Για «έργα πρωτοποριακά που συμβάλλουν ώστε η Λευκωσία να ξεχωρίζει» μίλησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον απολογισμό του έργου του Δήμου Λευκωσίας για την περίοδο 2017 – 2024. Ο απολογισμός αφορούσε τα έργα στην εντός και εκτός των τειχών πόλη, τα πολιτιστικά δρώμενα και το κοινωνικό του έργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι «υλοποιήθηκαν έργα πρωτοποριακά που συμβάλλουν ώστε η Λευκωσία να ξεχωρίζει, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι όπου έγιναν ολοκληρωμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα υπήρξαν πολύ θετικά».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «με επίκεντρο τον άνθρωπο, όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πολυεπίπεδο πλάνο δράσεων, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και να φτιάξουμε τη Λευκωσία, που θα θέλουν να ζήσουν τα παιδιά μας. Μια Λευκωσία πιο φιλική, περισσότερο λειτουργική και προσβάσιμη, ακόμα πιο πράσινη και όμορφη. Μια πόλη με βιώσιμο πρόσημο. Όπως πρέπει να είναι μια πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπρόσθετα, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι τα έργα δεν σταματούν με το τέλος της θητείας του νυν Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, αλλά έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τα έργα τα οποία έχουν ήδη σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή υλοποίηση της επικείμενης μεταρρύθμισης της συνένωση των τεσσάρων δήμων Λευκωσίας, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Αγλαντζιάς.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.