Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στη Λεμεσό για τον ΔΗΣΥ

Published

on

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και αφορούσε τον Δήμο της Λεμεσού έδωσε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές ως προς τις τάσεις και τις δυναμικές. Τα συμπεράσματα της έρευνας, μαζί με τα δεδομένα σε ο,τι αφορά τις προσπάθειες συνεργασίας, θα αποτελέσουν ουσιαστικά τους δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διαδικασία του κόμματος για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει τελικά για Δήμαρχο Λεμεσού.

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες μας, ο Γιάννης Αρμεύτης ήταν αυτός ο οποίος κερδίζει στη δημοσκόπηση σε ο,τι αφορά τη δημοτικότητα. Νίκος Νικολαΐδης και Ανδρέας Μιχαηλίδης ακολουθούν. Οι μεταξύ τους διαφορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πολύ μικρή, όπως και η διαφορά που φαίνεται να έχουν με τον Γιάννη Αρμεύτη. Η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της συν και πλην σε ο,τι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία αξιολογούνται από την ηγεσία του κόμματος.

Το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας Γιάννη Αρμεύτη, ο οποίος έχει ήδη εξαγγείλει επίσημα, θεωρείται απομακρυσμενο από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν σε επίπεδο επαρχιακής επιτροπής ουσιαστικά δεν αφήνουν και περιθώρια στην ηγεσία του κόμματος. Συνεπώς, η Πινδάρου φαίνεται ότι προχωρά με δικό της υποψήφιο, με τους νυν Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη και τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη να είναι οι επικρατέστεροι.

Η απομάκρυνση του σεναρίου στήριξης της υποψηφιότητας Γιάννη Αρμεύτη φαίνεται ότι απομακρύνει και το σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ στη Λεμεσό. Απ’ εκεί και πέρα είναι θέμα του Δημοκρατικού Κόμματος για το πώς θα προχωρήσει.

Απόψε το βράδυ θα ενημερωθεί σχετικά και η επαρχιακή επιτροπή του ΔΗΣΥ Λεμεσού για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Στη συνέχεια, σε άλλη μέρα θα γίνει συνεδρία της επαρχιακής επιτροπή και ακολούθως θα γίνει εισήγηση προς την ηγεσία και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για λήψη απόφασης.

Στην δημοσκόπηση, όπως πληροφορούμαστε, μετρήθηκαν επίσης τα ονόματα των Δώρου Αντωνίου, Νεόφυτου Χαραλαμπίδη και Τόνυ Αντωνίου.

Σε ο,τι αφορά τον πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβάδισμα του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη. Η μέτρηση για την αντιδημαρχία Μέσα Γειτονιάς έδειξε προβάδισμα για τον Μάριο Πρωτοπαπά και τον Στέλιο Στυλιανού. Σε σχέση με τη Δημαρχία του Δήμου Δυτικής Λεμεσού, δηλαδή του Δήμου Ύψωνα και των κοινοτήτων που έχουν ενταχθεί σε αυτόν, προηγούνται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Αλέκα Στυλιανού και ο κοινοτάρχης Λόφου Νίκος Σπύρου.

Μετά την Λεμεσό αναμένεται να ακολουθήσει η παρουσίαση της δημοσκόπησης για το Δήμο Πάφο.

>> Αντιπαράθεση στο Στρόβολο:

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε  στο Δήμο Στροβόλου με αφορμή τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Δημάρχου  Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για παρουσίαση του έργου του Δήμου, συνεχίστηκε και χθες. Μετά τις δημοτικές ομάδες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που αντέδρασαν δηλώνοντας άγνοια για τις προθέσεις του Δημάρχου και χαρακτηρίζοντας την ως προσωπικές εξαγγελίες, τη σκυτάλη έλαβε χθες και η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ. Τον κατηγόρησε ότι επανέλαβε το γνωστό του αφήγημα και ότι κατά την 7ετή του θητεία κατέγραψε σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης έργων.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ήταν χθες φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM δήλωσε ότι η παρουσίαση του έργου του Δήμου και ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030 – Στρόβολος 2030 δεν αποτελεί προσωπική του εξαγγελία, αλλά είναι όλα αποφάσεις που ψήφισαν τα ίδια τα μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου.

>> Δεν εμπλέκεται ο Πρόεδρος στις εκλογές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Προεδρία ευρύτερα θα παραμείνουν πιστοί στον θεσμικό τους ρόλο και δεν πρόκειται να εμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο σε προεκλογικές αναμετρήσεις, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης, σε ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο Προεδρικό Μέγαρο, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με υποψήφιους δημάρχους, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Προεδρία ευρύτερα θα παραμείνουν πιστοί στον θεσμικό τους ρόλο».

Σημείωσε ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων αντιμετωπίζει καθημερινά τις προκλήσεις που πρέπει να δούμε, να εκσυγχρονίσουμε ακόμη περισσότερο τη χώρα μας, και δεν πρόκειται να εμπλακούμε με οποιονδήποτε τρόπο σε προεκλογικές αναμετρήσεις».

Πηγή: Philenews

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΣΕΑΔ: Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Avatar photo

Published

on

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο Στροβόλου, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), στο πλαίσιο του επικείμενου Ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και η θεματολογία του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ με τίτλο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – Διαμορφώνοντας το Αύριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, στις 8:45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Το φετινό συνέδριο εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό τομέα, με έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της, στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και σε καινοτόμες πρακτικές που επανακαθορίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στη διάσκεψη τοποθετήθηκαν:

• ο κ. Πάνος Τσιολής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΣΕΑΔ
• η κ. Άντρη Κονιζίδου, Προεδρεύουσα του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου
• ο κ. Νικόλας Κλάρκ, Λειτουργός Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων
• ο κ. Γιάννης Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκ μέρους του Μεγάλου Χορηγού του Συνεδρίου SOEASY Insurance Brokers Ltd
• ο κ. Ζαχαρίας Τζερμνίας, Business Development Director και F2F Head Sales, εκ μέρους του Μεγάλου Χορηγού MetLife
• ο κ. Παναγιώτης Σοφοκλέους, υπεύθυνος θεματολογίας
• η κ. Φρύνη Σόλωνος, μία εκ των κύριων ομιλητών του Συνεδρίου
• καθώς και εκπρόσωπος του «Ιδρύματος Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου»

Ο ΠΣΕΑΔ ευχαριστεί θερμά τα ΜΜΕ για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους.
Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»

💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»

🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»

Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»

🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia