Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυπριακή Προεδρία: Στο Επίκεντρο Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Συνεργασίας

Avatar photo

Published

on

Με τον Πρόεδρο συζήτησαν, επίσης, θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, την ευρωπαϊκή αυτονομία και θέματα ασφάλειας και άμυνας και το πρόγραμμα SAFE, θέματα ανταγωνιστικότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου Κόστα για επίσκεψη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και επανέλαβε ότι η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής και θα κλείσει όσο πιο έγκαιρα μπορεί τον φάκελο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ).

Ανέφερε ότι συζήτησε με τον κ. Κόστα επίσης θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, την ευρωπαϊκή αυτονομία και θέματα ασφάλειας και άμυνας και το πρόγραμμα SAFE, θέματα ανταγωνιστικότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η θέση της Κύπρου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει σταθερή και ξεκάθαρη ενώ αναφέρθηκε και στην σχεδιαζόμενη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, με ηγέτες της περιοχής εξαιτίας της γειτνίασής μας και των εξαιρετικών μας σχέσεων.

Ενημέρωσε και τον κ. Κόστα για τις επαφές με την απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ενόψει και της ΓΣ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κόστα, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ανέφερε ότι η επίσκεψη είναι σημαντική γιατί είναι σημαντικό οι θεσμοί να είναι κοντά στους πολίτες της ΕΕ.

Ανέφερε ότι η Κυπριακή Προεδρία λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή για την ειρήνη στην ΕΕ και θα διαχειριστούμε εκτός από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θέματα αυξήσεων των επενδύσεων, ασφάλειας και άλλα. Χαιρέτισε και την πρόσφατη εξαγγελία από την Πρόεδρο της Κομισιόν για σταθμό πυρασφάλειας στην Κύπρο, τονίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που μας επηρεάζει όλους.

Χαιρέτισε και την πρωτοβουλία της Κύπρου για τον ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

LIVE

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Avatar photo

Published

on

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.

Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ

Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:

🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο

Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.

⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ

📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

 

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ», Πέμπτη 23/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η οικονομία δεν είναι αριθμοί. Είναι η καθημερινότητά μας.

Στο νέο επεισόδιο του The Duel, η πολιτική σύγκρουση περνά στο πιο κρίσιμο πεδίο:
ακρίβεια, μισθοί, φορολογία, εκποιήσεις και το μέλλον των νέων.

Στο στούντιο:
▪️ Μάριος Ηλία, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Χάρης Πολυκάρπου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ

Πέντε θεματικές.
Καθαρές ερωτήσεις.
Χωρίς υπεκφυγές.

👉 Η οικονομία πάει καλά ή όχι;
👉 Γιατί ο μισθός δεν φτάνει;
👉 Ποιος πληρώνει την ακρίβεια;
👉 Εκποιήσεις: τράπεζες ή κοινωνία;
👉 Υπάρχει μέλλον για τους νέους στην Κύπρο;

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μία πραγματικότητα που πιέζει.

⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ

📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πρέπει να είναι: άμεση, ουσιαστική και χωρίς «ναι μεν αλλά».

Continue Reading
Advertisement
EKLOGES202619 hours ago

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ

LIVE20 hours ago

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Off the Record21 hours ago

Εντεινόμενη αντιπαράθεση για την υπόθεση Δρουσιώτη – Ερωτήματα για εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη διεθνή συνδρομή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 hours ago

Η Κίνα προειδοποιεί την ΕΕ ότι θα λάβει αντίμετρα σε περίπτωση προώθησης του «Made in Europe»

Off the Record22 hours ago

Το κόκκινο νυφικό και η στήριξη του ΑΚΕΛ

EKLOGES20263 days ago

EKLOGES2026 – Επομένη μέρα για τις Εκποιήσεις | Κυριακή 26/04 στις 6μμ

EKLOGES20264 days ago

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Σάββατο 25/04 στις 7μμ

EKLOGES20264 days ago

EKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ

Off the Record4 days ago

Τα περδίκια του σκοπευτή Φούλη που δεν ανησυχεί για παρασπονδία του Πρίγκιπα με τον Άντρο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 days ago

Αυτοδιαλύθηκε η Βουλή – Συγκινημένη η Αννίτα Δημητρίου στην αποχαιρετιστήρια ομιλία

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia