Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ως Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί σήμερα ο Βασίλης Πάλμας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διμερείς συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με το πέρας των οποίων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Πάλμας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ακολούθως, θα αναχωρήσει για Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2024.

Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας Zοζέπ Μπορέλ.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ουκρανία, η αμυντική ετοιμότητα της ΕΕ και τρέχουσες εξελίξεις.

Πηγή: Dialogos
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.