Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Μοσφιλωτή, προσερχόμενος στα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων του 1974, και κληθείς να σχολιάσει τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για «σκληρή ρητορική» του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών που στήριξε την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αν υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική είναι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με τις δηλώσεις του με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες και δικές του αδυναμίες σε σχέση με τον ρόλο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας- αυτό αποδεικνύεται καθημερινά – αλλά και για εκκένωση άμαχου πληθυσμού από την περιοχή, το πράξαμε στο παρελθόν. Μακάρι να μην προκύψει ανάγκη, αλλά αν προκύψει ανάγκη και πάλι θα ανταποκριθούμε σε αυτή την ανθρωπιστική μας υποχρέωση.

Βλέπουμε τον ρόλο μας στην περιοχή – σε αντίθεση μάλιστα με την Τουρκία και αυτό δείχνουν και οι δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Φιντάν – η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο είναι το εγγύτερο κράτος της ΕΕ στην περιοχή, αλλά είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, κάτι που δεν συμβαίνει με την Τουρκία και δεν συμβαίνει μόνο σε σχέση με το Ισραήλ, συμβαίνει και σε σχέση με πολλά αραβικά κράτη».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.