Οι Αιγοπροβατοτρόφοι οργανώνουν πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, με σκοπό την προστασία του χαλλουμιού, του κατοχυρωμένου ΠΟΠ προϊόντος της Κύπρου.
Η απόφαση για τη διοργάνωση της πορείας ελήφθη από τη Συντονιστική Επιτροπή των Αιγοπροβατοτρόφων και επικυρώθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στη Χοιροκοιτία. Η διαμαρτυρία έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενίσχυση των μέτρων προστασίας του χαλλουμιού.
Οι Αιγοπροβατοτρόφοι ζητούν από την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Παναγιώτου, να εφαρμόσει το Διάταγμα που έχει προτείνει και να θέσει σε ισχύ νέο Διάταγμα έως το 2029, με αύξηση 5% ετησίως στη συμμετοχή του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παραγωγή του χαλλουμιού. Αυτή η πρόταση θεωρείται ως ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η πλήρης συμμόρφωση με τις προδιαγραφές του χαλλουμιού ΠΟΠ μέχρι το 2029, προστατεύοντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία παραγωγής και εξασφαλίζοντας το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της Κύπρου.
Η Συντονιστική Επιτροπή προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των αιγοπροβατοτρόφων, οι αντιδράσεις θα ενταθούν και θα εξαπλωθούν σε όλα τα μέτωπα.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από το σημείο κοντά στην πρώην υπεραγορά Ορφανίδη στη Λευκωσία, με κατεύθυνση προς το Προεδρικό Μέγαρο. Οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν υπό τις οδηγίες της Αστυνομίας.
Be the first to write a comment.