Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κόμπο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, ενώ στη συνέχεια ο κ. Κόμπος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Σούκρι θα γίνει δεκτός από τoν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.