Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται η εκροή νερού στο φράγμα Μαυροκόλυμπου

Published

on

Σημαντική εκροή νερού σημειώνεται από το βράδυ της Κυριακής από τη σήραγγα εκκένωσης του Φράγματος του Μαυροκολύμπου ενώ στο χώρο παρέμειναν λειτουργοί του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να διασφαλιστεί ότι η ποσότητα νερού δεν θα προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες και/ή διερχομένους.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, χθες βράδυ, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου ανέφερε ότι η ίδια είναι σε συνεχή επαφή με τον Αναπληρωτή Διευθυντή ΤΑΥ και Επαρχιακό ΤΑΥ και σε επικοινωνία με Δήμαρχο Ακάμα.

«Έδωσα οδηγίες ώστε να ληφθούν ολα τα προληπτικά μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων: εργαζομένων, κατοίκων, διερχομένων, που είναι η πρώτιστη μας έγνοια», πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε ώστε να εντοπιστεί η πηγή και τα αίτια της διαρροής για να μπορέσουν να γίνουν αμέσως οι διορθωτικές ενέργειες», σημείωσε.

Η εκροή νερού εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής, στις 16:00, εντοπίστηκε από υπάλληλο του Τμήματος Αναπτύξεως (ΤΑΥ).

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείο του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο ενώ κλήθηκε πολιτικός μηχανικός και σε προκαταρκτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Επίσης οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα για επιδιόρθωση της βλάβης.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΥ, λειτουργοί του μετέβησαν αμέσως στην περιοχή όπου και παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να διασφαλιστεί ότι η ποσότητα νερού δεν θα προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες και/ή διερχομένους.

Στο παρόν στάδιο, λειτουργοί του ΤΑΥ διερευνούν τα αίτια της διαρροής ώστε να ληφθούν τα δέοντα μέτρα για τη διαχείριση της ιδιαίτερα σοβαρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Το ΤΑΥ καλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των λειτουργών του και απολογείται για την ταλαιπωρία.

Η Τεχνητή Λίμνη Μαυροκολύμπου έχει χωρητικότητα 2,18 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Το νερό που συγκεντρώνεται στη λίμνη προέρχεται από τον ποταμό Μαυροκόλυμπο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ακάμα η Τεχνητή Λίμνη Μαυροκολύμπου κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί αρδευτικούς σκοπούς και κυρίως τις μπανανοφυτείες της περιοχής Κισσόνεργας-Πέγειας.

Πηγή: Kathimerini

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση βιβλίου – Η απόρρητη έκθεση του Νιχάτ Ερίμ

Avatar photo

Published

on

Το 1956 υπήρξε έτος κορύφωσης του κυπριακού αγώνα για Ένωση με την Ελλάδα, με τους αποικιοκράτες Βρετανούς να προχωρούν στην εξορία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, σε απαγχονισμούς Ελληνοκυπρίων αγωνιστών και στη λήψη άλλων σοβαρών κατασταλτικών μέτρων. Την ίδια περίοδο, ύστερα από υποκίνηση της Μεγάλης Βρετανίας και συμμετοχή της, μαζί με την Ελλάδα, στην τριμερή διάσκεψη του Λονδίνου, τον Σεπτέμβριο του 1955, η Τουρκία ενεπλάκη άμεσα στο Κυπριακό ζήτημα.

Πρωθυπουργός της χώρας ήταν τότε ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Αντνάν Μεντερές (1899-1961), ο οποίος, για να μπορέσει να διαμορφώσει μία ρεαλιστική πολιτική, κάλεσε τον διαπρεπή συνταγματολόγο και καθηγητή Πανεπιστημίου Νιχάτ Ερίμ (1912-1980), παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν ηγετικό στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για να υποβάλει σχετικό υπόμνημα εισηγήσεων.

Στόχος της τουρκικής πολιτικής, όπως είχε καθοριστεί, ήταν η ανάκτηση της Κύπρου, την οποία, όπως είναι γνωστό, η Τουρκία είχε παραχωρήσει στη Μεγάλη Βρετανία το 1878, ύστερα από περίοδο τριακοσίων περίπου χρόνων κυριαρχίας.

