Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΓ ΟΗΕ

ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ

Τα επίμαχα σημεία των δύο εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για την ανανέωση θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις Καλές Υπηρεσίες, προβληματίζουν έντονα, ενόψει της νέας προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Οι παραλείψεις σε αναφορές στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη μορφή της λύσης του Κυπριακού, η αναφορά σε «ελληνοκυπριακή αρχή» και όχι σε Κυπριακή Δημοκρατία, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που κατέγραψε η Λευκωσία. Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέγραψε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου από τις δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών προκύπτουν, ότι τόσο στην έκθεση για τις Καλές Υπηρεσίες στο Κυπριακό όσο και στην έκθεση για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν υπάρχει αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρεται ως «ελληνοκυπριακή αρχή». Υπάρχει δηλαδή εξίσωση της με το κατοχικό καθεστώς και τρίτον, η αναφορά σε «ελληνοκυπριακή αρχή» συνιστά αποδοχή της «ισότιμης κυριαρχίας» της τουρκοκυπριακής κοινότητας όπως την παρουσιάζει εσχάτως ο Ερσίν Τατάρ. Οι συγκεκριμένες αναφορές προκαλούν ανησυχία στη Λευκωσία η οποία θεωρεί πως υπήρξε σκόπιμη προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί η τουρκική πλευρά και κυρίως ο Ερσίν Τατάρ.

 

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΜΕΤΡΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Δεν έφταναν οι τεράστιες ζημιές που υπέστησαν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοιού, καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλων υποστατικών στη Λεμεσό, είδαν τις περιουσίες τους να υπόκεινται τεράστιες ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου.  Δυστυχώς για ακόμα μια φορά διαπιστώνεται ότι η Λεμεσός παραμένει ανοχύρωτη πολιτεία, αφού δεν υλοποιήθηκαν ποτέ τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Την ώρα που οι πολίτες μετρούν πληγές, Δήμος Λεμεσού και Συμβούλιο Αποχετεύσεων, εκφράζουν λύπη για την ταλαιπωρία και τις ζημιές που προκλήθηκαν . Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι μόνο με την υλοποίηση μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που δρομολογούνται θα επιλυθεί το πρόβλημα. «Είναι απαράδεκτο, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε μια σύγχρονη πόλη να πλημμυρίζουν δρόμοι και υποστατικά» και σημειώνει πως δεν αξίζει στους πολίτες μια τέτοια ταλαιπωρία».

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

Οδηγό βασισμένο σε επιστημονικές έρευνες, με χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της καραντίνας και την προστασία της ψυχικής υγείας, ετοίμασε ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων,  λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας στη ψυχική υγεία. Στον οδηγό με τίτλο «ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ο ΠΑΣΥΨΥ δίνει σειρά συμβουλών κατά της πλήξης, του άγχους, των ανησυχιών και ιδιαίτερα κατά των συγκρούσεων, οι οποίες, είναι χρήσιμες για τη διαχείριση δυσάρεστων και εντόνων συναισθημάτων που μπορούν να προκύψουν, εξαιτίας του εγκλεισμού. Μεταξύ άλλων ο ΠΑΣΥΨΥ καλεί το κοινό να διατηρήσει μια καθημερινή ρουτίνα, να σχεδιάσει με ακρίβεια την ημέρα του, να ενημερωθεί σωστά και στοχευμένα, να κινεί το σώμα του και να επικοινωνεί με τους φίλους και την οικογένεια του. Όσον αφορά μέτρα κατά του άγχους και της ανησυχίας, το κοινό είναι καλό να αποφύγει τους φοβιστές και να εστιάσει στα θετικά, να περιορίσει τις σκέψεις του, και να θυμάται ότι η κατάσταση είναι προσωρινή. Αναφορικά με μέτρα χειρισμού των παιδιών και εφήβων, ο ΠΑΣΥΨΥ καλεί το κοινό μεταξύ άλλων να καθορίσει με σαφήνεια τα χρονικά πλαίσια, διασφαλίζοντας προσωπικό χρόνο για όλους, να προγραμματίσει από κοινού δραστηριότητες.

