Νέα καταγγελία κατά μοναχού της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι, υποβλήθηκε στην Αστυνομία κι αφορά σεξουαλική παρενόχληση από μοναχό σε άτομο που σχετιζόταν παλαιότερα με τη Μονή.

Ο καταγγέλλων, που σχετιζόταν παλαιότερα με κάποιον τρόπο με τη Μονή, έδωσε γραπτή κατάθεση-καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται με πάσα λεπτομέρεια σε περιστατικό σε βάρος του το οποίο κρατούσε για καιρό μυστικό.

Πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρουν ότι ο καταγγέλλων αποτυπώνει τους ισχυρισμούς του σε επιστολή του και προς την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου. Η Επιτροπή δεν αποκλείεται αν χρειαστεί να τον καλέσει και ενώπιόν της.

Στο μεταξύ χτες μετέβη στο αρχηγείο Αστυνομίας ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ως ύποπτος για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στο προαύλιο του μοναστηριού δίνοντας κατάθεση μίας ώρας αποκλειστικά για το συγκεκριμένο βίντεο για το περιστατικό, παρά την άρνηση του θύματος να προβεί σε καταγγελία σε βάρος του μοναχού.

Πηγή: Dialogos
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.