Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

https://youtu.be/0txoGMCAD74

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο Υπουργείο Υγείας, ενόψει και της ανακοίνωσης την Τετάρτη των νέων αποφάσεων της Κυβέρνησης για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ακούσει τις εισηγήσεις των μελών της επιστημονικής επιτροπής για το προτεινόμενο πλάνο της αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Η σταδιακή άρση των μέτρων αναμένεται να εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις με την πρώτη να αφορά την επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, των κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής, αλλά όχι των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Στην πρώτη φάση θα παραμείνει σε ισχύ η αποστολή μηνυμάτων και η απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια. Στην παιδεία, η άρση των μέτρων αναμένεται να αρχίσει με τα δημοτικά σχολεία και ενδέχεται να επεκταθεί αργότερα στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης, η οποία θα αρχίσει από τα μέσα Φεβρουαρίου, θα καταργηθούν τα μηνύματα εξόδου και πιθανόν να επαναλειτουργήσουν οι άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Η εστίαση και τα γυμναστήρια και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ενδέχεται να ανοίξουν και πάλι τον Μάρτιο, στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιορισμών.

https://youtu.be/KETbn5sdUGU

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

3 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 130 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Τρεις άντρες ηλικίας 94, 83 και 77 έχασαν την ζωή τους από τη νόσο COVID19,  χθες Κυριακή στην Κύπρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό  σε 186. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 7 χιλιάδες 740 τεστ και εντοπίστηκαν 130 νέα κρούσματα. Στα 30 χιλιάδες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 1,68%. Την ίδια ώρα, νοσηλεύονται 173 ασθενείς, εκ των οποίων οι 55 σε σοβαρή κατάσταση.

https://youtu.be/kcEa6xDswBE

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ενόψει της κατάθεσης του την ερχόμενη Τρίτη στην ερευνητική επιτροπή, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην πολιτογράφηση του καταζητούμενου Μαλαισιανού επιχειρηματία Τζο Λο. Σε δηλώσεις του από την Πάφο ο Μακαριότατος δεν αρνήθηκε ότι απέστειλε επιστολή στον τότε Υπουργό Εσωτερικών για να προωθήσει την έκδοση του διαβατηρίου του Μαλαισιανού, αφού του το ζήτησε ο επιχειρηματίας που είχε πουλήσει την έπαυλη στον Λο. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που έστειλα επιστολές στον Πρόεδρο ή σε Υπουργούς τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως διευκρίνισε, ότι κάθε φορά έκαναν το θέλημα του. Εξάλλου όπως σημείωσε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, όταν πήρε την επιστολή μου ο Υπουργός, το διαβατήριο του Τζο Λο, είχε ήδη εκδοθεί και δεν περίμενε από μένα αν θα του δώσει ή όχι . Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παραδέχθηκε ότι έλαβε εισφορά ύψους 300 χιλιάδων από τον Μαλαισιανό, ως δώρο για την παρέμβαση του.  Τόνισε δε ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε ότι ο Λο καταζητείτο στην χώρα του για απάτες, κάτι που έμαθε όπως είπε, τρία χρόνια αργότερα, το 2018.

https://youtu.be/RsaNzmfWMKo

ΤΡΟΟΔΟΣ

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ , ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στο χιονισμένο Τρόοδος καθόλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου . Τα πρόστιμα και η ταλαιπωρία δεν πτόησαν τους συμπολίτες μας , οι οποίοι απέστειλαν κατά χιλιάδες μήνυμα τον αριθμό 6 και μετέβησαν στο χιονισμένο Τρόοδος για σκοπούς άσκησης. Η Αστυνομία υποχρεώθηκε να λάβει πιο αυστηρά μέτρα, ανακοινώνοντας πως  βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας κατά του κορωνοϊού και για αποφυγή συνωστισμού, η πρόσβαση προς Τροόδος θα είναι ελεγχόμενη. Σε όλους τους δρόμους προς Τρόοδος, διενεργούνται έλεγχοι και η πρόσβαση προς την πλατεία επιτρέπεται μόνο σε μικρό αριθμό οχημάτων κάθε φορά. Διενεργήθηκαν συνολικά 1950 έλεγχοι και η αστυνομία προέβη σε 17 καταγγελίες εκ των οποίων oι τέσσερις σε πλανοδιοπώλες για παραβίαση των μέτρων κατά του Covid-19.

