Connect with us

LIVE

Στην αναζήτηση των υπουργών του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Avatar photo

Published

on

Νωρίς το βράδυ ο Νίκος Χριστοδουλίδης, 13 μήνες μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, επέστρεψε στον Λόφο του Προεδρικού αυτή τη φορά ως νικητής των προεδρικών εκλογών και ως επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μπροστά του έχει δύο ολόκληρες εβδομάδες μέχρι και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του για να σχηματίσει την πρώτη του κυβέρνηση. Ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές του και μιλά με κόσμο. Σε πρώτη φάση, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι συνεργάτες του στην Προεδρία και εν συνεχεία τα μέλη της κυβέρνησης. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ιδιαίτερα θερμός υποδεχόμενος τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ τον συνόδεψε ο ίδιος προσωπικά με το πέρας της πρώτης τους συνάντησης.  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ενημερώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον εκλελεγμένο Πρόεδρο για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν «είτε αυτά αφορούν θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και θέματα που άπτονται του Κυπριακού, κατά κύριο λόγο τα αποτελέσματα των τελευταίων επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας σε κράτη μέλη της ΕΕ».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης συζητήσαμε για τα εργασιακά, την οικονομία, ανταλλάξαμε απόψεις επί όλων των θεμάτων και σίγουρα θα δω ξανά τον Πρόεδρο πριν την αποχώρηση του από το Προεδρικό».

Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβούλιου, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά, ενώ ερωτηθείς αν δέχθηκε κάποια συμβουλή από τον Πρόεδρο είπε ότι «στο πλαίσιο της συζήτησης ακούγονται συμβουλές, και ήταν σημαντικό και έγινε και αυτό στο πλαίσιο της συζήτησης».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι σήμερα είχε πολλά τηλεφωνήματα και δεν αφορούν όλα το ζήτημα του Υπουργικού. «Με κάποιους έχω συζητήσεις και οι επαφές αυτές θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες και βδομάδες. Είμαι κοντά στο να καταλήξουμε σε κάποια ονόματα». Κληθείς να πει αν έχει κάνει σκέψεις για διορισμό διαπραγματευτή για το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι μια πάρα πολύ σημαντική θέση, έχω συγκεκριμένη άποψη και σύντομα θα ακούσετε την απόφαση μου».

Αναφερόμενος στην πρωινή συνομιλία του με τον κ. Τατάρ ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι του εξέφρασε την ετοιμότητα να τον συναντήσει «για να δούμε πώς μπορούμε να σπάσουμε αυτό το αδιέξοδο». Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο των επαφών και των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο ίδιος τόνισε πως δεν ασπάζεται «απόλυτα την άποψη που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα πρέπει να αναμένουμε τις εκλογές στην Τουρκία. Η πάροδος του χρόνου δεν είναι προς όφελος του Κυπριακού, δεν είναι προς όφελος της προσπάθειας που θεωρώ είναι κοινή, να σπάσουμε το αδιέξοδο». Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να μεταβεί από πιο νωρίς στις Βρυξέλλες, πριν από το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να συζητήσει με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ τη πρόταση του για να ξεκινήσει ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό.

Από το πρωί όταν επέστρεψε στο γραφείο του ο Νίκος Χριστοδουλίδης άρχισε να μιλά με τα άτομα που θα συμπεριλάβει στο υπουργικό του συμβούλιο. Οι συνεργάτες του θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα η οποία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας θα είναι οι συνεργάτες του στο Προεδρικό. Η δεύτερη ομάδα που φαίνεται ότι θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι το σύνολο των μελών της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του χθες ανέφερε ότι οι διεργασίες συγκρότησης του κυβερνητικού σχήματος είναι σε προχωρημένο στάδιο. «Ο διορισμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είναι κάτι το οποίο θα είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη και κατ’ επέκταση οι επιλογές αυτές, αν είναι θετικές στην πορεία ή αρνητικές, η ευθύνη και πάλι θα είναι δική μου», είπε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανεφερε ότι η δική του προσέγγιση επικεντρώνεται «σε νέα άτομα, σε τεχνοκράτες, κατά κύριο λόγο, που είναι δοκιμασμένοι στον τομέα αρμοδιότητας τους, την ίδια ώρα που έχουν επαφή με την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός».

