ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση Γεραπετρίτη – Γκουτέρες: Συζήτηση για το Κυπριακό, την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τις διεθνείς εξελίξεις
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συζήτησε το Κυπριακό με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Κυπριακό, ενόψει της προγραμματισμένης διευρυμένης συνάντησης για το θέμα.
Ο Έλληνας Υπουργός τόνισε ότι η συνάντηση περιλάμβανε επίσης συζητήσεις γύρω από οργανωτικά και διαρθρωτικά θέματα του ΟΗΕ, ειδικά εν όψει της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Μάιο, καθώς και τα γεγονότα που θα διοργανωθούν από την Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής. Παράλληλα, η συζήτηση κάλυψε τις σημαντικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, καθώς και σε άλλες περιοχές με ένοπλες συγκρούσεις και κρίσεις, για τις οποίες ο ΟΗΕ μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.
Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την ελληνική παρουσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη και περίπλοκη εποχή για την ανθρωπότητα.
Σχολιάζοντας τις συζητήσεις για την Ουκρανία στη Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σταθερή στάση της Ελλάδας υπέρ του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ευθυγραμμισμένης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφορικά με τη Μέση Ανατολή, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κατάσταση στη Γάζα και τον Λίβανο, με έμφαση στην τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας και την επόμενη φάση για την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ υπογράμμισε τον στόχο για την ανοικοδόμηση της Γάζας και την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.
Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι η χώρα παραμένει στο επίκεντρο της διεθνούς πολυμέρειας, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να ενισχύει τη διεθνή παρουσία της.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ
Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.
Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία
Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.
Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.
👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ
Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.
Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.
Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.
Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΜακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι
-
Off the Record1 week agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΧαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
EKLOGES20262 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ1 month agoΘύελλα στη Βουλή για τον αφθώδη πυρετό – Κτηνοτρόφοι κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ
-
MILITAIRE1 month agoΑπό τον Περσικό Κόλπο ως την Ανατολική Μεσόγειο: Η «επιβλητική αρμάδα» του Τραμπ


