Ο πόλεμος που αυτή τη στιγμή διεξάγει το Ισραήλ είναι δίκαιος, η Χαμάς πρέπει να εξολοθρευθεί, δήλωσε ο Πρέσβης του Ισραήλ Ορέν Ανόλικ, μιλώντας την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής εξωτερικών της Βουλής σε ενημέρωση σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Στην ενημέρωση που κράτησε πέραν της μίας ώρας, ο κ. Ανόλικ μίλησε για ένα εθνικό τραύμα που στιγμάτισε τη χώρα του, εξαιτίας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και για εκπλήρωση του χειρότερου τους εφιάλτη, όπως είπε. Ο Πρέσβης παρέδωσε στον Πρόεδρο της επιτροπής βίντεο και φωτογραφίες για τις φρικαλεότητες της Χαμάς, προειδοποιώντας ότι «πρόκειται για πολύ σκληρές εικόνες».

«Είμαστε σε έναν πόλεμο που μας αναγκάζουν (να είμαστε) και δεν επιλέγουμε εμείς. Παλεύουμε για την ύπαρξή μας, αυτός είναι ο πόλεμος και πολεμάμε τη Χαμάς, είναι ο μηχανισμός που ελέγχει τη Γάζα, δεν πολεμάμε αμάχους. Αν δεν καταργήσουμε τη Χαμάς δεν θα υπάρξει μέλλον», τόνισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.