Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Τρίτη 26 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

https://youtu.be/zzvLajjb9mA

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με την επικείμενη χαλάρωση των μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται την Τετάρτη. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι Επιδημιολόγοι κατέθεσαν τις τελικές τους εισηγήσεις για την άρση των μέτρων μετά τις 31 Ιανουαρίου. Αυτές φαίνεται να επικεντρώνονται σε μία σταδιακή και συντηρητική αποκλιμάκωση των μέτρων, αφού εκφράστηκαν φόβοι ότι τυχόν απότομη χαλάρωση, ενδεχομένως να οδηγήσει εκ νέου σε έξαρση. Εξάλλου, οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Εμπορίου θα πραγματοποιήσουν σειρά συσκέψεων, ώστε να καταρτίσουν το τελικό πλάνο της άρσης μέτρων, με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο. Οι τελικές προτάσεις τους θα οδηγηθούν την Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις. Η φιλοσοφία γύρω από την οποία στηρίχτηκαν οι Επιδημιολόγοι για τις τελικές εισηγήσεις τους ήταν συγκεκριμένη. Όπως ανέφεραν στη σύσκεψη, παρά τη βελτίωση που παρατηρείται, η Κύπρος συνεχίζει και είναι αρκετά φορτισμένη επιδημιολογικά, ενώ αύξηση συνεχίζει να παρατηρείται και στις νοσηλείες. 3Οι ειδικοί πρότειναν στην κυβέρνηση ότι οι οποιεσδήποτε χαλαρώσεις αποφασιστούν δεν θα πρέπει να ενθαρρύνουν την μαζική έξοδο, ούτε να ακυρώνουν τα γραπτά μηνύματα, τα οποία από ό,τι φαίνεται θα παραμείνουν στην καθημερινότητα, με ενδεχόμενη την αύξηση τους από δύο σε τρία.

https://youtu.be/wjUczmKZ0tI

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σημαντικό βήμα προς την επαναπροσέγγιση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ  τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκίνησαν χθες. Μετά το πέρας του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας UNCLOS παρέχει την κατάλληλη βάση, καθώς, όπως είπε, “μιλάμε για την τήρηση του διεθνούς δικαίου. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού και σημείωσε την πρόθεση της Ενωσης να παραστεί στις διαπραγματεύσεις ως παρατηρητής, όπως έκανε και στο παρελθόν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα συνεχίσει την προετοιμασία της έκθεσης που του έχει αναθέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου, περιλαμβανομένων των προβλέψεων επί κυρώσεων, επισημαίνοντας ότι η Εευρωπαική Ένωση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις κινήσεις της Τουρκίας τις επόμενες εβδομάδες, με ορίζοντα το Συμβούλιο του Μαρτίου. Ο Ζ. Μπορέλ ενημέρωσε τους 27 για την επίσκεψη Τσαβούσογλου και ανέφερε ότι στο Συμβούλιο συζητήθηκε η κατάσταση στο πλαίσιο της εντολής του Δεκεμβρίου. Εξήγησε ότι η σχετική λίστα κυρώσεων δεν είναι ακόμη έτοιμη, αλλά “δεν έχει μπει στην άκρη”. Σημείωσε ακόμα ότι “οι ενοχλήσεις που δηλητηρίαζαν” τις σχέσεις με τα κράτη μέλη, έχουν απομακρυνθεί. “Δεν έχουμε τουρκικά πλοία, δεν έχουμε γεωτρήσεις”, ανέφερε και δήλωσε ότι “πρέπει να διατηρήσουμε το momentum και να το αξιοποιήσουμε για να βρούμε λύσεις”. Σημείωσε ακόμα ότι οι διερευνητικές με την Ελλάδα ξεκίνησαν και μέσα Φεβρουαρίου αναμένονται συζητήσεις για το Κυπριακό. Όπως είπε “πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική”, “όλα ήταν δύσκολα το 2020, στην Κύπρο, στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών”.

https://youtu.be/ZnYBoepMlJE

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση των τριών νομοσχεδίων που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία παίρνουν πλέον τον δρόμο προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής. Η Επιτροπή υιοθέτησε πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τον Δεκέμβριο του 2023, αναφορικά με τα σενάρια συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων. Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρός της Επιτροπής , Ελένη Μαύρου είπε πως πρόκειται για τρία πολυσέλιδα Νομοσχέδια, με πολλές και ουσιαστικές πρόνοιες, που άπτονται ενός πολύ βασικού πυλώνα του κράτους, αυτού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της καθημερινής ζωής των πολιτών. Πρόσθεσε πως τα Νομοσχέδια θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια για ψήφιση, για να επισημάνει πως “είναι μακρύς όμως ο δρόμος μέχρι την πλήρη εφαρμογή τους το Μάιο του 2024”. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορεί ο ΔΗΣΥ για την μη ψήφιση μέχρι σήμερα των νομοσχεδίων. Η Κυβέρνηση οδηγεί την όλη προσπάθεια που κατεβλήθη σε ναυάγιο Δηλώνει το ΔΗΚΟ.  Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα νομοσχέδια αφού θεωρεί ότι δεν οδηγούν σε μεταρρύθμιση αλλά απορρύθμιση.

https://youtu.be/heAYbxfBarQ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Καταβάλλονται από χθες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, τα επιδόματα για όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν δεόντως συμπληρωμένες και με επιβεβαιωμένο τραπεζικό λογαριασμό για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια που εξαγγέλθηκαν για την περίοδο Δεκεμβρίου 2020. Σε όσες επιχειρήσεις δεν είχαν επιβεβαιωμένο τραπεζικό λογαριασμό, θα σταλούν επιταγές τις προσεχείς ημέρες. Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισε η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιδότησης Επιχειρήσεων που τελούσαν υπό υποχρεωτική πλήρη αναστολή, σύμφωνα με τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και συμμετείχαν στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας που εφαρμόστηκαν για την περίοδο 16 Μαρτίου 2020 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020. Καταβάλλεται ακόμα η Εφάπαξ Χορηγία στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιδότησης Επιχειρήσεων και Αυτοτελώς Εργαζομένων που τελούσαν υπό υποχρεωτική πλήρη αναστολή, ή είχαν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80% λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την πανδημία του ιού COVID-19 και συμμετείχαν στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, που εφαρμόστηκαν για την περίοδο Νοεμβρίου 2020.

https://youtu.be/W8eJDzYVC8Q

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 126 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Δύο νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 60 και 69 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.   Παράλληλα ανακοινώθηκαν 126 νέα περιστατικά της νόσου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 30.143. Το ποσοστό θετικότητας έπεσε στο 0 κόμμα 98 τοις εκατό. Συνολικά 164 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 52 σε σοβαρή κατάσταση.

 

https://youtu.be/_B_8YOE36No

ΒΙΑΣΜΟΣ 11ΧΡΟΝΗΣ

«Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕ ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑ»

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον εφιάλτη που βίωσε η 11χρονη αθλήτρια στα χέρια του 38χρονου προπονητή της, έρχονται στο φως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για βαρύτατα, σήμερα, προπονητής φέρεται να απειλούσε την κοπέλα για τη ζωή της όπως και τα μέλη της οικογένειάς της. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να τους εξαναγκάσει ώστε να μην μιλήσουν στις Αρχές για τη σεξουαλική κακοποίηση στην οποία είχε υποβάλει την 21χρονη σήμερα κοπέλα, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση της νεαρής αθλήτριας, ο 38χρονος απειλούσε το ανήλικο τότε κορίτσι ότι θα το σκοτώσει ή θα καταστρέψει την οικογένειά της. Παρ’ όλα αυτά το 2013, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα να μιλήσουν στην Αστυνομία. Εκεί όμως ο διοικητής φέρεται να τους συνέστησε να μη μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων, για να μην υποστεί εκ νέου ψυχική οδύνη η νεαρή κοπέλα. Το αποτέλεσμα ήταν πάντως ο κατηγορούμενος πλέον προπονητής να απολυθεί από το Όμιλο και έκτοτε να εξαφανιστεί.

 

https://youtu.be/12mkw6-RHIE

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στην Αθήνα συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας να γίνει το επόμενο ραντεβού των διερευνητικών επαφών.  «Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Οι συνομιλίες κράτησαν λίγο περισσότερο από τρεις ώρες, ενώ η Ελλάδα προσήλθε στις συνομιλίες με αντικείμενο μόνο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε αναφερθεί στην επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών . Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές με καλή πίστη τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση που να αφορά την εθνική κυριαρχία μας. Υπογράμμισε ότι οι διερευνητικές επαφές με τη γειτονική χώρα δεν είναι διαπραγματεύσεις και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016.

https://youtu.be/xxJs0ajoSdw

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί μία μικρή ομάδα που θα ασχολείται μόνο με την κλιματική αλλαγή, ενισχύοντας τις προσπάθειές της να συμβάλει στη μετάβαση σε μία πιο πράσινη οικονομία της Ευρωζώνης, δήλωσε η πρόεδρος της Κριστίν Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ έχει καταστήσει την κλιματική αλλαγή προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της, λαμβάνοντας μία σειρά μέτρων για να συμπεριλάβει τις σχετικές απόψεις στις αρμοδιότητές της ως εποπτεύουσας τις τράπεζες της Ευρωζώνης και ως βασικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Η επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, δημιουργεί τώρα μία ομάδα περίπου 10 εργαζομένων, οι οποίοι θα αναφέρονται απευθείας σε αυτήν, με στόχο να θέσει την ατζέντα της κεντρικής τράπεζας για τα σχετικά με το κλίμα θέματα.

https://youtu.be/ZPnd9wQw-2o

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΦΟΣ 0-0

ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Στο 0 – 0 έμειναν χθες βράδυ στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» Καρμιώτισσα και Πάφος σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Πρώτης Κατηγορίας. Η Καρμιώτισσα παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 17 βαθμούς, ενώ η Πάφος βρίσκεται στην 7η θέση μαζί με τη Νέα Σαλαμίνα με 25 βαθμούς.

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

Vouli TV