Οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΣ για την δημιουργία μη βιώσιμων δήμων με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σωρεία προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε κατά την μετάβαση στην νέα εποχή από την 1η Ιουλίου, προβληματίζει και ενισχύει τις ανησυχίες του κοινού.

Θέση μας είναι ότι η νομοθεσία για την μεταρρύθμιση της ΤΑ, σίγουρα δεν είναι ιδανική και θα μπορούσαμε με συναίνεση της ευρύτερης τοπικής αυτοδιοίκησης να επιτυγχάναμε περισσότερα. Ο νόμος όμως είναι εδώ και καλούμαστε όλοι να εργαστούμε για την εφαρμογή του στο μέγιστο δυνατό βαθμό και δεν είναι τώρα η στιγμή για μεμψιμοιρίες ή απόδοση ευθυνών στην προηγούμενη ή την τωρινή κυβέρνηση. Τώρα είναι η στιγμή για συλλογική δράση, κυρίως από τους υφιστάμενους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι πήραν επέκταση της θητείας τους κατά 2 και πλέον χρόνια για να προετοιμάσουν τις νέες οντότητες για την ομαλή μετάβαση τους.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, παρατηρείται δυστυχώς δυστοκία στο να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Έχουν περάσει 2 και πλέον χρόνια και το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν έχει ακουμπήσει καν ουσιαστικά προβλήματα της μεταρρύθμισης. Προσωπικές έριδες και ετσιθελισμοί δεν επέτρεψαν να δοθούν λύσεις σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως πχ για το πού θα στεγάζεται ο ΕΟΑ Αμμοχώστου, πως θα επισπευσθεί η διεκπεραίωση των αιτήσεων που εκκρεμούν για έκδοση αδειών οικοδομής, θέματα μετακίνησης υφιστάμενου προσωπικού, συμβατότητα λειτουργικών προγραμμάτων, κ.α.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου καλείται να δώσει άμεσες λύσεις σε καίρια ζητήματα και να λειτουργήσει ως καταλύτης στις έριδες που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει και έγιναν αντικείμενο χλευασμού και μη κολακευτικών σχολίων για την επαρχία μας.  Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης αν ήταν μέρος του προβλήματος!

  • Διεκδικώ την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου με εφόδια την τεχνοκρατική γνώση που αποκόμισα από την υπηρεσία μου στην θέση του Έπαρχου Αμμοχώστου,

  • Διεκδικώ την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου προσφέροντας λύσεις και λειτουργώντας συνενωτικά και όχι οξύνοντας τις αντιπαλότητες,

  • Διεκδικώ την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου καλώντας όλους να κάνουμε μια νέα αρχή, να ενώσουμε δυνάμεις στο νέο αυτό ξεκίνημα με αυτοπεποίθηση και πίστη στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και την διαφάνεια.

Άντρος ΚΤΩΡΙΔΗΣ
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Πρόεδρος
ΕΟΑ Αμμοχώστου

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.