Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους σήμερα οι αγρότες

Published

on

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγαίνουν σήμερα οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι «για τις λανθασμένες πολιτικές της ΕΕ στην κοινή γεωργική πολιτική». Θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης όπου θα επιδώσουν ψήφισμα. Η Αστυνομία έχει προγραμματίσει μια σειρά από τροχαίες ρυθμίσεις για την πορεία.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της επαρχίας Πάφου αναμένεται να συγκεντρωθούν στον κυκλικό κόμβο Κονιών στις 10:00.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αγροτικών οργανώσεων ΠΕΚ– ΕΚΑ -Παναγροτικός – Νέα Αγροτική Κίνηση – Ευρωαγροτικός, η πορεία των αγροτών θα σταθμεύσει στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με αποδέκτη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τους αγρότες να καλούν τους καταναλωτές να πορευτούν μαζί τους «γιατί είναι υπόθεση που αφορά όλους τους καταναλωτές και το κάθε νοικοκυριό».

Προστίθεται ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει, τo κόστος παραγωγής είναι εκτός πραγματικότητας, η πράσινη φορολογία επιβάλλεται για το νερό, την γη, τα ζώα, τα δένδρα, τα φυτά, τους σπόρους και γενικά σε όλη την τροφική αλυσίδα», ενώ αναφέρεται επίσης ότι «τα ναύλα και γενικά το κόστος εξαγωγής αυξάνεται, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Ουκρανία και  άλλες τρίτες χώρες είναι ανεξέλεγκτες».

Την ίδια ώρα, καταλήγει η ανακοίνωση, «η ΕΕ προχωρά σε εμπορική συμφωνία με τις χώρες της λατινικής Αμερικής για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων τα οποία δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, προάγοντας η ίδια τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Εξάλλου, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε τροχαίες ρυθμίσεις ενόψει της εκδήλωσης διαμαρτυρίας από τις αγροτικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρεται, στις 10 π.μ. οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία, οι οποίοι θα αφιχθούν στο χώρο του ΓΣΠ από διάφορες περιοχές της Κύπρου, θα ξεκινήσουν πορεία με τρακτέρ και άλλα οχήματα, μέχρι το Σπίτι της Ευρώπης στη λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος στη Λευκωσία, ενώ προστίθεται ότι κατά τη διαδρομή θα γίνονται ολιγόλεπτες αποκοπές στους δρόμους που θα κινηθούν.

Συμπληρώνεται ότι λόγω της εκδήλωσης, η Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Γρίβα Διγενή (Bridge House) μέχρι τα φώτα τροχαίας στο ύψος της Ελληνικής Πρεσβείας, μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Καθ’ όλη της διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασχεθούν τροχαίες διευκολύνσεις από μέλη της Αστυνομίας και καλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των επί καθήκοντι μελών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Dialogos

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading
Advertisement
Off the Record4 hours ago

Λάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος

Off the Record6 hours ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record7 hours ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ14 hours ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ21 hours ago

Η Ρωσία κερδίζει δισεκατομμύρια από αποκλεισμό Ορμούζ, λέει το γερμανορωσικό επιμελητήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

ΠτΔ: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει τους στόχους της Κυπριακής Προεδρίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Πρόεδρος για Βάσεις: Θα κινηθούμε στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου

EKLOGES20261 day ago

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Off the Record1 day ago

«Κατακερματισμός και λαϊκισμός: Διπλή πρόκληση για τη δημοκρατία»

Off the Record1 day ago

Οι δυστυχισμένοι μαθητές και οι παντογνώστες κομματικοί

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia