Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

 

 

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΤΔ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εισηγήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να τον συνοδεύσουν στην άτυπη πενταμερή, καθώς πρόκειται όπως είπε για μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό. Σε δηλώσεις μετά το πέρας συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για τις πρωτοβουλίες, που ο ίδιος ανέλαβε σε σχέση με το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ακόμα για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 11 Ιανουαρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η άτυπη πενταμερής συνάντηση, η έκθεση για τις Καλές Υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα, αλλά και η επιστολή που απέστειλε προσφάτως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον κ. Γκουτέρες. Παρουσίασε ακόμα τις προτάσεις που διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα, ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκλησή του σε σχέση με συγκεκριμένα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που υποβοηθούν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Στη διάρκεια της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, έγινε εκτενής συζήτηση και οι αρχηγοί των κομμάτων κατέθεσαν και τις δικές τους απόψεις αλλά και προτάσεις.

COVID – 19

3 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 241 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Τον θάνατο τριών ανθρώπων με COVID-19 ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 166. Εντοπίστηκαν επίσης 241 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ νοσηλεύονται 202 ασθενείς, εκ των οποίων οι 59 σε σοβαρή κατάσταση.
Από τους 59 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 32 είναι διασωληνωμένοι, οι πέντε νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 22 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Τη λύπη της για το γεγονός ότι, έχουν αλλοιωθεί  ουσιώδεις πρόνοιες του νομοσχεδίου που τροποποιεί τον περί Δήμων, κατά το στάδιο της επεξεργασίας του στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, εκφράζει η Ένωση Δήμων. Υποστηρίζει ακόμα πως αυτές οι αλλαγές, εκτροχιάζουν εντελώς τη μεταρρύθμιση από το στόχο και τη φιλοσοφία της. «Επαναλαμβάνουμε», σημειώνει η ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων, ότι οι πυλώνες στους οποίους βασίστηκε η μεταρρύθμιση απορρέουν από τις βασικές Ευρωπαϊκές Αρχές διακυβέρνησης, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκεκριμένες Συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και εκτενείς τεχνοοικονομικές μελέτες επί του θέματος.
Η Ένωση Δήμων απευθύνει ύστατη έκκληση προς την Κυβέρνηση και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα να επανεξετάσουν το όλο θέμα, με βάση τη φιλοσοφία, το πνεύμα και τους στόχους της μεταρρύθμισης όπως είχαν αρχικά συμφωνηθεί, προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών και των υπηρεσιών που θα τους προσφέρονται.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 

Τέλος στις ουρές και στη σπάταλη χρόνου μπροστά από ταμεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, βάζουν Υπουργείο Εργασίας και Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με τη μετάβαση στην διαδικτυακή πληρωμή των εισφορών από τις 25 Ιανουαρίου.  Το ίδιο θα ισχύσει και για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών περί τα τέλη  Φεβρουαρίου. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Ζέτα Αιμιλιανίδου, είπε πως αυτό το εγχείρημα σκοπεύει να τερματίσει τις 700 χιλιάδες περίπου συναλλαγές ύψους ενός δις που γίνονται κάθε χρόνο στα ταμεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι 51 λειτουργοί που στελεχώνουν σήμερα τα ταμεία, θα διοχετευτούν αλλού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Απο τις 25 Ιανουαρίου η διαδικτυακή πληρωμή καθίσταται υποχρεωτική για τους εργοδότες και στις 10 Φεβρουαρίου για τους αυτοτελώς εργαζομένους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά οι πολίτες, μακριά από καθυστερήσεις.
 

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ 18 ΜΑΧΗΤΙΚA

Ως «ιστορική» για την ενίσχυση της άμυνας χώρας  χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Ο Κώστας Τασούλας , κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια, ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δικαιούνται να νιώθουν πολύ πιο ήσυχες και δικαιωμένες.