Continue Reading

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Καυτά Θέματα της Επικαιρότητας, Παρασκευή 13/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι διεθνείς εξελίξεις, τα ζητήματα ασφάλειας, το ερώτημα για τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» και το πολιτικό κλίμα ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης στην εκπομπή Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, όπου αναλύθηκαν οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων για τη γεωπολιτική πορεία της Κύπρου και την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι κομμάτων:
Αναστασία Ανθούση (Πρώην Υφυπουργός Πρόνοιας – υποψήφια βουλευτής ΔΗΣΥ), Μαρίνα Σάββα (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ), Διομήδης Διομήδους (Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΕΔΕΚ) και Μάριος Πελεκάνος (Εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΜ – υποψήφιος βουλευτής).

• Η στρατηγική συμμαχία Κύπρου – Ελλάδας – Γαλλίας, όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη και Μακρόν, ενισχύει την ασφάλεια και σταθερότητά στην περιοχή ή αυξάνει την ένταση εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας.
• Βρίσκεται η Κύπρος στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» μέσα στο σημερινό διεθνές περιβάλλον;
• Ποιοι πολιτικοί χώροι διαμόρφωσαν ιστορικά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Κύπρου και οδήγησαν τη χώρα στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
• Πώς ορίζεται σήμερα ένα «αντισυστημικό» και ένα «συστημικό» κόμμα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό;
• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των όρων «εθνικόφρων» και «εθνικιστικό» κόμμα και πώς χρησιμοποιούνται στον πολιτικό λόγο;
• Ποια κόμματα μένουν στα λόγια και στις θεωρίες και ποια μπορούν να επιδείξουν απτό έργο και συγκεκριμένες πολιτικές πράξεις διαχρονικά;
• Πώς επηρεάζουν οι μετακινήσεις στελεχών από ένα κόμμα σε άλλο το πολιτικό σκηνικό και την προεκλογική περίοδο;
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Πόλεμος στο Ιράν: Είναι πραγματικά σε κίνδυνο η Κύπρος; | Τετάρτη 11/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην επόμενη εκπομπή “Εξ Αφορμής”, ο Χάρης Θεράπης συζητά με τον Ζήνωνα Τζιάρρα, Λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο με το Ιράν και τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου. Αναλύουμε την επίθεση με drone στο Ακρωτήρι και τη δυνητική απειλή για την Κύπρο, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Μείνετε συντονισμένοι για μια βαθιά ανάλυση των κινδύνων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος στην παρούσα συγκυρία.

Continue Reading
Advertisement
Off the Record5 hours ago

Συνεχίζεται η λεηλασία – Και μισθό και σύνταξη από αξιωματούχους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 hours ago

ΠτΔ: Κοινός στόχος με ΓΓ ΟΗΕ η ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 hours ago

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο πυξίδα για ενίσχυση του Άρθρου 4.2.7

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ21 hours ago

Απειλεί να «ασκήσει τα δικαιώματα» της η Τουρκία-«Άκυρη η NOTAM Λευκωσίας»

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ22 hours ago

Το μεσημέρι η κηδεία του Αλί Λαριτζανί – Το Ιράν δεσμεύεται να «εκδικηθεί» τον θάνατό του

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ23 hours ago

Ρούμπιο: Ψευδές το δημοσίευμα για απομάκρυνση του προέδρου της Κούβας

ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 day ago

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά | Χρίστος Κρασίδης | Τετάρτη 18/03 στις 6μμ

Off the Record1 day ago

ΔΗΚΟ χωρίς παρασκήνιο δεν υπάρχει…

Off the Record1 day ago

Οι φουστανέλες του Φράγκου- Ο σκληρός Στεφάνου και η Αννίτα

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Iran: regime change is a slogan, not a plan

EKLOGES20263 weeks ago

Ekloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ

Behind Politics4 weeks ago

Behind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ

#exAformis4 weeks ago

#ExAformis – Η θεωρία πίσω απο την Άμεση Δημοκρατία | Σάββατο 21/02 στις 6μμ

Off the Record3 weeks ago

Μακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι

EKLOGES20264 weeks ago

Ekloges2026 – Η Διαφθορά σκοτώνει το Μέλλον της Νέας Γενιάς | Παρασκευή 20/02 στις 7μμ

Off the Record4 weeks ago

Κάτι σιγοβράζει στο ΑΚΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η κατάθεση Φαίδωνος-Κατέθεσαν πρόσωπα στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Η δύσκολη εξίσωση ενός πολιτικού τριγώνου: Το στρίμωγμα της Ειρήνης από ΑΚΕΛ και η ανατίναξη γεφυρών από Οδυσσέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για αθώωση Συλλούρη-Τζιοβάνη: «Πολύ αρνητική απόφαση για την κατηγορούσα Αρχή»

Off the Record4 weeks ago

Αναζητούνται αποδείξεις Φαίδωνα

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia