Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μαυρογιάννης επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του τέως Προέδρου για όσα αφορούν τον Χρήστο Στυλιανίδη

Avatar photo

Published

on

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με τα γεγονότα στο Κραν Μοντανά, σημειώνοντας ότι «επί της ουσίας δεν είναι λάθος». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναφορά του στον Χρήστο Στυλιανίδη και στη Φεντερίκα Μογκερίνι έγινε φέτος, στο πλαίσιο προσωπικής συζήτησης με τον τέως Πρόεδρο, και όχι σε χρόνο που θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Ο Μαυρογιάννης ανέφερε ότι από τότε είχε δημιουργηθεί ζήτημα με τη διάδοση του εντελώς ανυπόστατου τουρκικού αφηγήματος ότι ο Πρόεδρος είχε αποχωρήσει από το Κραν Μοντανά. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η δημόσια αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο είναι επιζήμια, καθώς πληγώνει και σπιλώνει ανθρώπους και μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό τους. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την ένταση που έχει δημιουργηθεί, ζητώντας συγγνώμη αν άθελά του συνέβαλε σε αυτή.

Ο πρώην διαπραγματευτής ξεκαθάρισε ότι η ιστορία για τον διάλογο μεταξύ Στυλιανίδη και Μογκερίνι ειπώθηκε πρόσφατα, όταν συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη με αφορμή την παραλαβή του βιβλίου του. «Δεν είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά επί της ουσίας, αυτά που λέει δεν είναι λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελεί λόγο για τον μη επαναδιορισμό του Χρήστου Στυλιανίδη.

Αναφερόμενος στη σχέση των δύο ανδρών, ο Μαυρογιάννης υπενθύμισε ότι το 2017 ο Στυλιανίδης βρισκόταν στην Κύπρο και υποστήριζε την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν πως η ευθύνη για την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά βαραίνει την ελληνοκυπριακή πλευρά, επαναλαμβάνοντας ότι το ναυάγιο οφείλεται στην άρνηση του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να αποδεχθεί δύο κρίσιμα σημεία του πλαισίου Γκουτέρες — την κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε αναφέρει πως ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε εκφραστεί επικριτικά ενώπιον Ευρωπαίων αξιωματούχων για τους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται την ενημέρωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και όχι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως σημείωσε, αυτό αποτέλεσε την αιτία της ρήξης στις σχέσεις τους.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης απάντησε με έντονη δήλωση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «πολιτικής και ηθικής εξόντωσης» του ίδιου από «ένα σύστημα που καθοδηγεί ο τέως Πρόεδρος». Υποστήριξε ότι ουδέποτε είπε τα λόγια που του αποδίδονται και προκάλεσε όσους διακινούν τέτοιες πληροφορίες να παρουσιάσουν αποδείξεις. Τόνισε επίσης ότι η μέχρι σήμερα σιωπή του οφείλεται σε λόγους εθνικής ευθύνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφόσον προκληθεί περαιτέρω, θα επανέλθει δημοσίως.

Καταλήγοντας, επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεχίσει «τον αγώνα για την αλήθεια και για μια ενωμένη, ευρωπαϊκή Κύπρο».

Continue Reading

VOULI REPORT

Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:

Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑‍🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV

 

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.

Στην εκπομπή συζητούνται:

  • Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
  • Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
  • Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ

Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.

exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ

📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 18/12 στις 9μμ

Avatar photo

Published

on

🗣️ ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με τον Πέτρο Φαναρή

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής, ο Πέτρος Φαναρής φιλοξενεί στο στούντιο:

🔹 Παναγιώτη Σαββίδη, Οικονομικό Αναλυτή

μια συζήτηση ευθεία, χωρίς φίλτρα, για όσα καθορίζουν την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.

🔍 Στο τραπέζι της συζήτησης:
• Ευχές και πολιτικά μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων – τι σημαίνει «Καλά Χριστούγεννα» για την κοινωνία
• Πρωτογενής τομέας και πράσινη πολιτική: η μεγάλη «κολοτούμπα» της Ε.Ε. – ξαφνικά ξεχάστηκαν οι εκπομπές και τα πράσινα αφηγήματα
• Προϋπολογισμός στη Βουλή: τι δείχνουν οι αριθμοί και τι κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες
• Κρατικό μισθολόγιο: οι δηλώσεις Αβέρωφ και οι αυξήσεις – ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό
• Παιδεία – συνέχεια και σύγκρουση: κλιμάκωση μέτρων από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση
• Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: αποφάσεις, αντιδράσεις και πολιτικό κόστος

🎯 Καθαρός λόγος
🎯 Οικονομική και πολιτική τεκμηρίωση
🎯 Απλή Πραγματικότητα

🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 9μμ 
📺 Αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia