το κοινοβουλευτικό έργο του ΑΚΕΛ μέσα στη Βουλή.
🔹 Η περιρρέουσα πολιτική σκηνή και τα μηνύματα που εκπέμπει
🔹 Η προεκλογική περίοδος και οι στρατηγικές των κομμάτων
🔹 Το κοινοβουλευτικό έργο του ΑΚΕΛ και οι βασικές παρεμβάσεις του κόμματος στη Βουλή
📺 Παρακολουθήστε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV, την Παρασκευή 14/11 στις 19:00.
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 weeks agoΤουφάν Δεν μπορείτε να μας κάνετε να αγαπήσουμε τον Ερντογάν!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2028 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
-
Off the Record4 days agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
#exAformis3 weeks ago8κομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση
-
#exAformis3 weeks ago#exAformis | Εκ φύσεως Πολιτικός — με τον Μάριο Πουλλικκά, Δευτέρα 27/10 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 week agoΑναστασιάδης για Στυλιανίδη, Αννίτα και Χριστοδουλίδη: Τι αποκαλύπτει ενόψει εκλογών
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή3 weeks agoΗ ψευδαίσθηση Ερχιουρμάν: προοδευτικός λόγος ή καμουφλαρισμένος εθνικισμός;
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΔΗΚΟ – Αποστόλου: Οι όροι για κοινή πορεία στις εκλογές 2026
-
#exAformis3 weeks agoΣύγκριση αποτελεσμάτων Ιουνίου – Οκτωβρίου 2025
-
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ3 weeks agoΥπουργείο Άμυνας: Ανοιχτές οι αιτήσεις για Στρατιωτικές Ακαδημίες των ΗΠΑ