Η χώρα ζει μοναδικές στιγμές σημείωσε,  ως προς την ενίσχυση της άμυνας της, της δυνατότητας προόδου,  προκοπής, και ειρήνης . «Οι δαπάνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δαπάνες για την κοινωνία πρόσθεσε. Μια χώρα η οποία διαφυλάσσει την κυριαρχία της, πρέπει να ασχοληθεί με την προκοπή, την υγεία, τη μόρφωση. Σαν πρώτη έμπρακτη απόδειξη αυτής της απόφασης να διαθέσουμε αποφασιστικό μέρος της θυσίας του ελληνικού λαού, για τις Ενοπλες Δυνάμεις, έρχεται η προμήθεια των 18 αεροσκαφών, χάρις στα οποία, σε ελάχιστους μήνες, η χώρα θα αποκτήσει ένα αφάνταστο στρατηγικό πλεονέκτημα, έναντι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Οι δυνατότητες αυτού του αεροσκάφους και ιδίως ο οπλισμός του, είναι τέτοιος που δεν μπορούν να τον αντιληφθούν τα μέσα, οι γνώσεις και η εκπαίδευση που έχουν οι αεροπόροι της γειτονικής χώρας.

 

ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΥΡΡΗ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ

Ως ιδιαίτερα σημαντική και θετική χαρακτηρίζεται η απόφαση για ανάκληση της τροποποίησης των πολεοδομικών ζωνών και επέκτασης των ορίων ανάπτυξης στην κοινότητα Άλασσα της επαρχίας Λεμεσού, εντός της λεκάνης απορροής και της κοντινής ζώνης προστασίας του φράγματος πόσιμου νερού Κούρρη.

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, εκφράζοντας ικανοποίηση για την απόφαση, θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο “η πολιτεία αναγνωρίζει και αποδεικνύει έμπρακτα ότι το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, η επάρκεια σε πόσιμο νερό και το δημόσιο συμφέρον δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και του ιδιωτικού κέρδους. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι οι πολεοδομικές ζώνες εφάπτονται με τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000, Ειδική Ζώνη Διατήρησης, και Ζώνη Ειδικής Προστασίας Κοιλάδα Λιμνάτη, σημειώνοντας ότι η δημιουργία ζωνών προστασίας για τα φράγματα ύδρευσης αποτελεί υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΝΑΜΙΜΠΙΑ – ΟΥΓΚΑΝΤΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ ΝΑΝΟΙ

Το ύψος είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό αλλά και πλεονέκτημα της καμηλοπάρδαλης, αφού της δίνει τη δυνατότητα να τρέφεται με φύλλα από τα ψηλότερα δέντρα. Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν εντόπισαν δύο καμηλοπαρδάλεις-νάνους σε Ναμίμπια και Ουγκάντα. Οι περισσότερες καμηλοπαρδάλεις φτάνουν σε ύψος τα 4,5 και 6 μέτρα.  Αυτές οι δυο όμως έχουν ύψος «μόνο» 2,6 μέτρα και 2,8 αντίστοιχα. Και στις δύο αυτές  περιπτώσεις, οι καμηλοπαρδάλεις είχαν τον συνηθισμένο μακρύ λαιμό, αλλά κοντόχοντρα πόδια. Η πάθηση αυτή, ονομάζεται σκελετική δυσπλασία, είναι συνήθης στους ανθρώπους και τα εξημερωμένα ζώα, αλλά σπάνια εμφανίζεται σε άγρια ζώα.

 

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΠΥΘΜΕΝΑ

Με δυο αγώνες ανοίγει απόψε η αυλαία της 20ης Αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου . Στις 6 η Ένωση θα υποδεχθεί την δεύτερη στην βαθμολογία ΑΕΛ και στις 7 ο Ερμής την Καρμιώτισσα. Αύριο Σάββατο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Ομόνοια -Εθνικός και Ανόρθωση – Σαλαμίνα. Την Κυριακή η Πάφος υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ και ο πρωτοπόρος Απόλλωνας τον Ολυμπιακό. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με τον Αγώνα Δόξα – ΑΕΚ.

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

Vouli TV