Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Συγκλονιστικές εικόνες από ασθενείς που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό, στις μονάδες εντατικής θεραπείας από τα νοσοκομεία της Κύπρου, έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.  Σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο ΟΚΥΠΥ αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Δυστυχώς δεν είναι εικόνες από το εξωτερικό, αλλά από την Κύπρο μας και τις εντατικές των νοσοκομείων. Οι αριθμοί νοσηλευόμενων συνεχίζει ο οργανισμός, αυξάνονται συνεχώς και οι άνθρωποι μας σε όλα τα επίπεδα δίνουν πραγματικές μάχες. Όλοι, προσθέτει, έχουμε το δικό μας ρόλο σε αυτή την πανδημία. Συνεχίζουμε και θα κερδίσουμε». Εδώ και αρκετές μέρες πάντως, οι εκκλήσεις τόσο του ΟκΥΠΥ όσο και του Υπουργείου Υγείας αφορούν ακριβώς αυτή την κατάσταση, την ασφυκτική πίεση δηλαδή το σύστημα υγείας και ειδικότερα οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Δυστυχώς ο ρυθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό καταγράφει προοδευτική αύξηση καθημερινά με αποτέλεσμα να δίδεται πραγματική μάχη με τον χρόνο.

 

4 ΝΕΚΡΟΙ – 259 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

197 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ – 58 ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 157. Πρόκειται για 3 άντρες ηλικίας 60,78 και 91 ετών καθώς και μια γυναίκα 84 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 80 έτη.  Χθες Τρίτη εντοπίστηκαν επίσης  259 νέα κρούσματα. Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,  νοσηλεύονται 197 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 58 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

 

 

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΤΔ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Αυξημένος κατά 340 περίπου εκατομμύρια ευρώ, είναι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021, όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει, μετά την καταψήφιση του από την Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σημειώνει, ότι στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, έχουν περιληφθεί οι τροπολογίες που τέθηκαν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της καταψήφισης του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού του 2021 και οι οποίες συγκέντρωσαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Υπουργός Οικονομικών, μεταφέρει μέσω της επιστολής του την παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου όπως ο προϋπολογισμός, συζητηθεί και ψηφιστεί από την Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς αυτό όπως τονίζει, θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Αναφέρει επίσης ότι είναι ύψιστης σημασίας να τύχει της αποδοχής και ψήφισης από την Ολομέλεια καθότι θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους, η στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, καθώς και η εφαρμογή των δράσεων για την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Άμεση επανεξέταση, της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά με αναπηρία που φοιτούν στις Ειδικές Μονάδες των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ζητά η Επίτροπος Διοικήσεως. Σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι θα πρέπει να ληφθούν εξατομικευμένα μέτρα, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη εκπαίδευση τους και να αρθεί η οποιαδήποτε διάκριση συντελείται σε βάρος τους εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους. Το γραφείο της Επιτρόπου, εξέτασε παράπονο του Προέδρου του Συνδέσμου συγγενών και φίλων ατόμων με αυτισμό «Μαζί» σε σχέση με τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και ειδικότερα, με την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσής. Συγκεκριμένα, στις Ειδικές Μονάδες των Νηπιαγωγείων και στα Ειδικά Σχολεία η φοίτηση γίνεται με φυσική παρουσία, αλλά για τις Ειδικές Μονάδες σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευση, εξ αποστάσεως. Αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία, συνιστά διακριτική μεταχείριση των παιδιών που φοιτούν στις ειδικές Μονάδες, καθότι δεν είναι εφικτό και πρακτικά δυνατό να παρακολουθούν εξ αποστάσεως το πρόγραμμα. Τα παιδιά αυτά συνεχίζει, αποκλείονται από την πρόσβαση σε αποτελεσματική εκπαίδευση με όλες τις επιπτώσεις, που αυτό θα επιφέρει στον ψυχισμό και την αναπτυξιακή πρόοδο τους.

