ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεύμα εργασίας Μακρόν-Χριστοδουλίδη για Κυπριακό
Γεύμα εργασίας θα έχουν οι Πρόεδροι Κύπρου και Γαλλίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, όπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την ερχόμενη βδομάδα πριν τη μετάβασή του στο Λονδίνο για την επίσημη τελετή στέψης του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου Γ’, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου. Στο γεύμα εργασίας θα συζητηθούν το Κυπριακό, θέματα της διεθνούς και της ευρωπαϊκής ατζέντας, καθώς και οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.
Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία είπε πως αυτή προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε πως η πρώτη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Παρίσι αποτελεί συνέχεια της σύντομης συζήτησης που είχαν οι δυο Προέδροι στο περιθώριο του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ανέφερε πως οι δυο Προέδροι θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες που αφορούν τις ιδέες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για σπάσιμο του αδιεξόδου, ώστε να καταστεί δυνατή η επάνοδος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Σημείωσε, ακόμη, πως οι δυο Προέδροι θα μιλήσουν για καίρια θέματα της διεθνούς ατζέντας και της ατζέντας της ΕΕ, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Θα έχουν την ευκαιρία, είπε, να ανασκοπήσουν την άριστη διμερή εταιρική σχέση Γαλλίας – Κύπρου, περιλαμβανομένων θεμάτων που αφορούν την αμυντική συνεργασία και την εκπαίδευση.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΣΕΑΔ: Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο Στροβόλου, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), στο πλαίσιο του επικείμενου Ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και η θεματολογία του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ με τίτλο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – Διαμορφώνοντας το Αύριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, στις 8:45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.
Το φετινό συνέδριο εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό τομέα, με έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της, στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και σε καινοτόμες πρακτικές που επανακαθορίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στη διάσκεψη τοποθετήθηκαν:
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
-
Off the Record2 weeks agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record3 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE3 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

