Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ο ρωσικός σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας που θα μπορούσε να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, σύμφωνα με το Associated Press.

«Το νέο εύρημα των μυστικών υπηρεσιών εκτιμά ότι οι Ρώσοι σχεδιάζουν να αναπτύξουν περίπου 175.000 στρατιώτες και σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει το εύρημα. ” ανέφερε η έκθεση.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα σχέδια προβλέπουν τη μετακίνηση 100 τακτικών ομάδων τάγματος μαζί με τεθωρακισμένα, πυροβολικό και εξοπλισμό.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν επίσης δει μια άνοδο στις προσπάθειες ρωσικής προπαγάνδας μέσω της χρήσης πληρεξουσίων και μέσων ενημέρωσης για να δυσφημήσουν την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ενόψει μιας πιθανής εισβολής, είπε ο αξιωματούχος.

Η Washington Post, με τη σειρά της, έγραψε ότι είχε ένα μη απόρρητο έγγραφο πληροφοριών των ΗΠΑ με δορυφορικές φωτογραφίες, το οποίο δείχνει ρωσικά στρατεύματα να συγκεντρώνονται σε τρεις τοποθεσίες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, καθώς και στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία. Επί του παρόντος, έχουν αναπτυχθεί 50 τακτικές ομάδες πεδίου μάχης, μαζί με «νεοαφιχθέντα» άρματα μάχης και πυροβολικό, σύμφωνα με το έγγραφο.