Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισκέπτεται σήμερα τη Μπρουζ του Βελγίου, όπου θα προσφωνήσει το Κολλέγιο της Ευρώπης.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει το Κολλέγιο της Ευρώπης, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε η Εταιρεία Κυπρίων Φοιτητών του Κολλεγίου, στο πλαίσιο της εθνικής εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στην Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται το Κολλέγιο.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο Κολλέγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρύτανη Φεντερίκα Μογκερίνι και ακολούθως θα μιλήσει σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς του Κολλεγίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Ακαδημίας, στους οποίους περιλαμβάνονται και Κύπριοι, όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακολούθως θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τους αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ, με θέμα κυρίως το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Συνόδου και δείπνο εργασίας, με τα θέματα που θα απασχολήσουν την Συνοδό να περιλαμβάνουν το Μεσανατολικό, την Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, την Ασφάλεια, τη Διεύρυνση και τις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ.

Στις 22 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στην επετειακή εκδήλωση για τα 30χρονα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μαζί με τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, ενώ θα ακολουθήσει Σύνοδος της Ευρωζώνης σε διευρυμένη σύνθεση.

Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο κ. Γκουτέρες μετέβη το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ΜΜΕ, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Φαρχάν Χακ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τον οποίον θα συνοδεύουν στη Μπρουζ και στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, και υπηρεσιακοί παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 22ας Μαρτίου.

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.