Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΟΣ

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού Τζο Λό, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, επικεντρώθηκαν, όπως αναμενόταν, οι ερωτήσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, ενώπιον της οποίας κατάθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον Μαλαισιανό φυγόδικο Τζο Λό, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι την έστειλε επειδή ο εργολάβος που είχε αγοράσει γη από την Αρχιεπισκοπή δεν είχε το διαθέσιμο κεφάλαιο για να πληρώσει το σύνολο του ποσού και έδωσε απλώς μία προκαταβολή. Ο ίδιος έστειλε την επιστολή για να επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε να απεμπλακεί η Αρχιεπισκοπή από την υπόθεση. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν γνώριζε κάποιον από τους άλλους δύο επενδυτές, που αναφέρονταν στην επιστολή, παρά μόνο τον Τζο Λό, κι αυτό επειδή του είπαν ότι θα κάνει εισφορά στην Αρχιεπισκοπή για τη Θεολογική Σχολή. Δήλωσε ότι είχε την εντύπωση πως ο Μαλαισιανός θα έδινε περίπου 15 χιλιάδες ευρώ, όπως οι Κύπριοι που προηγουμένως προσφέρθηκαν να δώσουν εισφορά για τον ίδιο σκοπό, αλλά, πρόσθεσε, το ποσό των 300.000 το πληροφορήθηκε μετά το γεύμα που είχε μαζί του στην Κύπρο. Δεν είχα την εξουσία να ζητήσω από υπεύθυνα όργανα του κράτους πληροφορίες για το ποιόν των επενδυτών, δήλωσε ο Μακαριότατος, προσθέτοντας ότι άλλοι είχαν την ευθύνη να γνωρίζουν, όπως ο Υπουργός. Πρόεδρε να σταματήσουμε όλοι να κλέβουμε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, είπε ο μακαριώτατος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΤΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις, για ακόμα μια μέρα, με επίκεντρο τα φαινόμενα διαφθοράς. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνέχισαν των πόλεμο δηλώσεων και ανακοινώσεων. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η Κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος,  με το προεδρικό να ανακοινώνει την πρόθεση του προέδρου της Δημοκρατίας να εξαγγείλει μέσω διαγγέλματος, νέα μέτρα κατά της διαφθοράς. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί το βράδυ της Πέμπτης, στον κυπριακό λαό.
Εξάλλου, την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί, μαζί με την Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα, σε λεπτομερή παρουσίαση του Σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11:30 το πρωί.
Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Σεντώνας ανέφερε ότι θα υπάρξει τεκμηριωμένη απάντηση για τα μέτρα κατά της διαφθοράς από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την  Πέμπτη, μέσω διαγγέλματος προς τον κυπριακό λαό, στον οποίο είναι και υπόλογος.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

109 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 2 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

109 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ενώ δύο νέοι θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι δύο θάνατοι αφορούν άντρα, ηλικίας 69 ετών και γυναίκα 93 ετών και οι δυο με υποκείμενα νοσήματα. Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων ανήλθε στους 190, ενώ νοσηλεύονται 160 ασθενείς, εκ των οποίων οι 53 σε σοβαρή κατάσταση.  Τα 109 νέα περιστατικά ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 30.252.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Αστυνομία έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εντοπίζονται και να καλούνται για παρουσίαση οι ανυπότακτοι έφεδροι. Ειδικότερα, μετά την ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης των ανυπότακτων εφέδρων από το Υπουργείο Άμυνας, η Αστυνομία, έχει προχωρήσει σε τροποποίηση του μηχανογραφημένου συστήματός της έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη της να εντοπίζουν, να εκτυπώνουν και να επιδίδουν Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης σε έφεδρους, των οποίων η επίδοση εκκρεμεί από την Εθνική Φρουρά. Η επίδοση θα γίνεται στον έφεδρο κατά την επίσκεψή του σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα και Σταθμούς. Η τροποποίηση αυτή τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, ενώ παράλληλα δρομολογείται και η αναβάθμιση της εφαρμογής, ώστε στο εγγύς μέλλον ο έλεγχος αυτός, να γίνεται και από τα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας. Έφεδρος, που παραλείπει να συμμορφωθεί μετά την τριακοστή Απριλίου 2021, διαπράττει αδίκημα και σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δυο χιλιάδες ευρώ ή και τις δυο ποινές.

ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΕ Η ΚΥΠΡΟΣ

«Πρωταθλήτρια» σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση, ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2020 η Κύπρος στα τηλεφωνήματα και τις βιντεοκλήσεις μέσω διαδικτύου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εν μέσω καραντίνας και κορωνοϊού, αποτέλεσαν εναλλακτική μορφή επικοινωνίας σε όλα τα κράτη – μέλη και ήταν μακράν η πιο δημοφιλής δραστηριότητα μέσω ίντερνετ. Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία της Eurostat το 60% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών πραγματοποίησαν τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις μέσω διαδικτύου. Η δραστηριότητα αυτή στην Κύπρο ανήλθε στο 85%, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση. Ακολουθούν Ολλανδία, Ισπανία και Φιλανδία, ενώ τις λιγότερες βιντεοκλήσεις πραγματοποίησαν οι Σλοβένοι και οι Τσέχοι. Το 2020 το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την αποστολή και λήψη e-mail, για την εύρεση πληροφοριών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων , για διαδικτυακά νέα από ιστοσελίδες και για τηλεφωνία ή βιντεοκλήσεις.

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗ- ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ

Για πιθανή εμπλοκή επαγγελματικού σκάφους που ενδεχομένως οδήγησε στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας». Και προσθέτει: «Τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος», σημειώνει η κυρία Βαλυράκη, η οποία στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του πρώην υπουργού προκλήθηκε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στον λαιμό. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

100.000 ΝΕΚΡΟΙ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Περισσότεροι από 100.000 Βρετανοί έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σύμφωνα με επίσημα στατιστικά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν. Ο αριθμός συνιστά ένα ακόμη θλιβερό ορόσημο για τη χώρα, η κυβέρνηση της οποίας προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες εμβολιασμού και να θέσει υπό έλεγχο τις νέες μεταλλάξεις του ιού. O αριθμός των 100 χιλιάδων 162 θανάτων ξεπερνά τις απώλειες αμάχων που είχε η Βρετανία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι διπλάσιος εκείνων που έχασαν τη ζωή τους το 1940- 41, κατά τους βομβαρδισμούς από τη ναζιστική αεροπορία. Η Βρετανία κατατάσσεται πέμπτη στη λίστα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως ενώ σήμερα Τρίτη ανακοίνωσε άλλους 1.631 θανάτους και 20.089 κρούσματα. «Η οδύνη για τον απολογισμό των νεκρών δεν μπορει να μετρηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στον θλιβερό αριθμό των νεκρών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα έκανε η κυβέρνησή του». «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πραγματικά κάναμε ό,τι μπορούσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους και τον πόνο», υπογράμμισε.

ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ 2-1

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΣΤΟ 7Ο ΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

Στην αθλητική επικαιρότητα . Σε αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλου Ιταλίας, η Ίντερ πέτυχε τεράστια νίκη πρόκριση στο ντέρμπι του Μιλάνου επί της Μίλαν με γκολ του Έρικσεν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Προηγήθηκαν οι ροσονέρι με τον Ιμπραίμοβιτς, ο οποίος αποβλήθηκε στο 58. Η Ιντερ ισοφάρισε στο 71 με πέναλτι του Λουκάκου και πέτυχε την ανατροπή με το φάουλ του Ερικσεν.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΗ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ

 Στην Αγγλία συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση με 4 αγώνες . Η Μάντσεστερ Σίτυ μετά την επιβλητική νίκη της επι της Γουέστ Μπρομ με 5-0 ανέβηκε στην κορυφη του βαθμολογικύ πίνακα. Στους υπόλοιπους αγώνες, Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 1-3, Νιουκαστλ – Λίντς 1-2 και Κρύσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-3.

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

Vouli TV