ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΔ για υποψήφιο ΔΗΣΥ: «Ουδείς έχει ολιγότερη αγάπη…»
Στην ονοματολογία για τον προεδρικό υποψήφιο στον ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ερωτηθείς αν υφίσταται για τον ίδιο θέμα σε σχέση με τα όσα αναφέρονται για τον Υπουργό Εξωτερικών και τις Προεδρικές Εκλογές, είπε ότι «ουδείς των όσων τα ονόματα αναφέρονται δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την παράταξη, δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την Κύπρο και συνεπώς είμαι βέβαιος ότι στο τέλος οι όποιες φαινομενικά διαφοροποιήσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν».
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λειτουργία για την εορτή των Θεοφανίων, στην Εκκλησία Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι μια χρονιά που να βρούμε ξανά την κανονικότητα στη ζωή μας, να είναι γεμάτη υγεία απαλλαγμένη από την πανδημία, αλλά και απαλλαγμένη από την τουρκική βουλιμία. Να ευχηθώ την καθεμιά και στον καθένα ξεχωριστά ό,τι καλύτερο».
Κληθείς να πει αν τα μέτρα που έλαβε χθες για την αντιμετώπιση της πανδημίας το Υπουργικό Συμβούλιο θα μπορούσαν να ήταν πιο αυστηρά, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο μετά από τα όσα γενικότερα οι πολίτες έχουν υποστεί και υποφέρει, και οι επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε συνθήκες ενός νέου lockdown. Προσπαθήσαμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια των επιστημονικών απόψεων και πιστεύω ότι εάν εισακουστούν οι εκκλήσεις από το σύνολο, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και ανά το παγκόσμιο, και ακολουθήσουμε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο το κράτος μας γενναιόδωρα παρέχει στους πολίτες, θα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της παρούσα μετεξέλιξης του ιού ή της όποιας άλλης ενδεχόμενα να παρατηρηθεί».
Ερωτηθείς ποιες είναι οι σκέψεις του για το Κυπριακό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΓΓ των ΗΕ δεν αναγνωρίζει πόσο εκτός πλαισίων είναι η Τουρκία, ο Πρόεδρος είπε ότι «όπως από την πρώτη μέρα της εκλογής μου στόχος και όραμα μου ήταν να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να επιτρέψουν ένα δημιουργικό διάλογο, αλλά και το σημαντικότερο να καταλήξουμε σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, σε ένα κράτος που θα είναι απαλλαγμένο από στρατούς κατοχής ή εξαρτήσεις τρίτων, έτσι θα εξαντληθούν και οι εναπομείναντες μήνες με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν. Ουδείς για οποιονδήποτε λόγο είτε διπλωματικό ή άλλον δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους όρους εντολής και οι αποφάσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν και επιβάλλουν».
Ερωτηθείς αν υφίσταται για τον ίδιο θέμα σε σχέση με τα όσα αναφέρονται για τον Υπουργό Εξωτερικών και τις Προεδρικές Εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω από τις διαβουλεύσεις που έχω όχι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως ηγέτης παλαιότερα του κόμματος, ως ένας υπηρέτης του κόμματος, είναι ότι ουδείς των όσων τα ονόματα αναφέρονται δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την παράταξη, δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την Κύπρο και συνεπώς είμαι βέβαιος ότι στο τέλος οι όποιες φαινομενικά διαφοροποιήσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν».
Πηγή : philenews
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
voulitv4 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 31/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

