Οι ελλείψεις προσωπικού στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις του κυπριακού τουρισμού, τονίζει στον «Π» ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης

Σε μια χρονιά με δυσκολίες για τον κυπριακό τουρισμό, με τις γεωπολιτικές εντάσεις να επηρεάζουν την πορεία των κρατήσεων, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο. Οι ελλείψεις δεν επιτρέπουν την πλήρη αξιοποίηση της υφιστάμενης ζήτησης.
«Οι ελλείψεις προσωπικού στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ξεπερνούν σήμερα τις 6.000 και έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις του κυπριακού τουρισμού», τονίζει στον «Π» ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης και ζητεί επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη εργαζομένων από τρίτες χώρες.

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που ξεκίνησε το 2019, όπου στη…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.