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ»

Μια εναλλακτική λύση εκτός του μοντέλου των δύο κρατών δεν πρόκειται να προσφέρει λύση στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι “πρέπει να επικεντρωθούμε σε νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές αντί να συζητάμε επανειλημμένως μοντέλα, τα οποία έχουν αποτύχει. Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκαλεί ένταση και την κάλεσε να τερματίσει ενέργειες που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή. «Θεού επιτρέποντος, είμαι πεπεισμένος ότι η επανέναρξη των συνομιλιών με τη γείτονά μας Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου θα προαναγγείλει μια νέα εποχή στις σχέσεις μας”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

700 χρόνια από τον θάνατο του Δάντη, συμπληρώνονται φέτος, και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε περισσότερες από 70 πόλεις και χωριά της Ιταλίας προς τιμήν του «πατέρα» της ιταλικής γλώσσας. Η περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία, τιμά τον ποιητή παρουσιάζοντας σε εικονική έκθεση έργα ζωγραφικής που σπάνια βλέπει ανθρώπινο μάτι, εμπνευσμένα από τη «Θεία Κωμωδία», η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα λογοτεχνίας όλων των εποχών. Οι 88 «εικονογραφήσεις» που παρουσιάζονται στον ιστότοπο της πινακοθήκης ολοκληρώθηκαν μεταξύ 1586 και 1588 από τον αναγεννησιακό ζωγράφο Φεντερίκο Ζουκάρι. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην ολότητά της η συλλογή των έργων αυτών, είπε ο διευθυντής του φλωρεντινού μουσείου, χαρακτηρίζοντας τα έργα ως «πολύτιμο υλικό όχι μόνον για εκείνους που κάνουν έρευνα αλλά και για εκείνους που είναι παθιασμένοι με το έργο του Δάντη.

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών σκοπεύει να κάνει λιγότερα αεροπορικά ταξίδια και ήδη καταναλώνει λιγότερο κρέας προκειμένου να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Από τους 27.700 ερωτηθέντες στις 27 χώρες-μέλη, το 74% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν λιγότερα αεροπορικά ταξίδια για περιβαλλοντικούς λόγους, μόλις αρθούν οι περιορισμοί λόγω COVID. Ο ευρωπαϊκός αεροπορικός κλάδος βρίσκεται στο μικροσκόπιο καταναλωτών και ρυθμιστικών αρχών για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει, την ώρα που οι αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με κατάρρευση της ζήτησης λόγω της πανδημίας. Στην έρευνα της ΕΤΕπ, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020, το 66% των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι ήδη καταναλώνουν λιγότερο κρέας για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και επιπλέον 13% ότι σχεδιάζουν να το κάνουν.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Με δυο σημαντικές εξ αναβολής αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας. Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΓΣΠ και ο Απόλλωνας την Ομόνοια, στο Τσίρειο στάδιο . ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ αναζητούν τη νίκη που θα τους ανεβάσει τόσο σε ψυχολογικό όσο και βαθμολογικό επίπεδο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Απόλλωνας και Ομόνοια θέλουν τη νίκη  στο μεταξύ τους ντέρμπι. Από την μια οι κυανόλευκοι της Λεμεσού θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή και να ανοίξουν τη διαφορά από την Ομόνοια, η οποία με δική της επικράτηση πιάνει την ομάδα της Λεμεσού στην πρώτη θέση.

 

 

 

ΠΑΤΗΣΕ ΚΟΡΥΦΗ Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

ΚΕΡΔΙΣΕ 0-1 ΤΗΝ ΜΠΕΡΝΛΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΝΦΙΛΝΤ

Στην Αγγλία, το γκολ του Πογκμπά κόντρα στη Μπέρνλι,  έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Μανστεστερ Γιουνάιτεντ και την έφερε μόνη πρώτη στην βαθμολογία και στο +3 από τη Λίβερπουλ, λίγες μόλις μέρες πριν το μεταξύ τους ραντεβού στο Ανφιλντ. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2013 που η Γιουνάιτεντ βρίσκεται μόνη στην κορυφή της Premier League .

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

Vouli TV