Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, προκειμένου να συμμετέχει σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (27-28 Ιουνίου) και στη Διαδικασία του Άρθρου 7, σχετικά με το κράτος δικαίου στην Πολωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου θα εξεταστεί, στο πλαίσιο του Ετήσιου Διαλόγου για το κράτος δικαίου, η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο, τη Λετονία, τη Λιθουανία και το Λουξεμβούργο, στη βάση των ευρημάτων των σχετικών εκθέσεων που ετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για το 2023.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με την Κύπρο και θα αναφερθεί στις ενέργειες που έχουν ληφθεί, όπως και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, προς συμμόρφωση επί των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί άτυπο πρόγευμα εργασίας, με προσκεκλημένη την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Μολδαβίας, αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Αφομοίωση, και Επικεφαλής Διαπραγματεύτρια με την ΕΕ, Cristina Gherasimov.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.