Σε δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος, για τα όσα ακούγονται περί μη στήριξης του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα στην επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Όπως αναφέρει στην δήλωση του o ίδιος «Ψυχή τε και σώματι υποστηρίζω με θέρμη πολλή, την υποψηφιότητα του πνευματικού μου τέκνου Ησαϊα Κυκκώτη προς ανάδειξή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κύπρου».

Με αυτή την ηχηρή του παρέμβαση έδωσε ένα τέλος στις φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Ταμασού, Ησαΐα δημοσίως.

Σας παρουσιάζουμε την αυτούσια δήλωση του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρου.

«Επειδή ορισμένοι διαστροφείς της αλήθειας διαδίδουν ψευδώς ότι ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα, αισθάνομαι την ανάγκη, προς αποκατάσταση της αλήθειας , να προβώ στην ακόλουθη δήλωση.
Ψυχή τε και σώματι υποστηρίζω με θέρμη πολλή, την υποψηφιότητα του πνευματικού μου τέκνου Ησαϊα Κυκκώτη προς ανάδειξή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κύπρου.
Ο μητροπολίτης Ησαϊας είναι ο δυναμικός, πολύγλωσσος και με βαθειά θεολογική παιδεία Ιεράρχης, ο οποίος βιώνει την ποιμαντική του δράση ως ιεραποστολική μαρτυρία θυσίας για τον άνθρωπο.
Διαπνέεται επίσης απο υψηλά οράματα τα οποία έχει την ικανότητα να υλοποιεί σε έργα γόνιμης εκκλησιαστικής πνοής. Αν λοιπόν, θέλουμε μία Εκκλησία, η οποία, παράλληλα με το ποιμαντικό και αγιαστικό της έργο, θα αισθάνεται τον παλμό της εποχής και το ρυθμό της ζωής και θα δίνει λύσεις στα σύγχρονα πιεστικά προβλήματα, δεν έχουμε παρά να ψηφίσουμε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα  ως το νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου».

Vouli TV