Το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου με το έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free”.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας αναφέρει ότι «η υλοποίηση της παραλίας είναι χορηγία του Beyond Plastic Med (BeMed), όπου υποστηρίζει δράσεις ενάντια της πλαστικής ρύπανσης στην Μεσόγειο».

Η ιδέα αυτή ενθαρρύνει και διευκολύνει τους επισκέπτες της παραλίας να αποφεύγουν τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσης, ώστε να μειωθεί η πλαστική ρύπανση, κυρίως στις θάλασσες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, εξέφρασε περηφάνια για το γεγονός ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Η Παναγιώτα Κουτσόφτα, επιστημονική συνεργάτιδα του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free» είπε πως «ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 5 γραμμάρια πλαστικό κάθε βδομάδα, δηλαδή το μέγεθος μιας πλαστικής κάρτας. Η μείωση της πλαστικής ρύπανσης πλέον, αφορά τον καθένα από εμάς και όλοι έχουμε ενεργό ρόλο να διαδραματίσουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Το να έχει ο επισκέπτης της παραλίας μαζί του ένα επαναχρησιμοποιήσιμο παγούρι, είναι μια πολύ απλή καθημερινή κίνηση. Αυτό όμως μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης και κατ’ επέκταση στο πλαστικό που καταλήγει στο φυσικό περιβάλλον και το στομάχι των καταναλωτών, μέσω των ψαριών που τρώνε».

 

Πηγή: SIGMALIVE

Έλενα Θεραπή