https://youtu.be/NON2NfisH-w

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

Επανεκκινούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια. Αντικείμενο των επαφών, η διερεύνηση σημείων σύγκλισης για ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Στις διερευνητικές επαφές, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει η ελληνική πλευρά, δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται οποιοδήποτε θέμα αφορά την εθνική κυριαρχία. Η θέση της χώρας είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η απόφαση για την επέκταση των χωρικών υδάτων αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας. Έχει καταστήσει σαφές πως διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι προσέρχεται στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών με αυτοπεποίθηση, «καλή τη πίστη», μηδενική αφέλεια, πνεύμα συνεργασίας, εποικοδομητικό κλίμα και την ελπίδα οι συνομιλίες να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση και η τουρκική πλευρά να προσέλθει με αντίστοιχο πνεύμα. Οι δύο αντιπροσωπείες θα πιάσουν το νήμα των συζητήσεων από τον 60ό γύρο των διερευνητικών επαφών που διεξήχθησαν στην Αθήνα την 1η Μαρτίου του 2016.

https://youtu.be/NON2NfisH-w

ΒΙΑΣΜΟΣ 11ΧΡΟΝΗΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 38ΧΡΟΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ

Ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε χθες, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του προπονητή που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 χρόνων. Ο 38χρονος σήμερα προπονητής, συνελήφθη στην Σάμο όπου διαμένει, για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να διαπράχθηκαν πριν από 9 χρόνια. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Η Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη,σήμερα, αθλήτρια. Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη χθες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια. Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.

https://youtu.be/KWh898BXHnQ

ΡΩΣΙΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΒΑΛΝΙ

Περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά στις διαδηλώσεις που έγιναν, στη Ρωσία κατόπιν αιτήματος του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι. Αίτημα των διαδηλωτών, να αφεθεί ελεύθερος από τις ρωσικές αρχές. Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και γενέτειρα του προέδρου της Βλαντίμιρ Πούτιν, μια διαδηλώτρια που τραυματίστηκε νοσηλεύεται στην εντατική. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 3.324 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν σε δεκάδες πόλεις, εκ των οποίων τους 1.320 στη Μόσχα και τους 490 στην Αγία Πετρούπολη. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων στη διάρκεια διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που έχει καταγραφεί στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας. Ο 44χρονος Ναβάλνι, ο οποίος τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση και κατηγορείται στο πλαίσιο πολλών δικαστικών διαδικασιών, συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου έμεινε πέντε μήνες για να αναρρώσει έπειτα από φερόμενη δηλητηρίασή του για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο, το οποίο απορρίπτει την κατηγορία αυτή.

https://youtu.be/UGB1wSqLpjM

ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ

Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το παιχνίδι ανάμεσα σε Σαλαμίνα και Απόλλωνα. Ντιγκινί και Ντανίλο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ οι γαλάζιοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες. Πάτησε ξανά κορυφή ο Απόλλωνας, 7η , η Σαλαμίνα.

https://youtu.be/nKQcTCCagio

ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-0

ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Σε ένα παιχνίδι που δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες φάσεις, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση κόλλησαν στο μηδέν . Στην τέταρτη θέση με 40 βαθμούς η Ανόρθωση, στην ένατη με 24 ο ΑΠΟΕΛ.

https://youtu.be/h9vxrQ7CAuk

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ 86-73

Την όγδοη του νίκη πέτυχε ο καλαθοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας στο Λευκόθεο της AEΛ με 86-73, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 16η αγωνιστική. Στην Πέμπτη θέση με 24 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ, παρέμεινε τελευταία, χωρίς νίκη η ΑΕΛ.

https://youtu.be/_Bx6qEYuxrs

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Δυο νικες μακριά απο τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στο χαντμπολ στην ιστορία της βρίσκεται η Ανόρθωση, ύστερα απο την χθεσινοβραδινη νικη της. Η Ανόρθωση επικρατησε του Παρνασσού με 23 -19 και αυξησε την μεταξύ τους διαφορά στους 7 βαθμούς, κάνοντας σημαντικο βημα για την κατακτηση του πρωταθλήματος.

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

 

Vouli TV