 

 

ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 157 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 170, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 67 και 89 ετών και γυναίκα 83 ετών, όλοι με υποκείμενα νοσήματα.
Στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 208 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 56 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας. Την ίδια ώρα σταθερή μείωση καταγράφεται στα κρούσματα, καθώς χθες, εντοπίστηκαν 157 νέα περιστατικά .

 

 

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Πολλά διεθνή Μέσα έχουν αναμεταδώσει την είδηση και λεπτομέρειες από τα γεγονότα που έχουν συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Τα νέα έφτασαν μέχρι και την Ινδία, αλλά και την Ιαπωνία, όπου μετέδωσαν την είδηση. Την ανάγκη ενεργοποίησης των αντανακλαστικών της αθλητικής οικογένειας, μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου, επισημαίνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Καλεί παράλληλα, όποιους αθλητές ή αθλήτριες έχουν ενδεχομένως υπάρξει θύματα ανάλογων συμπεριφορών στο παρελθόν, να παραμερίσουν ενδοιασμούς και φόβους και να «σπάσουν τη σιωπή», συμβάλλοντας στην καλλιέργεια καλύτερων συνθήκων για τη νέα γενιά.
Την ίδια ώρα αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη κατά παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατονόμασε ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της.

 

ΙΝΔΙΑ

ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΕΜΕΡΟΥ

Εντυπωσιακές εικόνες από έκρηξη ηφαιστείου που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας. Στάχτη εκτοξεύθηκε και πυκνός καπνός υψώθηκε στον ουρανό, σε ύψος 5,6 χιλιομέτρων. Η Ινδονησία μετρά περίπου 130 ενεργά ηφαίστεια, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη το απόγευμα του Σαββατου. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται γκρίζα σύννεφα τέφρας να υψώνονται πάνω από σπίτια. Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει το ενδεχόμενο εκκένωσης της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΜΟΝΟΣ 1Ος Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ TOY ΑΠΟΕΛ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

Μόνος στην κορυφή με 43 βαθμούς παρέμεινε ο Απόλλωνας ύστερα από τη νίκη που πέτυχε χθες επί του Ολυμπιακού με 2-1. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10 με τον Ντιγκινί. Στο 78 ο Πίτας έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1 με γκολ του Πεχλιβάνη στο 83.  Σημαντική νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε με 2-3 της Πάφου, στο Στέλιος Κυριακίδης .

 

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

ΕΧΑΣΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΠ Η ΑΕΛ, ΕΡΜΗΣ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 2-0

Ομόνοια και Ανόρθωση πέτυχαν σημαντικές νίκες σε βάρος του Εθνικού και της Σαλαμίνας αντίστοιχα.  Οι πράσινοι της Λευκωσίας πέρασαν στην δεύτερη θέση και η Ανόρθωση στην Τρίτη. Έπεσε 4η η ΑΕΛ μετά την ήττα από την Ένωση την Παρασκευή, ωστόσο έχει έναν αγώνα λιγότερο.

100ΑΡΑ Ο ΑΠΟΕΛ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟΘΕΟ ΜΕ 100-94

Στην καλαθόσφαιρα, με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την έβδομη του νίκη, κερδίζοντας τον Απόλλωνα με 100-94. Οι «γαλαζοκίτρινοι», έφθασαν τους 22 βαθμούς και είναι στην 5η θέση, ενώ οι «γαλάζιοι», με 27 βαθμούς είναι στο τρίτο σκαλοπάτι.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Στο χάντμπολ ο Παρνασσός πέτυχε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι απέναντι στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο με 24-17. Στην δεύτερη θέση ο Παρνασσός, παραμένει τρίτο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

 

 

Vouli TV