Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει ότι «η ασφαλιστική αβεβαιότητα ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας εδώ και περίπου 4 χρόνια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και Νομική Υπηρεσία δεν αποδίδουν προς τους δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου) τις πρόνοιες που καταγράφονται στις νομοθεσίες, οι οποίοι αποσπάστηκαν/ μεταφέρθηκαν στον Ο.Κ.Υπ.Υ. με την προϋπόθεση ότι θα διατηρούν τις υποχρεώσεις και δικαιώματα τους».

Παράλληλα, αναφέρεται στον Ο.Κ.Υπ.Υ, ο οποίος «δεν έχει καθορίσει τις αντίστοιχες ως ήταν υποχρέωση του διαδικασίες για τους Ιατρούς που εργοδοτούνται με συμβόλαια».

Σημειώνεται ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται. Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και ατυχημάτων, ωστόσο, θα εξυπηρετούν περιπτώσεις που χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

Δε συμμετέχει η ΠΑΣΥΔΥ. Τα μέλη του δεν θα συμμετάσχουν στην εξαγγελθείσα απεργία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ.

 

Πηγή: Alphanews.live

Έλενα Θεραπή