Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυκνή σκόνη και σήμερα στην Κύπρο – Βροχές και πιθανόν βροντές

Published

on

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, μέχρι την Τετάρτη, θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που αργότερα αναμένεται να δώσουν τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές, που πιθανό να συνοδεύονται από βροντές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ από τα μεσάνυχτα και μετά αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, και αργότερα τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα ανατολικά και δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: Politis

Podcast Therapy

«Ο μικρός της τζαμαρίας» | Παύλος Λιασίδης στο Podcast Therapy S2 E14

Avatar photo

Published

on

Στο Podcast Therapy φιλοξενείται ο Παύλος Λιασίδης, υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στη διακυβέρνηση. Με εμπειρία κυρίως στον τομέα της ενέργειας, παρουσιάζει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης είναι η πρότασή του για Διακομματικές Ομάδες Δράσης (ΔΟΔ), στα πρότυπα των intergroups της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.

Οι ΔΟΔ περιγράφονται ως δομημένο πλαίσιο συνεργασίας με σαφείς στόχους και πρακτικά αποτελέσματα, πέρα από παλαιοκομματικές λογικές.

Η συζήτηση κλείνει με τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την εκλογή του, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής ανανέωσης και προσαρμογής των αξιών του Δημοκρατικού Συναγερμού στη σύγχρονη κοινωνία.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο στο Vouli.TV και στο Podcast Therapy

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκληρή απάντηση Παπαδούρη σε Μιχαηλίδη: Δημόσια τα στοιχεία, ψευδές το αφήγημα

Avatar photo

Published

on

Δημόσια και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρου Παπαδούρη, απέναντι στον Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη, με αιχμή την πολιτική αξιοπιστία και το ήθος. Ο Σταύρος Παπαδούρης αποδομεί το αφήγημα περί άγνοιας της υποψηφιότητάς του στη Λεμεσό, παραθέτοντας συγκεκριμένα χρονολογημένα δημόσια στοιχεία, και ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική διαδρομή οφείλει να στηρίζεται σε τεκμηρίωση, συλλογικότητα και ίσους κανόνες για όλους — όχι σε υπαινιγμούς και προσωπικές αφηγήσεις.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του

Καλό θα ήταν να πεις στους συνεργάτες σου, νυν και μελλοντικούς, ότι η αξιοπιστία χτίζεται βάση τεκμηρίωσης και όχι με κουβέντες του αέρα. Αν το αφήγημα/καταγγελία σου στηρίζεται στην ανάρτηση του Μίλτου, ότι δεν ήξερε ότι θα είμαι υποψήφιος στη Λεμεσό, καλό θα ήταν να τον ρωτούσες τουλάχιστον πρώτα πριν γράψεις αυτά που έγραψες για το πρόσωπο μου.
Ο Miltos Papadopoulos ήταν ενημερωμένος από την πρώτη μας συνάντηση, αρχές Σεπτεμβρίου, ότι θα είμαι υποψήφιος στη Λεμεσό. Όχι μόνο το ήξερε αλλά προβληματιζόταν γιατί όπως είπε δεν θα ένιωθε καλά με το να είναι απέναντι μου. Η απάντηση μου απλή και σταράτη, δεν θα είμαστε απέναντι Μίλτο, μαζί είμαστε σε αυτό το αγώνα γιατί πάντα μιλάμε για συλλογική απόφαση και όχι προσωπικές ατζέντες. Ήξερε επίσης ότι ως Πρόεδρος κόμματος δεν εκλέγομαι βουλευτής αυτομάτως, όπως οι υπόλοιποι Αρχηγοί Κομμάτων, αν εξασφαλιστεί έδρα στην Επαρχία τους, αλλά χρειάζομαι σταυρό προτίμησης όπως όλοι οι κοινοί θνητοί γιατί αυτό θεωρώ ΣΩΣΤΟ, ΗΘΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ. Επίσης είπα στο Μίλτο ότι οι εκλογές είναι εκλογές και δεν υπάρχουν εγγυήσεις εκλογής σε κανέναν…Μόνο πολιτικές θέσεις και πολιτικό ήθος.
Αλλά επειδή έγραψα πιο πάνω για τεκμηρίωση και επειδή ευτυχώς ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή που όλα καταγράφονται, βάζω πιο πάνω τα δημοσιεύματα που αναφέραν ότι θα επαναδιεκδικήσω στη Λεμεσό, ημερομηνίας 07/09/2025 και 16/10/2025.
Τις μέρες που συζητούσαμε με το Μίλτο για την πιθανή υποψηφιότητα του και ακριβώς μια βδομάδα πριν ανακοινωθεί στις 23/10/2025.
Λες να είπα του Μίλτου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στη Λεμεσό τη στιγμή που ήταν δημόσια ξεκάθαρο από αρχές Σεπτεμβρίου;
Είμαι σίγουρος ότι αν κοιτάξω θα βρω κι άλλες δηλώσεις για την υποψηφιότητα μου στη Λεμεσό, αλλά ποιος ο λόγος; Για να απαντήσω ένα κακοπροαίρετο αφήγημα που σκεφτήκατε;
Τώρα όσον αφορά τον ίδιο το Μίλτο ή την κ. Τσικκίνη που έτρεξε να συμμεριστεί και να αναδημοσιεύσει το αφήγημα σας, λέω να μην ασχοληθώ μιας και είναι ήδη γνωστό ότι την πρόσφατη επαφή μεταξύ εσένα και του Μίλτου την έκανε ο σύζυγος της, ο οποίος είναι και ξάδελφος του Μίλτου.
Δεν θα αφήσω όμως ασχολίαστη την αναφορά σου στον George Perdikis II και Charalambos Theopemptou περί σύγκρισης ήθους και θα σου πω το εξής.
Το ήθος μου το έχτισα με μεγάλη προσοχή πετραδάκι πετραδάκι εδώ και πολλά χρόνια. Η σύγκριση ήθους στη συγκεκριμένη ενέργεια σου, έχει να κάνει μόνο μεταξύ του δικού σου και του δικού μου ήθους και με κανένα άλλο.
Continue Reading

Off the Record

O κος Αποτελεσματικός της καλαθοσφαίρισης

Avatar photo

Published

on

Δεν πέρασε απαρατήρητο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του αθλητισμού το γεγονός ότι ο τελικός του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών μεταδόθηκε από το ΡΙΚ. Κι αυτό δεν ήταν ούτε αυτονόητο ούτε τυχαίο.

Η προβολή αθλητικών εκδηλώσεων στη δημόσια τηλεόραση προσδίδει τεράστιο κύρος  και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος ήταν ξεκάθαρος: η αναβάθμιση της διοργάνωσης και η εικόνα αξιοπιστίας που εκπέμπει η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στα πηγαδάκια λέγεται πως πίσω από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται –για ακόμη μια φορά– η μεθοδική δουλειά του Ανδρέα Μουζουρίδη, προέδρου της ΟΜοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,  ο οποίος εδώ και καιρό χτίζει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, γέφυρες εξωστρέφειας και θεσμικής σοβαρότητας. Το αποτέλεσμα; Το γυναικείο μπάσκετ να βγαίνει από το «στενό κύκλο των ειδικών» και να μπαίνει στα σπίτια του κόσμου.

Και όπως ψιθυρίζεται, όταν μια διοργάνωση κερδίζει τηλεοπτικό χρόνο στο ΡΙΚ, συνήθως σημαίνει πως κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους — και κάποιοι άλλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν.

Ο Μπασκετικός

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia