Στην πρωτοβουλία «Αμάλθεια», στο μεταναστευτικό, στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στα όσα εκτυλίσσονται στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και στο ταξίδι του σε Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος για το οποίο αναχωρεί αύριο, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είναι σε πλήρη εξέλιξη και ερωτηθείς αν θα υπάρχει και επόμενο δρομολόγιο, είπε ότι «να εκφράσω την ικανοποίηση μου ότι ξεκίνησε αυτή η διαδρομή.

Είναι ένδειξη και της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Πρωτοξεκίνησε αυτή η προσπάθεια τον Οκτώβριο του 2023 και μέσα από συντονισμένες ενέργειες φτάσαμε σήμερα σε αυτή την εξέλιξη που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, αναδεικνύει τη σημασία της χώρας μας στην περιοχή.

Από κει και πέρα να σας πω ότι υπάρχουν συνεχώς εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, αύριο θα υπάρξει και μια τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών ανάμεσα στις χώρες που συγκροτούν αυτή την ομάδα, δηλαδή, η Κυπριακή Δημοκρατία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, τα ΗΑΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να δούμε και τα επόμενα βήματα και την ίδια στιγμή θα φιλοξενήσουμε στην Κύπρο τεχνοκράτες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, έτσι ώστε να προωθηθούν και τα επόμενα βήματα.

Είναι μια προσπάθεια, ένα ταξίδι που μόλις ξεκίνησε και σίγουρα θα συνεχιστεί με ένα και μοναδικό στόχο, να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια που τόσο υπάρχει ανάγκη στην περιοχή».

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του το πρώτο πλοίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Από την ώρα που ξεκίνησε χρειάζονται περίπου 48 ώρες, άρα, μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο θα φτάσει στον προορισμό του».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.