ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση Γεραπετρίτη – Γκουτέρες: Συζήτηση για το Κυπριακό, την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τις διεθνείς εξελίξεις
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συζήτησε το Κυπριακό με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Κυπριακό, ενόψει της προγραμματισμένης διευρυμένης συνάντησης για το θέμα.
Ο Έλληνας Υπουργός τόνισε ότι η συνάντηση περιλάμβανε επίσης συζητήσεις γύρω από οργανωτικά και διαρθρωτικά θέματα του ΟΗΕ, ειδικά εν όψει της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Μάιο, καθώς και τα γεγονότα που θα διοργανωθούν από την Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής. Παράλληλα, η συζήτηση κάλυψε τις σημαντικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, καθώς και σε άλλες περιοχές με ένοπλες συγκρούσεις και κρίσεις, για τις οποίες ο ΟΗΕ μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.
Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την ελληνική παρουσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη και περίπλοκη εποχή για την ανθρωπότητα.
Σχολιάζοντας τις συζητήσεις για την Ουκρανία στη Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σταθερή στάση της Ελλάδας υπέρ του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ευθυγραμμισμένης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφορικά με τη Μέση Ανατολή, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κατάσταση στη Γάζα και τον Λίβανο, με έμφαση στην τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας και την επόμενη φάση για την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ υπογράμμισε τον στόχο για την ανοικοδόμηση της Γάζας και την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.
Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι η χώρα παραμένει στο επίκεντρο της διεθνούς πολυμέρειας, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να ενισχύει τη διεθνή παρουσία της.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
voulitv4 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 31/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