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι έχει μιλήσει ήδη με κάποια άτομα και ότι τους έχει ενημερώσει για τις σκέψεις του, σήμερα το πρωί. «Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι θετική και ενθαρρυντική», ανέφερε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι οι κομματικές προτιμήσεις δεν είναι αυτές που καθορίζουν τον διορισμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Όσον αφορά τις συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων αυτές αναμένεται να καθοριστούν εντός της ημέρας.

Πηγή: philenews.com

#exAformis

#exaformis – Το τέλος των ψευδαισθήσεων από την “εκλογή” Ερχιουρμάν | Τρίτη 28/10 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η ψευδαίσθηση Ερχιουρμάν: προοδευτικός λόγος ή καμουφλαρισμένος εθνικισμός;
Ο Κύπριος πολιτικός Οζ Καραχάν αποδομεί τη ρητορική του Τουρκοκύπριου ηγέτη, εξηγώντας γιατί η διαφορά ανάμεσα στον Ερχιουρμάν και τον Τατάρ είναι περισσότερο αισθητική παρά πολιτική.
 
Ο πρώτος επιλέγει έναν μετρημένο, “ευρωπαϊκό” λόγο. Ο δεύτερος μιλά πιο ωμά και προκλητικά. Και οι δύο, όμως, εκφράζουν την ίδια ουσία: αποδοχή της τουρκικής εποπτείας, αναγνώριση της de facto διχοτόμησης και ανανοηματοδότηση της «λύσης» μέσα από δύο ξεχωριστές οντότητες.
 
Μια αποκαλυπτική συζήτηση για το πώς η ομοσπονδία αδειάζει από το περιεχόμενό της και μετατρέπεται σε ένα σχήμα δύο σχεδόν ανεξάρτητων κρατών.
#ExAformis Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV
Continue Reading

LIVE

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Πρεμιέρα 19/10 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το νέο πρόγραμμα που έρχεται να δώσει λόγο και χώρο σε όσους έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν!
Με αφετηρία και προορισμό τις συζητήσεις με πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, την παιδεία, τους θεσμούς, αλλά και κάθε φωνή που αξίζει να ακουστεί.

Ενδιάμεσοι σταθμοί;
Οι ανατρεπτικές ερωτήσεις που τίθενται χωρίς σημειώσεις, χωρίς φίλτρα, χωρίς agenda.
Σε πρώτο πρόσωπο, με ειλικρίνεια, άποψη και πάθος για την αλήθεια.

Θέμα της πρώτης εκπομπής:
Το αστυνομικό σώμα κάτω από το μικροσκόπιο της εκπομπής “Σε Πρώτο Πρόσωπο”.
Μια συζήτηση με τον Νίκο Λοϊζίδη, που θα προκαλέσει σκέψη και… θα συζητηθεί!

️ Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μίκης Κασάπης.
️ Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ.

«Σε Πρώτο Πρόσωπο» – γιατί αυτή τη φορά, η αλήθεια δεν θα ειπωθεί τρίτο χέρι.

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis | Κυριακή 12/10 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

🎙️ Νέο επεισόδιο #exAformis!

Καλεσμένοι ο Ζαχαρίας Κυριάκου, με αφορμή το βιβλίο του «Το Στοίχημα της Μεταρρύθμισης», και η Ξένια Κωνσταντίνου, σε μια άκρως πολιτική συζήτηση για τα τεκταινόμενα στη σκηνή της κυπριακής πολιτικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στον ΔΗΣΥ.

Με τον Ζαχαρία Κυριάκου συζητάμε για τη μεταρρύθμιση που ξεκίνησε με άλλες προσδοκίες αλλά κατέληξε με στρεβλώσεις και αυξημένες χρεώσεις για τους δημότες, ενώ με την Ξένια Κωνσταντίνου μιλάμε για την απόφασή της να μην διεκδικήσει βουλευτική έδρα και για το επίπεδο της πολιτικής ζωής στην Κύπρο.

Κυριακή 12/10 στις 7μμ.

Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV
https://youtu.be/I2ziFcgLEho

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia