Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

ΛΙΣΤΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΈΛΕΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται σήμερα,  η απόφαση για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη από το σώμα.  Αφού ψηφιστεί η απόφαση από την Ολομέλεια η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής.
Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ad Hoc  Επιτροπής για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, συζητήθηκε ο τρόπος της δημοσιοποίησης της λίστας και αποφασίστηκε όπως αυτή δοθεί μέσω της ιστοσελίδας ως μέρος των πρακτικών της σημερινής συνεδρίας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος της  Βουλής Αδάμος Αδάμου εξέφρασε την ανακούφιση του για το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση ολοκληρώνεται και διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της και για άλλα ζητήματα. Ο κύριος Αδάμου ανέφερε πως η λίστα Γιωρκάτζη δεν έπρεπε να είχε έρθει στη Βουλή με αυτό τον τρόπο, καθώς περιλαμβάνει στοιχεία, τα οποία δεν ήταν δουλειά του σώματος να εξετάσει. Αν ήθελαν να στείλουν τέτοια λίστα πρόσθεσε, θα έπρεπε να περιελάβανε Βουλευτές, Υπουργούς και όχι εταιρείες, Δημάρχους, Κοινοτάρχες.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ίδρυση του Υφυπουργείου, ως αποτέλεσμα μετεξέλιξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για τη χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το πεδίο αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου, καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Περαιτέρω, στις αρμοδιότητες του εντάσσεται η παροχή κοινωνικής προστασίας, η επίτευξη κοινωνικής ενσωμάτωσης και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Επίσης, το νέο Υφυπουργείο θα επιλαμβάνεται θεμάτων, όπως είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η χάραξη, ο συντονισμός και η υλοποίηση πολιτικών για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το υπό αναφορά νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 128 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Δυο άντρες ηλικίας 84 και 80 ετών και μια γυναίκα 76, με υποκείμενα νοσήματα, απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στους 193, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 128 νέα περιστατικά της νόσου . Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανήλθα στα 30 χιλιάδες 380. Όπως σημειώνει το αρμόδιο Υπουργείο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12 χιλιάδες 133 τεστ ανίχνευσης της νόσου. Στο μεταξύ, 155 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 52 σε σοβαρή κατάσταση.

ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Μειώνεται ακόμα περισσότερο το όριο ταχύτητας σε ορισμένες οδούς εντός των πόλεων, λόγω ένταξης τους στο πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας. Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, όπου τονίστηκε το γεγονός ότι ότι συγκεκριμένες οδοί στις πόλεις που έχουν τύχει ανάπλασης με έμφαση τους πεζούς και λιγότερο τα οχήματα, συνεχίζουν να έχουν όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα. Αυτό, εγκυμονεί κινδύνους, αφού οι δρόμοι αυτοί είναι πολύ στενοί και στα πεζοδρόμια διακινείται μεγάλη μάζα πεζών, αφού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς δίνεται περισσότερη έμφαση στο κοινό αντί στα διερχόμενα οχήματα. Ως τέτοιοι οδοί είναι η Στασικράτους στη Λευκωσία και η Αγκύρας στη Λεμεσό, η οποία είναι προέκταση της Αγίου Ανδρέου. Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας προτίθεται να αποστείλει επιστολή σε όλους τους Δήμους της Κύπρου για να ρωτούνται κατά πόσον υπάρχουν και άλλες οδοί για τις οποίες ενδείκνυται να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι σήμερα το όριο των 30 χιλιομέτρων ισχύει μόνο έξω από τα σχολεία και σε απόσταση 20 μέτρων από κυκλοφοριακό κόμβο. Πρόσφατα το Συμβούλιο αποφάσισε όπως μειωθεί το ποσοστό ανοχής για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από το 20% που ίσχυε στο 10%.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Την ανεπάρκεια τόσο του κρατικού ελέγχου, όσο και ειδικού ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των διαφόρων παιγνιδότοπων, επισημαίνει σε απόφασή του Δικαστήριο στη Λευκωσία.  Το συμπέρασμα εξήχθη, μέσα από την εκδίκαση αγωγής για ατύχημα που συνέβη το 2011, κατά το οποίο τραυματίστηκε ανήλικου παιδί. Το ατύχημα συνέβη στις 29/04/2011 σε παιδότοπο στη Λευκωσία, όταν ένα αγοράκι 3,5 ετών, έπεσε από φουσκωτό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Οι γονείς του καταχώρησαν μέσω  δικηγόρου αγωγή εναντίον της εταιρείας που διαχειρίζεται τον παιδότοπο ζητώντας αποζημιώσεις. Μετά από ακρόαση, ο επαρχιακός δικαστής διαπίστωσε ότι η εταιρεία όφειλε μέσω των υπαλλήλων της, σε κάθε περίπτωση, να επιτηρεί ουσιαστικά και να αποτρέπει όπου ήταν δυνατόν τον κίνδυνο. Όπως διαπιστώθηκε και από βίντεο, υπήρχε επιτηρητής έξω από το φουσκωτό, ωστόσο, σύμφωνα με το Δικαστήριο, αν υπήρχε επιτηρητής σε κατάλληλο σημείο, θα μπορούσε, να είχε προειδοποιήσει το παιδάκι, και να το καθοδηγήσει για το πώς να χρησιμοποιήσει διαφορετικά, κατά τρόπο πιο ασφαλή στην κάθοδο. Ο δικαστής αφού βρήκε ότι υπήρξε αμέλεια εκ μέρους της εταιρείας, προέβη στην παρατήρηση ότι δεν ευθύνεται μόνον αυτή για το συγκεκριμένο ατύχημα. Ο τρόπος που επιτηρείτο το φουσκωτό δεν ήταν αποτελεσματικός, αλλά συστηματικός. Αυτό καταδεικνύει την ανεπάρκεια του κρατικού ελέγχου και την απουσία ειδικού ρυθμιστικού πλαισίου της λειτουργίας των παιγνιδότοπων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

ΕΞΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες ηθοποιών του θεάτρου για τον συνάδελφό τους και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη, τον οποίο κατηγορούν για κακοποιητική συμπεριφορά εν ώρα εργασίας. Τον «Ασκό του Αιόλου» άνοιξε η Ζέτα Δούκα η οποία με δηλώσεις της στην υποστήριξε πως ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνεργασίας τους στο θέατρο.

Αναφερόμενη στην συνεργασία της με τον κ. Κιμούλη είπε: «Όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού». «Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας», συμπλήρωσε η Ζέτα Δούκα και στην συνέχεια αποκάλυψε πως ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε. Την καταγγελία της Δούκα ακολούθησαν άλλες πέντε από ηθοποιούς που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με το σκηνοθέτη, οι οποίες ανέφεραν ότι δέχθηκαν λεκτική αλλά σωματική βία.

NΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ένα σημαντικό, αλλά «δεν είναι το μεγάλο βήμα», τόνισε σε συνέντευξή του στο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών, της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. Επεσήμανε πως η Τουρκία ήταν εκείνη που διέκοψε τις συναντήσεις το 2016 και όχι η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το σημαντικό είναι ότι οι συνομιλίες αυτές ξανάρχισαν. Ήταν μια συνάντηση «επανασύνδεσης», θα δούμε πού θα οδηγηθούμε, προσέθεσε. Εστιάζοντας στη θετική πλευρά, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ως κάτι εξαιρετικά σημαντικό ότι η Τουρκία αποφάσισε ότι η διπλωματία των κανονιοφόρων δεν οδηγεί σε τίποτα και επανέρχεται σε μια προσπάθεια να επιτύχει μια συναντίληψη με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ελπίζω ότι μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Διότι αυτό θα είναι το συμφέρον των κοινωνιών μας, το συμφέρον της Ευρώπης, το συμφέρον της Τουρκίας, το συμφέρον της Ελλάδας, το συμφέρον της Κύπρου» συμπλήρωσε.

https://youtu.be/2dP4CeX1ojg

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΗΤΤΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΑΕΚ

Στην Σουπερλιγκ ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επι του ΠΑΟΚ με 3-0 και βρίσκεται από τώρα κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Ηττα σοκ για την ΑΕΚ από τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ με 2-0 . Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε εκτός έδρας τον Βόλο με 2-0, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του ΟΦΗ στην Κρήτη με 1-0. Ο Άρης κέρδισε τη Λάρισα με 1-0, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε η Λαμία κερδίζοντας τον Απόλλων Σμύρνης με 1-0.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΧΑΣΕ 2-1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΦΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τεράστια νίκη από την ουραγό αλλά πολύ παθιασμένη Σέφιλντ Γιυνάιτεντ , η οποία επικράτησε μέσα στο Όλντ Τράφορντ της Μάντσεστερ με  2-1.  Η Γιουνάιτεντ με την χθεσινοβραδινή της ήττα, έπεσε από την κορυφή της Premier League. Στο +1 η Σίτι και με ματς λιγότερο.

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

Vouli TV